Картопляний рулет
Картопляний рулет - не зовсім звичайний рецепт, який прийшов до нас із західної Європи. Ситна страва з картопляного пюре, обгорненого навколо різних начинок, блискавично набрало популярності і в нашій країні, адже готувати таку смакоту легко і недорого, а в результаті отримуємо оригінальну варіацію на тему колись приївся картоплі до вечері. Так що якщо ви не знаєте як приготувати картопляний рулет, то ми з радістю поділимося з вами кількома хорошими рецептами.
Рецепт картопляного рулету з фаршем вважається одним з найбільш популярних, оскільки, по суті, поєднує в собі два ситні страви, оригінально обіграні зовні.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
фарш (свинина/яловичина) - 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
борошно - 4 ст. ложки;
вершки - 3 ст. ложки;
зелень - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо довільно і ставимо варитися до готовності приправивши сіллю. Беремося за начинку: цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості, додаємо фарш, солимо і перчимо. Коли начинка буде практично готова, присмачую її дрібно нарізаною зеленню і відразу ж знімаємо з вогню. Фарш повинен бути злегка рожевим і не повністю прожареним, адже він буде вдруге готуватися в духовці і може пересохнути.
Варену картоплю розминаємо з невеликою кількістю вершків і сметани, додаємо борошно і продовжуємо перетирати картопляне тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним. В однорідну масу додаємо 2 яйця. Якщо ви не хочете перетирати картоплю вручну, скористайтеся теркою або блендером. Не забудьте посолити і поперчити картопляне тісто.
Великий шматок поліетиленової плівки змащуємо маслом і викладаємо зверху рівний шар постигла картопляної маси. Таким же рівномірним шаром на картопляну підкладку викладаємо і смажений фарш. Акуратно формуємо рулет за допомогою плівки і відправляємо його запікатися, попередньо змастивши збитим жовтком, при 200 градусах до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Картопляний рулет з овочами - відмінне пісне блюдо, яке можна подавати як до звичайного сімейного вечері, так і до святкового столу.
Інгредієнти:
картопля - 700 г;
борошно або крохмаль - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 300 г;
томат - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
зелень - 1 пучок;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець.
Приготування
Перед тим, як зробити картопляний рулет, готуємо зажарку з овочів: спочатку припускаємо нарізаний перець і цибулю, а після додаємо нарізані кубиками помідори і гриби, приправляємо і чекаємо поки випарується рідина.
На пергаментний папір викладаємо заздалегідь відварену і товчений з борошном картоплю на деко і випікаємо 10 хвилин при 180 градусах. Завдяки цьому прийому рулет без яєць і вершків не розвалиться.
На запечену картопляну основу викладаємо засмажку з овочів і шар подрібненої зелені. Загортаємо наш рулет і випікаємо, змастивши маслом, ще 10 хвилин при 180 градусах.
Щоб зробити картопляний рулет більш дієтичним досить просто начинити його тертої капустою і вареним яйцем: смачно, дешево і легко для травлення.
Інгредієнти:
картопля - 05 кг;
борошно - 3 ст. ложки;
капуста - 400 г;
яйця - 5 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
панірувальні сухарі, сіль, перець.
Приготування
Отже, картоплю миємо, чистимо, відварюємо і перетворюємо у пюре з додаванням борошна та спецій. Тепер ставимо варитися яйця - круто, а тим часом подрібнюємо капусту з допомогою терки, або блендера. Нарізану капусту і ріпчасту цибулю відправляємо тушкуватися з половиною склянки води, як тільки рідина випарується і капуста стане м'якою - змішуємо її з нарізаними вареними яйцями.
За звичайною схемою викладаємо картопляний млинець з тіста, на нього рівномірним шаром розподіляємо капустяно-яєчну начинку, а після формуємо рулет. Перед відправкою в духовку, змащуємо блюдо яйцем і присипаємо сухарями. Запікаємо при 180 градусах 20-30 хвилин. Подавати таку страву можна самостійно, або у поєднанні з м'ясним доповненням. Приємного апетиту!
Картопляний рулет з м'ясним фаршем
Рецепт картопляного рулету з фаршем вважається одним з найбільш популярних, оскільки, по суті, поєднує в собі два ситні страви, оригінально обіграні зовні.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо довільно і ставимо варитися до готовності приправивши сіллю. Беремося за начинку: цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості, додаємо фарш, солимо і перчимо. Коли начинка буде практично готова, присмачую її дрібно нарізаною зеленню і відразу ж знімаємо з вогню. Фарш повинен бути злегка рожевим і не повністю прожареним, адже він буде вдруге готуватися в духовці і може пересохнути.
Варену картоплю розминаємо з невеликою кількістю вершків і сметани, додаємо борошно і продовжуємо перетирати картопляне тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним. В однорідну масу додаємо 2 яйця. Якщо ви не хочете перетирати картоплю вручну, скористайтеся теркою або блендером. Не забудьте посолити і поперчити картопляне тісто.
Великий шматок поліетиленової плівки змащуємо маслом і викладаємо зверху рівний шар постигла картопляної маси. Таким же рівномірним шаром на картопляну підкладку викладаємо і смажений фарш. Акуратно формуємо рулет за допомогою плівки і відправляємо його запікатися, попередньо змастивши збитим жовтком, при 200 градусах до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Картопляний рулет з овочами
Картопляний рулет з овочами - відмінне пісне блюдо, яке можна подавати як до звичайного сімейного вечері, так і до святкового столу.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити картопляний рулет, готуємо зажарку з овочів: спочатку припускаємо нарізаний перець і цибулю, а після додаємо нарізані кубиками помідори і гриби, приправляємо і чекаємо поки випарується рідина.
На пергаментний папір викладаємо заздалегідь відварену і товчений з борошном картоплю на деко і випікаємо 10 хвилин при 180 градусах. Завдяки цьому прийому рулет без яєць і вершків не розвалиться.
На запечену картопляну основу викладаємо засмажку з овочів і шар подрібненої зелені. Загортаємо наш рулет і випікаємо, змастивши маслом, ще 10 хвилин при 180 градусах.
Картопляний рулет з капустою і яйцем
Щоб зробити картопляний рулет більш дієтичним досить просто начинити його тертої капустою і вареним яйцем: смачно, дешево і легко для травлення.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, картоплю миємо, чистимо, відварюємо і перетворюємо у пюре з додаванням борошна та спецій. Тепер ставимо варитися яйця - круто, а тим часом подрібнюємо капусту з допомогою терки, або блендера. Нарізану капусту і ріпчасту цибулю відправляємо тушкуватися з половиною склянки води, як тільки рідина випарується і капуста стане м'якою - змішуємо її з нарізаними вареними яйцями.
За звичайною схемою викладаємо картопляний млинець з тіста, на нього рівномірним шаром розподіляємо капустяно-яєчну начинку, а після формуємо рулет. Перед відправкою в духовку, змащуємо блюдо яйцем і присипаємо сухарями. Запікаємо при 180 градусах 20-30 хвилин. Подавати таку страву можна самостійно, або у поєднанні з м'ясним доповненням. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
М'ясний рулет з фаршу
М'ясні рулети вважаються класикою світової кулінарії, вони ситни, поживні і можуть поєднувати в своєму складі широке розмаїття начинок. М'ясні рулети
М'ясний рулет з яйцем
На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
Рулет із курячого фаршу
Рулети є прикрасою будь-якого святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальному варіанті м'ясного рулету. Давайте детально
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим