Надзвичайно ніжна риба в апельсиновому соусі
Риба, приготована в апельсиновому соусі, виходить набагато смачніше і оригінальніше, ніж просто запечена в духовці - саме завдяки фруктового маринаду вона набуває пікантний кислуватий присмак, а всередині залишається дуже ніжною і чудово соковитою. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цього казкового і незвичайного страви. Як гарнір чудово підійде картопляне і овочеве пюре , гречка, рис або горох.
Інгредієнти:
філе морського язика 600 р.
Для соусу:
апельсин - 2 шт.;
лимон - 05 шт.;
кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка;
шафран - щіпка;
вода - 50 мл;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія - для смаження;
апельсинова цедра;
сіль - щіпка;
петрушка.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати рибу в апельсиновому соусі. Беремо кукурудзяний крохмаль розводимо його разом з шафраном в холодній воді, щоб не було грудочок. З апельсинів і лимона гарненько вичавлюємо сік.
Рибу підсолюємо, обсмажуємо до готовності на оливковій олії і перекладаємо на теплу тарілку. У тій же сковороді швиденько обсмажуємо подрібнений часник і петрушку, виливаємо сік. Злегка випариваем рідина, виливаємо розведений у воді крохмаль з шафраном, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, до отримання однорідного соусу. Потім додаємо трохи тертої апельсинової цедри і перемішуємо. Подаємо страву до столу, поливши рибу приготованим соусом.
Інгредієнти:
минтай - 500 г;
яйце - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
картопляний крохмаль - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
кунжутне масло.
Для соусу:
апельсин - 1 шт.;
лимон - 05 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка;
вода - 100 мл
Приготування
Беремо свіжу рибу, очищаємо від луски, потрошимо, гарненько промиваємо й розрізаємо на порційні шматочки шириною близько 2 див. В окремій мисці гарненько збиваємо яйця, додаємо сіль і перець. Потім минтай викладаємо в яєчну масу і залишаємо на 5 хвилин. Після цього кожен шматочок мачає в борошно, змішане з крохмалем, і кладемо в сильно розігріту олію на пательню. Обсмажуємо рибу з усіх боків до золотистого кольору.
Далі переходимо до приготування соусу: з апельсина і лимона видавлюємо сік, виливаємо його в сотейник, додаємо цукор і гріємо до повного розчинення кристалів. Потім обережно вливаємо воду з розведеним крохмалем і заважаємо до тих пір, поки суміш не загусне. Готові шматочки минтая викладаємо на блюдо, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
стейк сьомги - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
апельсин - 2 шт.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль і перець.
Приготування
Для приготування стейки сьомги під апельсиновий соусом, беремо один апельсин і вичавлюємо з нього сік. Додаємо до нього сік з лимона, трохи гірчиці і перемішуємо до однорідності. Рибу добре промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем. Потім перекладаємо шматочки сьомги в глибоку миску і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Залишаємо хвилин на 10-15 щоб риба як слід, просочилася фруктовими соками.
Цим часом застеляємо деко фольгою, змащуємо маслом. Залишився апельсин миємо, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо на деко. Коли риба замаринується, акуратно перекладаємо її на цитрусові дольки, зверху рясно поливаємо маринадом.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готову кисло-солодку сьомгу подаємо з улюбленими овочами і гарніром.
Морська риба в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати рибу в апельсиновому соусі. Беремо кукурудзяний крохмаль розводимо його разом з шафраном в холодній воді, щоб не було грудочок. З апельсинів і лимона гарненько вичавлюємо сік.
Рибу підсолюємо, обсмажуємо до готовності на оливковій олії і перекладаємо на теплу тарілку. У тій же сковороді швиденько обсмажуємо подрібнений часник і петрушку, виливаємо сік. Злегка випариваем рідина, виливаємо розведений у воді крохмаль з шафраном, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, до отримання однорідного соусу. Потім додаємо трохи тертої апельсинової цедри і перемішуємо. Подаємо страву до столу, поливши рибу приготованим соусом.
Рецепт приготування минтая в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Беремо свіжу рибу, очищаємо від луски, потрошимо, гарненько промиваємо й розрізаємо на порційні шматочки шириною близько 2 див. В окремій мисці гарненько збиваємо яйця, додаємо сіль і перець. Потім минтай викладаємо в яєчну масу і залишаємо на 5 хвилин. Після цього кожен шматочок мачає в борошно, змішане з крохмалем, і кладемо в сильно розігріту олію на пательню. Обсмажуємо рибу з усіх боків до золотистого кольору.
Далі переходимо до приготування соусу: з апельсина і лимона видавлюємо сік, виливаємо його в сотейник, додаємо цукор і гріємо до повного розчинення кристалів. Потім обережно вливаємо воду з розведеним крохмалем і заважаємо до тих пір, поки суміш не загусне. Готові шматочки минтая викладаємо на блюдо, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Червона риба в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування стейки сьомги під апельсиновий соусом, беремо один апельсин і вичавлюємо з нього сік. Додаємо до нього сік з лимона, трохи гірчиці і перемішуємо до однорідності. Рибу добре промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем. Потім перекладаємо шматочки сьомги в глибоку миску і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Залишаємо хвилин на 10-15 щоб риба як слід, просочилася фруктовими соками.
Цим часом застеляємо деко фольгою, змащуємо маслом. Залишився апельсин миємо, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо на деко. Коли риба замаринується, акуратно перекладаємо її на цитрусові дольки, зверху рясно поливаємо маринадом.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готову кисло-солодку сьомгу подаємо з улюбленими овочами і гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в вершках в духовці
Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
Риба в шинку - просто і смачно
Риба, приготована в шинку - дивовижно смачне і корисне блюдо, чудово підійде для святкового застілля. А подавати її можна з відварним рисом або
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
Качина грудка в апельсиновому соусі
Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його
Курка в апельсиновому соку
Курка - улюблений багатьма продукт. Як її тільки не готують: варять, смажать, парять, запікають. І сьогодні ми з вами поділимося святковим рецептом
Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.