Солодкість гарбуза в основних блюдах можуть достоїнству оцінити не багато. У більшості випадком гарбуз використовують для приготування десертів, ігноруючи всі то кількість запіканок, яке можна приготувати з цим доступним овочем. Візьміть в якості основи гарбуз, додайте курятину і овочі, посипте блюдо сиром і поставте в духовку - менш ніж через годину на вашому столі буде красуватися ця шикарна запіканка.
Запіканка з гарбуза з куркою і сиром
Інгредієнти: вершкове масло - 10 г; білий цибуля - 50 р; сухе біле вино - 35 мл; часниковий зубчик; гарбузове пюре - 2 ст.; курячий бульйон - 230 мл; молоко - 230 мл; лист шавлії; куряче філе - 490 г; паста - 450 г; тертий пармезан і моцарелла - по 1 ст. Приготування Білий цибулю ріжемо кільцями і карамелізуємо на сковороді з додаванням вершкового масла. Через 20 хвилин вливаємо на сковороду вино і випариваем його.
У чашу блендера кладемо розтертий в пасту часниковий зубчик, гарбузове пюре, заливаємо все бульйоном і молоком, а потім присмачую маслом, спеціями і травами. Збиваємо вміст чашу до однорідності і з'єднуємо з цибулею.
Відварюємо Пасту дотримуючись вказівок на упаковці до неї. Відварюємо курятину до готовності, а після остигання розбираємо на великі волокна. Змішуємо масу на основі гарбузового пюре з м'ясом птиці і пастою, додаємо половину сирів і розподіляємо по підготовленій формі для випікання. Зверху посипаємо все залишилися сиром і ставимо готуватися при 180°С. Через 20 хвилин запіканка з курки з гарбузом буде готова до подачі.
Як приготувати запіканку з гарбуза з куркою і грибами?
Інгредієнти: курятина (біле м'ясо) - 500 г; гарбуз - 300 г; гарбузове пюре - 1 ст.; головка цвітної капусти; печериці - 200 г; молоко - 200 мл; білий цибуля - 40 г; часникові зубчики - 2 шт.; мелена кориця і мускатний горіх - за 2 р. Приготування Пасеруємо нарізаний білий цибулю з часником і грибами до повної готовності. Поки овочі і гриби смажаться, курятину нарізаємо соломкою і також викладаємо на сковороду. Коли курячі шматочки схопляться з усіх боків, але ще не дійдуть до повної готовності, додаємо гарбузове пюре, молоко і прянощі. Тушкуємо вміст сковороди до тих пір, поки молочний соус з гарбуза не загусне.
Тим часом поділяємо капусту на суцвіття, а гарбуз чистимо і ріжемо скибочками. Запікаємо овочі, рясно полив маслом і приправивши, при 190°С 20-25 хвилин або до м'якості.
На дно форми викладаємо запечені овочі, поливаємо їх вершковим соусом з куркою і гарбузовим пюре і ставимо все в духовку на 20 хвилин. При бажанні, запіканку можна посипати тертим сиром перед відправкою в духовку.
Запіканка з гарбуза з куркою та картоплею
Інгредієнти: бульби картоплі - 750 г; гарбуз - 750 г; кукурудза - 270 г; курятина - 300 г; яйця - 6 шт.; вершки - 200 мл; 2 гілочки чебрецю; твердий сир - за смаком. Приготування Температуру духової шафи доводимо до 200°С.
Приступаємо до приготування овочів, зробити це найлегше в мікрохвильовій печі, нарізавши очищену гарбуз і картоплю, полив їх парою столових ложок води, прямо в спеціальній формі, і накривши харчовою плівкою. Готувати овочі слід на максимальній потужності близько 3 хвилин або до м'якості.
Змішуємо приготований картопля з гарбузом і кукурудзяними зернами, приправляємо і заливаємо збитими яйцями вершками.
Відварюємо курятину і розбираємо її на волокна. Додаємо куру в суміш з овочів і вершків, обсипали блюдо чебрецем і переміщаємо в огнепрочную форму. Перед відправкою в духовку посипте запіканку сиром. Готовність страви перевіряйте через 45 хвилин.