Рис з печерицями
Кожна господиня хоча б раз на тиждень готує на гарнір рис. Іноді він виходить дуже смачним, ароматним, але бувають випадки, коли рис виходить не таким розсипчастим, як хотілося б. А все залежить від обраного вами сорту і способу приготування. У даній статті ми розповімо вам, як урізноманітнити цей гарнір і приготувати рис з печерицями. Блюдо виходить неймовірно смачним, соковитим, насиченим грибним присмаком.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 1 кг;
вода - 25 л;
картопля - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
рис - 3 ст. ложки;
сметана - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Отже, для початку давайте підготуємо з вами всі інгредієнти. Для цього картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинками, заливаємо ці продукти киплячою водою і проварюємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Цим часом гарненько промиваємо рис, кладемо його в суп, перемішуємо і варимо 15 хвилин. Після цього заправляємо страву з вершковим маслом, сметаною, приправляємо перцем і сіллю.
Інгредієнти:
копчена куряча грудка - 600 г;
рис - 1 ст.;
свіжі печериці - 10 шт.;
олія - для смаження;
спеції (прованські трави.
Приготування
Пропонуємо вам ще один рецепт приготування печериць з рисом. Гриби обробляємо, крупно нарізаємо, перекладаємо на сковороду з рослинним маслом, посипаємо прованськими травами і пасеруємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до печерицям і трохи обсмажуємо. Потім викладаємо в сковороду готовий рис, все перемішуємо, підсолюємо за смаком і доводимо страву до готовності. Ну, ось і все, смажені шампіньйони з рисом готові!
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
капуста білокачанна - 250 г;
цибулина - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
свіжа зелень петрушки - 05 пучка;
спеції, лавровий лист;
олія рослинна.
Приготування
Рис промиваємо, а чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко разом з тертою морквою до золотистого кольору. Зелень рубаємо, а капусту дрібненько шаткуємо і додаємо до обжарке. Потім викладаємо рис, зелень, приправляємо всі спеції, солимо, перчимо і перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо теплою водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хв.
Інгредієнти:
куряче філе - 800 г;
свіжі печериці - 250 г;
рис - 1 ст.;
сир - 150 г;
спеції (прованські трави;
базилік, каррі - за смаком.
Для соусу:
сметана - 200 мл;
молоко - 1 ст.;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Рис відварюємо до готовності. Печериці обробляємо і разом з куркою дрібно нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо гриби з м'ясом у невеликій кількості олії до напівготовності. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування соусу: змішуємо сметану з молоком, посипаємо приправами за смаком і додаємо подрібнений часничок. У форму для випічки кладемо рівномірно шар рису, зверху розподіляємо курку з печерицями і заливаємо соусом. Посипаємо рясно тертим сиром і ставимо запікатися в духовку, прогріту до 200°С.
Інгредієнти:
печериці - 400 р;
масло рослинне - 50 мл;
рис - 2 ст.;
часник - 2 зубчики;
вода - 4 ст.;
спеції.
Приготування
У чашу мультиварки кладемо відварені гриби і насипаємо рис. Потім додаємо рослинне масло, додаємо за смаком сіль, спеції і подрібнений часник. Заливаємо всі продукти водою, вибираємо програму «Плов», закриваємо кришкою і готуємо до звукового сигналу.
Суп з рисом і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку давайте підготуємо з вами всі інгредієнти. Для цього картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинками, заливаємо ці продукти киплячою водою і проварюємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Цим часом гарненько промиваємо рис, кладемо його в суп, перемішуємо і варимо 15 хвилин. Після цього заправляємо страву з вершковим маслом, сметаною, приправляємо перцем і сіллю.
Рис з куркою і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам ще один рецепт приготування печериць з рисом. Гриби обробляємо, крупно нарізаємо, перекладаємо на сковороду з рослинним маслом, посипаємо прованськими травами і пасеруємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до печерицям і трохи обсмажуємо. Потім викладаємо в сковороду готовий рис, все перемішуємо, підсолюємо за смаком і доводимо страву до готовності. Ну, ось і все, смажені шампіньйони з рисом готові!
Рис з печерицями та овочами
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо, а чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко разом з тертою морквою до золотистого кольору. Зелень рубаємо, а капусту дрібненько шаткуємо і додаємо до обжарке. Потім викладаємо рис, зелень, приправляємо всі спеції, солимо, перчимо і перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо теплою водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хв.
Рис з печерицями в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Рис відварюємо до готовності. Печериці обробляємо і разом з куркою дрібно нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо гриби з м'ясом у невеликій кількості олії до напівготовності. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування соусу: змішуємо сметану з молоком, посипаємо приправами за смаком і додаємо подрібнений часничок. У форму для випічки кладемо рівномірно шар рису, зверху розподіляємо курку з печерицями і заливаємо соусом. Посипаємо рясно тертим сиром і ставимо запікатися в духовку, прогріту до 200°С.
Рис з печерицями в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки кладемо відварені гриби і насипаємо рис. Потім додаємо рослинне масло, додаємо за смаком сіль, спеції і подрібнений часник. Заливаємо всі продукти водою, вибираємо програму «Плов», закриваємо кришкою і готуємо до звукового сигналу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча грудка з печерицями
З поєднання таких простих інгредієнтів, як куряча грудка і печериці можна створити багато смачних і цікавих страв. І сьогодні ми підкажемо вам кілька
Печериці у сметані
Кулінари давно помітили ідеальне поєднання смаку печериць і сметани. Крім того, таке грибне блюдо виходить досить ситним (гриби цілком можуть
Курка з грибами і картоплею
Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
Печінка з грибами
Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
Фаршировані печериці, запечені в духовці
Фаршировані печериці, запечені в духовці - чудове блюдо для святкового або фуршетного столу. Така вишукана страва неодмінно викличе захоплення ваших
Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми