Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з гарбуза з куркою

Запіканка з гарбуза з куркою

21-03-2015, 18:20
1 924
Запіканка з гарбуза з куркою
Солодкість гарбуза в основних блюдах можуть достоїнству оцінити не багато. У більшості випадком гарбуз використовують для приготування десертів, ігноруючи всі то кількість запіканок, яке можна приготувати з цим доступним овочем. Візьміть в якості основи гарбуз, додайте курятину і овочі, посипте блюдо сиром і поставте в духовку - менш ніж через годину на вашому столі буде красуватися ця шикарна запіканка.

Запіканка з гарбуза з куркою і сиром


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 10 г;

  • білий цибуля - 50 р;

  • сухе біле вино - 35 мл;

  • часниковий зубчик;

  • гарбузове пюре - 2 ст.;

  • курячий бульйон - 230 мл;

  • молоко - 230 мл;

  • лист шавлії;

  • куряче філе - 490 г;

  • паста - 450 г;

  • тертий пармезан і моцарелла - по 1 ст.


  • Приготування
    Білий цибулю ріжемо кільцями і карамелізуємо на сковороді з додаванням вершкового масла. Через 20 хвилин вливаємо на сковороду вино і випариваем його.
    У чашу блендера кладемо розтертий в пасту часниковий зубчик, гарбузове пюре, заливаємо все бульйоном і молоком, а потім присмачую маслом, спеціями і травами. Збиваємо вміст чашу до однорідності і з'єднуємо з цибулею.
    Відварюємо Пасту дотримуючись вказівок на упаковці до неї. Відварюємо курятину до готовності, а після остигання розбираємо на великі волокна. Змішуємо масу на основі гарбузового пюре з м'ясом птиці і пастою, додаємо половину сирів і розподіляємо по підготовленій формі для випікання. Зверху посипаємо все залишилися сиром і ставимо готуватися при 180°С. Через 20 хвилин запіканка з курки з гарбузом буде готова до подачі.

    Як приготувати запіканку з гарбуза з куркою і грибами?


    Інгредієнти:

  • курятина (біле м'ясо) - 500 г;

  • гарбуз - 300 г;

  • гарбузове пюре - 1 ст.;

  • головка цвітної капусти;

  • печериці - 200 г;

  • молоко - 200 мл;

  • білий цибуля - 40 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • мелена кориця і мускатний горіх - за 2 р.


  • Приготування
    Пасеруємо нарізаний білий цибулю з часником і грибами до повної готовності. Поки овочі і гриби смажаться, курятину нарізаємо соломкою і також викладаємо на сковороду. Коли курячі шматочки схопляться з усіх боків, але ще не дійдуть до повної готовності, додаємо гарбузове пюре, молоко і прянощі. Тушкуємо вміст сковороди до тих пір, поки молочний соус з гарбуза не загусне.
    Тим часом поділяємо капусту на суцвіття, а гарбуз чистимо і ріжемо скибочками. Запікаємо овочі, рясно полив маслом і приправивши, при 190°С 20-25 хвилин або до м'якості.
    На дно форми викладаємо запечені овочі, поливаємо їх вершковим соусом з куркою і гарбузовим пюре і ставимо все в духовку на 20 хвилин. При бажанні, запіканку можна посипати тертим сиром перед відправкою в духовку.

    Запіканка з гарбуза з куркою та картоплею


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі - 750 г;

  • гарбуз - 750 г;

  • кукурудза - 270 г;

  • курятина - 300 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • вершки - 200 мл;

  • 2 гілочки чебрецю;

  • твердий сир - за смаком.


  • Приготування
    Температуру духової шафи доводимо до 200°С.
    Запіканка з гарбуза з куркою

    Приступаємо до приготування овочів, зробити це найлегше в мікрохвильовій печі, нарізавши очищену гарбуз і картоплю, полив їх парою столових ложок води, прямо в спеціальній формі, і накривши харчовою плівкою. Готувати овочі слід на максимальній потужності близько 3 хвилин або до м'якості.
    Змішуємо приготований картопля з гарбузом і кукурудзяними зернами, приправляємо і заливаємо збитими яйцями вершками.
    Відварюємо курятину і розбираємо її на волокна. Додаємо куру в суміш з овочів і вершків, обсипали блюдо чебрецем і переміщаємо в огнепрочную форму. Перед відправкою в духовку посипте запіканку сиром. Готовність страви перевіряйте через 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з рису і сиру
    Запіканка з рису і сиру
    Запіканка - корисне блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з самих різних продуктів як в солодкому, так і солоному варіанті. Давайте
    Пюре із селери
    Пюре із селери
    Селера - корисна рослина, яку широко використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне пюре із селери з
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром - це ситна та поживна страва, яку часто подають до сніданку. Таку смакота неодмінно оцінять і дорослі, і діти. Давайте
    Сирна запіканка з гарбузом
    Сирна запіканка з гарбузом
    Сирна запіканка - чудове і корисне блюдо для сніданку як для дорослих, так і дітей. Варіантів її створення дуже багато. І сьогодні мова піде про