Риба, приготована в апельсиновому соусі, виходить набагато смачніше і оригінальніше, ніж просто запечена в духовці - саме завдяки фруктового маринаду вона набуває пікантний кислуватий присмак, а всередині залишається дуже ніжною і чудово соковитою. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цього казкового і незвичайного страви. Як гарнір чудово підійде картопляне і овочеве пюре , гречка, рис або горох.
Морська риба в апельсиновому соусі
Інгредієнти: філе морського язика 600 р. Для соусу:
апельсин - 2 шт.; лимон - 05 шт.; кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка; шафран - щіпка; вода - 50 мл; часник - 2 зубчики; оливкова олія - для смаження; апельсинова цедра; сіль - щіпка; петрушка. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати рибу в апельсиновому соусі. Беремо кукурудзяний крохмаль розводимо його разом з шафраном в холодній воді, щоб не було грудочок. З апельсинів і лимона гарненько вичавлюємо сік.
Рибу підсолюємо, обсмажуємо до готовності на оливковій олії і перекладаємо на теплу тарілку. У тій же сковороді швиденько обсмажуємо подрібнений часник і петрушку, виливаємо сік. Злегка випариваем рідина, виливаємо розведений у воді крохмаль з шафраном, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, до отримання однорідного соусу. Потім додаємо трохи тертої апельсинової цедри і перемішуємо. Подаємо страву до столу, поливши рибу приготованим соусом.
Рецепт приготування минтая в апельсиновому соусі
Інгредієнти: минтай - 500 г; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; картопляний крохмаль - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; кунжутне масло. Для соусу:
апельсин - 1 шт.; лимон - 05 шт.; цукор - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка; вода - 100 мл Приготування Беремо свіжу рибу, очищаємо від луски, потрошимо, гарненько промиваємо й розрізаємо на порційні шматочки шириною близько 2 див. В окремій мисці гарненько збиваємо яйця, додаємо сіль і перець. Потім минтай викладаємо в яєчну масу і залишаємо на 5 хвилин. Після цього кожен шматочок мачає в борошно, змішане з крохмалем, і кладемо в сильно розігріту олію на пательню. Обсмажуємо рибу з усіх боків до золотистого кольору.
Далі переходимо до приготування соусу: з апельсина і лимона видавлюємо сік, виливаємо його в сотейник, додаємо цукор і гріємо до повного розчинення кристалів. Потім обережно вливаємо воду з розведеним крохмалем і заважаємо до тих пір, поки суміш не загусне. Готові шматочки минтая викладаємо на блюдо, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Червона риба в апельсиновому соусі
Інгредієнти: стейк сьомги - 2 шт.; лимон - 1 шт.; апельсин - 2 шт.; гірчиця - 1 ст. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль і перець. Приготування Для приготування стейки сьомги під апельсиновий соусом, беремо один
апельсин і вичавлюємо з нього сік. Додаємо до нього сік з лимона, трохи гірчиці і перемішуємо до однорідності. Рибу добре промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем. Потім перекладаємо шматочки сьомги в глибоку миску і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Залишаємо хвилин на 10-15 щоб риба як слід, просочилася фруктовими соками.
Цим часом застеляємо деко фольгою, змащуємо маслом. Залишився апельсин миємо, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо на деко. Коли риба замаринується, акуратно перекладаємо її на цитрусові дольки, зверху рясно поливаємо маринадом.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готову кисло-солодку сьомгу подаємо з улюбленими овочами і гарніром.