Картопляний рулет - не зовсім звичайний рецепт, який прийшов до нас із західної Європи. Ситна страва з картопляного пюре, обгорненого навколо різних начинок, блискавично набрало популярності і в нашій країні, адже готувати таку смакоту легко і недорого, а в результаті отримуємо оригінальну варіацію на тему колись приївся картоплі до вечері. Так що якщо ви не знаєте як приготувати картопляний рулет, то ми з радістю поділимося з вами кількома хорошими рецептами.
Картопляний рулет з м'ясним фаршем
Рецепт картопляного рулету з фаршем вважається одним з найбільш популярних, оскільки, по суті, поєднує в собі два ситні страви, оригінально обіграні зовні.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; фарш (свинина/яловичина) - 600 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 2 шт.; борошно - 4 ст. ложки; вершки - 3 ст. ложки; зелень - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо довільно і ставимо варитися до готовності приправивши сіллю. Беремося за начинку: цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості, додаємо фарш, солимо і перчимо. Коли начинка буде практично готова, присмачую її дрібно нарізаною зеленню і відразу ж знімаємо з вогню. Фарш повинен бути злегка рожевим і не повністю прожареним, адже він буде вдруге готуватися в духовці і може пересохнути.
Варену картоплю розминаємо з невеликою кількістю вершків і сметани, додаємо борошно і продовжуємо перетирати картопляне тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним. В однорідну масу додаємо 2 яйця. Якщо ви не хочете перетирати картоплю вручну, скористайтеся теркою або блендером. Не забудьте посолити і поперчити картопляне тісто.
Великий шматок поліетиленової плівки змащуємо маслом і викладаємо зверху рівний шар постигла картопляної маси. Таким же рівномірним шаром на картопляну підкладку викладаємо і смажений фарш. Акуратно формуємо рулет за допомогою плівки і відправляємо його запікатися, попередньо змастивши збитим жовтком, при 200 градусах до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Картопляний рулет з овочами
Картопляний рулет з овочами - відмінне пісне блюдо, яке можна подавати як до звичайного сімейного вечері, так і до святкового столу.
Інгредієнти: картопля - 700 г; борошно або крохмаль - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 300 г; томат - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; зелень - 1 пучок; рослинне масло - для смаження; сіль, перець. Приготування Перед тим, як зробити картопляний рулет, готуємо зажарку з овочів: спочатку припускаємо нарізаний перець і цибулю, а після додаємо нарізані кубиками помідори і гриби, приправляємо і чекаємо поки випарується рідина.
На пергаментний папір викладаємо заздалегідь відварену і товчений з борошном картоплю на деко і випікаємо 10 хвилин при 180 градусах. Завдяки цьому прийому рулет без яєць і вершків не розвалиться.
На запечену картопляну основу викладаємо засмажку з овочів і шар подрібненої зелені. Загортаємо наш рулет і випікаємо, змастивши маслом, ще 10 хвилин при 180 градусах.
Картопляний рулет з капустою і яйцем
Щоб зробити картопляний рулет більш дієтичним досить просто начинити його тертої капустою і вареним яйцем: смачно, дешево і легко для травлення.
Інгредієнти: картопля - 05 кг; борошно - 3 ст. ложки; капуста - 400 г; яйця - 5 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; панірувальні сухарі, сіль, перець. Приготування Отже, картоплю миємо, чистимо, відварюємо і перетворюємо у пюре з додаванням борошна та спецій.
Тепер ставимо варитися яйця - круто, а тим часом подрібнюємо капусту з допомогою терки, або блендера. Нарізану капусту і ріпчасту цибулю відправляємо тушкуватися з половиною склянки води, як тільки рідина випарується і капуста стане м'якою - змішуємо її з нарізаними вареними яйцями.
За звичайною схемою викладаємо картопляний млинець з тіста, на нього рівномірним шаром розподіляємо капустяно-яєчну начинку, а після формуємо рулет. Перед відправкою в духовку, змащуємо блюдо яйцем і присипаємо сухарями. Запікаємо при 180 градусах 20-30 хвилин. Подавати таку страву можна самостійно, або у поєднанні з м'ясним доповненням. Приємного апетиту!