Запечений тунець в духовці
На жаль, не всі з нас живуть поруч з морем, але завдяки існуванню літаків і холодильників, морські делікатеси можуть включати в свій раціон харчування навіть ті, хто живе в глибині материка.
Рекомендуємо приготувати кілька цікавих страв з тунця в духовці.
М'який смак риби і солонуваті оливки чудово доповнюють один одного, головне в цьому рецепті не пересолити.
Інгредієнти:
філе нежирного тунця - 600 г;
оливки - 50 г;
мелені сухарі - 50 г;
каперси - 2 столові ложки;
петрушка;
сіль, перець;
оливкова олія.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тунця в духовці. В окремому посуді змішуємо дрібно нарізану петрушку, сіль, перець і трохи оливкової олії. Тунець змащуємо отриманою сумішшю і злегка обвалюємо в сухарях. Змащуємо маслом деко, розкладаємо на ньому шматочки риби. Зверху додаємо оливки без кісточок і каперси. Поливаємо, по крапельці оливковим маслом і запікаємо в духовці.
Філе тунця в маринаді песто
Приготований таким способом тунець в духовці виходить неймовірно ароматним, при цьому залишаючись соковитим і м'яким.
Інгредієнти:
незбиране філе тунця - 1 кг;
соєвий соус;
рослинне масло.
Для маринаду:
свіжий базилік - 1 пучок;
середній свіжий огірок - 1 шт.;
нерафінована оливкова олія - 1 стакан;
натертий пармезан - 4 столові ложки;
часник - 3 зубки;
мелений чорний перець, сіль.
Приготування
Спочатку готуємо маринад. Для цього дрібно нарізаємо базилік, висипаємо в блендері, туди ж кидаємо очищені часточки часнику. Поступово вливаючи оливкове масло, перемішуємо до однорідності. Додаємо пармезан, солимо і перчимо за смаком. Відливаємо в соусник одну третину отриманого соусу песто.
Нарізаємо дрібно м'якоть огірка і, додавши його в соусник, ставимо в холодильник.
Рибу натираємо соєвим соусом, і у окремої посуді заливаємо соусом, що залишився. Ставимо в холодильник на 4-6 годин. Рибу час від часу перевертаємо.
Через деякий час дістаємо рибу з маринаду, розкладаємо її на прогріту і змащену маслом грати. Запікаємо на сильному вогні, час від часу перевертаючи і поливаючи рибу її маринадом. Через 15 хвилин перевіряємо готовність тунця. Він повинен бути з золотистої твердою скоринкою зверху і напівпрозорий, трохи сируватий зсередини.
Перекладаємо запечену рибу на блюдо, розрізаємо на порційні шматки і зверху поллємо приготованим раніше соусом песто. Щоб рибне філе або ціла риба при перевертанні на грилі не кришилися, використовують широку лопатку або дві вузькі.
Сподіваємося, що приготований тунець в духовці, рецепти якого ви знайшли в нас на сайті, ще більше збагатить меню вашої родини. А любителям цієї риби пропонуємо спробувати салат з консервованим тунцем або з тунцем і помідорами , які неодмінно прикрасять ваш стіл.
Рекомендуємо приготувати кілька цікавих страв з тунця в духовці.
Тунець в духовці з оливками
М'який смак риби і солонуваті оливки чудово доповнюють один одного, головне в цьому рецепті не пересолити.
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тунця в духовці. В окремому посуді змішуємо дрібно нарізану петрушку, сіль, перець і трохи оливкової олії. Тунець змащуємо отриманою сумішшю і злегка обвалюємо в сухарях. Змащуємо маслом деко, розкладаємо на ньому шматочки риби. Зверху додаємо оливки без кісточок і каперси. Поливаємо, по крапельці оливковим маслом і запікаємо в духовці.
Філе тунця в маринаді песто
Приготований таким способом тунець в духовці виходить неймовірно ароматним, при цьому залишаючись соковитим і м'яким.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Спочатку готуємо маринад. Для цього дрібно нарізаємо базилік, висипаємо в блендері, туди ж кидаємо очищені часточки часнику. Поступово вливаючи оливкове масло, перемішуємо до однорідності. Додаємо пармезан, солимо і перчимо за смаком. Відливаємо в соусник одну третину отриманого соусу песто.
Нарізаємо дрібно м'якоть огірка і, додавши його в соусник, ставимо в холодильник.
Рибу натираємо соєвим соусом, і у окремої посуді заливаємо соусом, що залишився. Ставимо в холодильник на 4-6 годин. Рибу час від часу перевертаємо.
Через деякий час дістаємо рибу з маринаду, розкладаємо її на прогріту і змащену маслом грати. Запікаємо на сильному вогні, час від часу перевертаючи і поливаючи рибу її маринадом. Через 15 хвилин перевіряємо готовність тунця. Він повинен бути з золотистої твердою скоринкою зверху і напівпрозорий, трохи сируватий зсередини.
Перекладаємо запечену рибу на блюдо, розрізаємо на порційні шматки і зверху поллємо приготованим раніше соусом песто. Щоб рибне філе або ціла риба при перевертанні на грилі не кришилися, використовують широку лопатку або дві вузькі.
Сподіваємося, що приготований тунець в духовці, рецепти якого ви знайшли в нас на сайті, ще більше збагатить меню вашої родини. А любителям цієї риби пропонуємо спробувати салат з консервованим тунцем або з тунцем і помідорами , які неодмінно прикрасять ваш стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з тунця з огірком
Салати, без сумніву, є чудовою прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. І готувати їх досить просто, для цього не потрібно спеціальних
Салат з макаронами і тунцем
Салат з макаронами і тунцем - ситне і смачне блюдо, яке припаде до будь-якого столу. Готувати його дуже просто, а результат виходить чудовий. Не
Стейк з тунця
Ви справжній щасливчик, якщо встигли насолодитися ніжним смаком тунця. А якщо вам вдалося знайти свіжу рибу в наших краях, то поспішіть випробувати
Страви з тунця
З такою смачною і корисною риби, як тунець можна створити багато різноманітних страв: салати, закуски, а також запекти її. Давайте з вами розберемо
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Карпаччо з тунця
Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно