Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Надзвичайно ніжна риба в апельсиновому соусі

Надзвичайно ніжна риба в апельсиновому соусі

22-03-2015, 10:00
1 871
Надзвичайно ніжна риба в апельсиновому соусі
Риба, приготована в апельсиновому соусі, виходить набагато смачніше і оригінальніше, ніж просто запечена в духовці - саме завдяки фруктового маринаду вона набуває пікантний кислуватий присмак, а всередині залишається дуже ніжною і чудово соковитою. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цього казкового і незвичайного страви. Як гарнір чудово підійде картопляне і овочеве пюре , гречка, рис або горох.

Морська риба в апельсиновому соусі


Інгредієнти:

  • філе морського язика 600 р.


  • Для соусу:

  • апельсин - 2 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка;

  • шафран - щіпка;

  • вода - 50 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - для смаження;

  • апельсинова цедра;

  • сіль - щіпка;

  • петрушка.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати рибу в апельсиновому соусі. Беремо кукурудзяний крохмаль розводимо його разом з шафраном в холодній воді, щоб не було грудочок. З апельсинів і лимона гарненько вичавлюємо сік.
    Рибу підсолюємо, обсмажуємо до готовності на оливковій олії і перекладаємо на теплу тарілку. У тій же сковороді швиденько обсмажуємо подрібнений часник і петрушку, виливаємо сік. Злегка випариваем рідина, виливаємо розведений у воді крохмаль з шафраном, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, до отримання однорідного соусу. Потім додаємо трохи тертої апельсинової цедри і перемішуємо. Подаємо страву до столу, поливши рибу приготованим соусом.

    Рецепт приготування минтая в апельсиновому соусі


    Інгредієнти:

  • минтай - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • картопляний крохмаль - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кунжутне масло.


  • Для соусу:

  • апельсин - 1 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • вода - 100 мл


  • Приготування
    Беремо свіжу рибу, очищаємо від луски, потрошимо, гарненько промиваємо й розрізаємо на порційні шматочки шириною близько 2 див. В окремій мисці гарненько збиваємо яйця, додаємо сіль і перець. Потім минтай викладаємо в яєчну масу і залишаємо на 5 хвилин. Після цього кожен шматочок мачає в борошно, змішане з крохмалем, і кладемо в сильно розігріту олію на пательню. Обсмажуємо рибу з усіх боків до золотистого кольору.
    Далі переходимо до приготування соусу: з апельсина і лимона видавлюємо сік, виливаємо його в сотейник, додаємо цукор і гріємо до повного розчинення кристалів. Потім обережно вливаємо воду з розведеним крохмалем і заважаємо до тих пір, поки суміш не загусне. Готові шматочки минтая викладаємо на блюдо, поливаємо соусом і подаємо до столу.

    Червона риба в апельсиновому соусі


    Інгредієнти:

  • стейк сьомги - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль і перець.


  • Приготування
    Для приготування стейки сьомги під апельсиновий соусом, беремо один
    Надзвичайно ніжна риба в апельсиновому соусі
    апельсин і вичавлюємо з нього сік. Додаємо до нього сік з лимона, трохи гірчиці і перемішуємо до однорідності. Рибу добре промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем. Потім перекладаємо шматочки сьомги в глибоку миску і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Залишаємо хвилин на 10-15 щоб риба як слід, просочилася фруктовими соками.
    Цим часом застеляємо деко фольгою, змащуємо маслом. Залишився апельсин миємо, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо на деко. Коли риба замаринується, акуратно перекладаємо її на цитрусові дольки, зверху рясно поливаємо маринадом.
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готову кисло-солодку сьомгу подаємо з улюбленими овочами і гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в вершках в духовці
    Риба в вершках в духовці
    Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
    Риба в шинку - просто і смачно
    Риба в шинку - просто і смачно
    Риба, приготована в шинку - дивовижно смачне і корисне блюдо, чудово підійде для святкового застілля. А подавати її можна з відварним рисом або
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Качина грудка в апельсиновому соусі
    Качина грудка в апельсиновому соусі
    Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його
    Курка в апельсиновому соку
    Курка в апельсиновому соку
    Курка - улюблений багатьма продукт. Як її тільки не готують: варять, смажать, парять, запікають. І сьогодні ми з вами поділимося святковим рецептом
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.