Вернуться назад Распечатать

Запечений тунець в духовці

Запечений тунець в духовці
На жаль, не всі з нас живуть поруч з морем, але завдяки існуванню літаків і холодильників, морські делікатеси можуть включати в свій раціон харчування навіть ті, хто живе в глибині материка.
Рекомендуємо приготувати кілька цікавих страв з тунця в духовці.

Тунець в духовці з оливками


М'який смак риби і солонуваті оливки чудово доповнюють один одного, головне в цьому рецепті не пересолити.
Інгредієнти:

  • філе нежирного тунця - 600 г;

  • оливки - 50 г;

  • мелені сухарі - 50 г;

  • каперси - 2 столові ложки;

  • петрушка;

  • сіль, перець;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати тунця в духовці. В окремому посуді змішуємо дрібно нарізану петрушку, сіль, перець і трохи оливкової олії. Тунець змащуємо отриманою сумішшю і злегка обвалюємо в сухарях. Змащуємо маслом деко, розкладаємо на ньому шматочки риби. Зверху додаємо оливки без кісточок і каперси. Поливаємо, по крапельці оливковим маслом і запікаємо в духовці.
    Філе тунця в маринаді песто
    Приготований таким способом тунець в духовці виходить неймовірно ароматним, при цьому залишаючись соковитим і м'яким.
    Інгредієнти:

  • незбиране філе тунця - 1 кг;

  • соєвий соус;

  • рослинне масло.


  • Для маринаду:

  • свіжий базилік - 1 пучок;

  • середній свіжий огірок - 1 шт.;

  • нерафінована оливкова олія - 1 стакан;

  • натертий пармезан - 4 столові ложки;

  • часник - 3 зубки;

  • мелений чорний перець, сіль.


  • Приготування
    Спочатку готуємо маринад. Для цього дрібно нарізаємо базилік, висипаємо в блендері, туди ж кидаємо очищені часточки часнику. Поступово вливаючи оливкове масло, перемішуємо до однорідності. Додаємо пармезан, солимо і перчимо за смаком. Відливаємо в соусник одну третину отриманого соусу песто.
    Нарізаємо дрібно м'якоть огірка і, додавши його в соусник, ставимо в холодильник.
    Рибу натираємо соєвим соусом, і у окремої посуді заливаємо соусом, що залишився. Ставимо в холодильник на 4-6 годин. Рибу час від часу перевертаємо.
    Через деякий час дістаємо рибу з маринаду, розкладаємо її на прогріту і змащену маслом грати. Запікаємо на сильному вогні, час від часу перевертаючи і поливаючи рибу її маринадом. Через 15 хвилин перевіряємо готовність тунця. Він повинен бути з
    Запечений тунець в духовці
    золотистої твердою скоринкою зверху і напівпрозорий, трохи сируватий зсередини.
    Перекладаємо запечену рибу на блюдо, розрізаємо на порційні шматки і зверху поллємо приготованим раніше соусом песто. Щоб рибне філе або ціла риба при перевертанні на грилі не кришилися, використовують широку лопатку або дві вузькі.
    Сподіваємося, що приготований тунець в духовці, рецепти якого ви знайшли в нас на сайті, ще більше збагатить меню вашої родини. А любителям цієї риби пропонуємо спробувати салат з консервованим тунцем або з тунцем і помідорами , які неодмінно прикрасять ваш стіл.