Картопля з тушонкою - одне з найбільш простих, але дуже смачних і ситних страв. Приготувати картоплю з тушонкою можна на швидку руку, це дуже виручає, коли ви кудись поспішаєте або перебуваєте на дачі. А ось вдома можна перетворити смак і аромат цієї страви, додавши до нього овочі і спеції.
Як гасити картоплю з тушонкою?
Інгредієнти: картопля - 300 г; тушонка - 200 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; помідори - 3 шт.; солодкий перець - 1 шт.; сметана - 50 мл; соняшникова олія - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; перець горошком - 4 шт.; кріп для прикраси; лавровий лист - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Як готувати картоплю з тушонкою? Всі овочі гарненько миємо під холодною водою. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і трохи обсмажуємо на рослинному маслі. Потім чистимо моркву і ріпчасту цибулю. Нарізаємо тонкою соломкою і підсмажити на іншій сковороді приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Тепер викладаємо в зажарку тушонку, заздалегідь подрібнені ножем. Ретельно все перемішуємо і смажимо протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо цю суміш на картоплю, вливаємо трохи кип'яченої води, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. Помідори і болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками і додаємо в сковороду. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до тих пір, поки картопля не стане м'якою, соковитою і смачною. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо сметану і подрібнені кріп і часник. Після цього протушиваем страву ще кілька хвилин і можемо пригощати рідних смачними картоплею.
Як посмажити картоплю з тушонкою?
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; тушонка - 500 г; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тушковане м'ясо викладаємо на тарілку, прибираємо весь жир, желе і ретельно розминаємо виделкою. Потім беремо глибоку сковороду, наливаємо рослинне масло і викладаємо картоплю. Обсмажуємо його до утворення золотистої скоринки.
Картоплю солимо, перчимо за смаком і викладаємо зверху тушонку. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
Картопля з тушонкою в горщику
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тушонка - 300 г; часник - 3 зубчики; бульйон-200 мл; сметана; сіль, спеції - за смаком; сир. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, а тушонку мнемо виделкою. На дно кожного горщика кладемо зубчик часнику. Зверху викладаємо картоплю, на картоплю - цибулю. Потім додаємо тушонку, солимо, приправляємо спеціями за смаком і заливаємо бульйоном. Кладемо в кожен горщик трохи сметани і накриваємо їх кришечками.
Ставимо горщики в духовку і готуємо приблизно 45 хвилин при температурі 180°С. В самому кінці посипаємо тертим сиром і готуємо, поки він не розплавиться. По закінченню часу картопля з тушонкою в духовці готова!
Пиріг з тушкованим м'ясом і картоплею
А чи знаєте ви, що картоплю з тушонкою можна приготувати ще й у вигляді пирога. Як це зробити, ми з вами зараз і дізнаємося.
Інгредієнти: дріжджове тісто - 1 кг; картопля - 300 г; тушонка - 400 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сир - 200 г; сметана - 400 мл; яйце - 3 шт.; сіль - за смаком. Приготування Як зробити пиріг з картоплею і тушонкою? Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності,
потім викладаємо тушонку і перемішуємо. Перекладаємо суміш у чашу і залишаємо остигати. Цим часом відварюємо картоплю і розминаємо його в пюре. Додаємо тушонку, яйця і гарненько перемішуємо.
Тепер дріжджове тісто розкачуємо і викладаємо начинку, зверху посипаємо тертим сиром і змащуємо сметаною. Краї тіста загинаємо таким чином, щоб вийшли бортики.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Готовий пиріг з картоплею і тушонкою змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.