Картопля з тушонкою
Картопля з тушонкою - одне з найбільш простих, але дуже смачних і ситних страв. Приготувати картоплю з тушонкою можна на швидку руку, це дуже виручає, коли ви кудись поспішаєте або перебуваєте на дачі. А ось вдома можна перетворити смак і аромат цієї страви, додавши до нього овочі і спеції.
Інгредієнти:
картопля - 300 г;
тушонка - 200 г;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
помідори - 3 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
сметана - 50 мл;
соняшникова олія - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
перець горошком - 4 шт.;
кріп для прикраси;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Як готувати картоплю з тушонкою? Всі овочі гарненько миємо під холодною водою. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і трохи обсмажуємо на рослинному маслі. Потім чистимо моркву і ріпчасту цибулю. Нарізаємо тонкою соломкою і підсмажити на іншій сковороді приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Тепер викладаємо в зажарку тушонку, заздалегідь подрібнені ножем. Ретельно все перемішуємо і смажимо протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо цю суміш на картоплю, вливаємо трохи кип'яченої води, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. Помідори і болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками і додаємо в сковороду. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до тих пір, поки картопля не стане м'якою, соковитою і смачною. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо сметану і подрібнені кріп і часник. Після цього протушиваем страву ще кілька хвилин і можемо пригощати рідних смачними картоплею.
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
тушонка - 500 г;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тушковане м'ясо викладаємо на тарілку, прибираємо весь жир, желе і ретельно розминаємо виделкою. Потім беремо глибоку сковороду, наливаємо рослинне масло і викладаємо картоплю. Обсмажуємо його до утворення золотистої скоринки.
Картоплю солимо, перчимо за смаком і викладаємо зверху тушонку. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
тушонка - 300 г;
часник - 3 зубчики;
бульйон-200 мл;
сметана;
сіль, спеції - за смаком;
сир.
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, а тушонку мнемо виделкою. На дно кожного горщика кладемо зубчик часнику. Зверху викладаємо картоплю, на картоплю - цибулю. Потім додаємо тушонку, солимо, приправляємо спеціями за смаком і заливаємо бульйоном. Кладемо в кожен горщик трохи сметани і накриваємо їх кришечками.
Ставимо горщики в духовку і готуємо приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. В самому кінці посипаємо тертим сиром і готуємо, поки він не розплавиться. По закінченню часу картопля з тушонкою в духовці готова!
А чи знаєте ви, що картоплю з тушонкою можна приготувати ще й у вигляді пирога. Як це зробити, ми з вами зараз і дізнаємося.
Інгредієнти:
дріжджове тісто - 1 кг;
картопля - 300 г;
тушонка - 400 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сир - 200 г;
сметана - 400 мл;
яйце - 3 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Як зробити пиріг з картоплею і тушонкою? Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності, потім викладаємо тушонку і перемішуємо. Перекладаємо суміш у чашу і залишаємо остигати. Цим часом відварюємо картоплю і розминаємо його в пюре. Додаємо тушонку, яйця і гарненько перемішуємо.
Тепер дріжджове тісто розкачуємо і викладаємо начинку, зверху посипаємо тертим сиром і змащуємо сметаною. Краї тіста загинаємо таким чином, щоб вийшли бортики.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Готовий пиріг з картоплею і тушонкою змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Як гасити картоплю з тушонкою?
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати картоплю з тушонкою? Всі овочі гарненько миємо під холодною водою. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і трохи обсмажуємо на рослинному маслі. Потім чистимо моркву і ріпчасту цибулю. Нарізаємо тонкою соломкою і підсмажити на іншій сковороді приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Тепер викладаємо в зажарку тушонку, заздалегідь подрібнені ножем. Ретельно все перемішуємо і смажимо протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо цю суміш на картоплю, вливаємо трохи кип'яченої води, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. Помідори і болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками і додаємо в сковороду. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до тих пір, поки картопля не стане м'якою, соковитою і смачною. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо сметану і подрібнені кріп і часник. Після цього протушиваем страву ще кілька хвилин і можемо пригощати рідних смачними картоплею.
Як посмажити картоплю з тушонкою?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тушковане м'ясо викладаємо на тарілку, прибираємо весь жир, желе і ретельно розминаємо виделкою. Потім беремо глибоку сковороду, наливаємо рослинне масло і викладаємо картоплю. Обсмажуємо його до утворення золотистої скоринки.
Картоплю солимо, перчимо за смаком і викладаємо зверху тушонку. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
Картопля з тушонкою в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, а тушонку мнемо виделкою. На дно кожного горщика кладемо зубчик часнику. Зверху викладаємо картоплю, на картоплю - цибулю. Потім додаємо тушонку, солимо, приправляємо спеціями за смаком і заливаємо бульйоном. Кладемо в кожен горщик трохи сметани і накриваємо їх кришечками.
Ставимо горщики в духовку і готуємо приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. В самому кінці посипаємо тертим сиром і готуємо, поки він не розплавиться. По закінченню часу картопля з тушонкою в духовці готова!
Пиріг з тушкованим м'ясом і картоплею
А чи знаєте ви, що картоплю з тушонкою можна приготувати ще й у вигляді пирога. Як це зробити, ми з вами зараз і дізнаємося.
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити пиріг з картоплею і тушонкою? Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності, потім викладаємо тушонку і перемішуємо. Перекладаємо суміш у чашу і залишаємо остигати. Цим часом відварюємо картоплю і розминаємо його в пюре. Додаємо тушонку, яйця і гарненько перемішуємо.
Тепер дріжджове тісто розкачуємо і викладаємо начинку, зверху посипаємо тертим сиром і змащуємо сметаною. Краї тіста загинаємо таким чином, щоб вийшли бортики.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Готовий пиріг з картоплею і тушонкою змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, тушкована з тушонкою
Картопля, тушкована з тушонкою - елементарне, і в теж час дуже смачне і ситне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. Ми зібрали для вас
Рис з тушонкою
Рис з тушонкою, можна сказати, чергову страву, коли не вистачає часу на створення обіду або вечері. Приготувати таку страву можна за лічені хвилини.
Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою - воістину армійська класика. Це чудовий варіант обіду, коли просто не вистачає часу, щоб приготувати щось вишукане або
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Макарони з тушонкою в мультиварці
Макарони з тушонкою - хто з нас не пробував цю дивну смакота, яка готується досить просто?! А чи знаєте ви, що ще швидше це блюдо можна зробити за