Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис з печерицями

Рис з печерицями

21-03-2015, 18:16
1 717
Рис з печерицями
Кожна господиня хоча б раз на тиждень готує на гарнір рис. Іноді він виходить дуже смачним, ароматним, але бувають випадки, коли рис виходить не таким розсипчастим, як хотілося б. А все залежить від обраного вами сорту і способу приготування. У даній статті ми розповімо вам, як урізноманітнити цей гарнір і приготувати рис з печерицями. Блюдо виходить неймовірно смачним, соковитим, насиченим грибним присмаком.

Суп з рисом і печерицями


Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 1 кг;

  • вода - 25 л;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 3 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте підготуємо з вами всі інгредієнти. Для цього картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинками, заливаємо ці продукти киплячою водою і проварюємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Цим часом гарненько промиваємо рис, кладемо його в суп, перемішуємо і варимо 15 хвилин. Після цього заправляємо страву з вершковим маслом, сметаною, приправляємо перцем і сіллю.

    Рис з куркою і печерицями


    Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка - 600 г;

  • рис - 1 ст.;

  • свіжі печериці - 10 шт.;

  • олія - для смаження;

  • спеції (прованські трави.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один рецепт приготування печериць з рисом. Гриби обробляємо, крупно нарізаємо, перекладаємо на сковороду з рослинним маслом, посипаємо прованськими травами і пасеруємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до печерицям і трохи обсмажуємо. Потім викладаємо в сковороду готовий рис, все перемішуємо, підсолюємо за смаком і доводимо страву до готовності. Ну, ось і все, смажені шампіньйони з рисом готові!

    Рис з печерицями та овочами


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • капуста білокачанна - 250 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • свіжа зелень петрушки - 05 пучка;

  • спеції, лавровий лист;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Рис промиваємо, а чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко разом з тертою морквою до золотистого кольору. Зелень рубаємо, а капусту дрібненько шаткуємо і додаємо до обжарке. Потім викладаємо рис, зелень, приправляємо всі спеції, солимо, перчимо і перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо теплою водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хв.

    Рис з печерицями в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 800 г;

  • свіжі печериці - 250 г;

  • рис - 1 ст.;

  • сир - 150 г;

  • спеції (прованські трави;

  • базилік, каррі - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 200 мл;

  • молоко - 1 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності. Печериці обробляємо і разом з куркою дрібно нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо гриби з м'ясом у невеликій кількості олії до напівготовності. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування соусу: змішуємо сметану з молоком, посипаємо приправами за смаком і додаємо подрібнений часничок. У форму для випічки кладемо рівномірно шар рису, зверху розподіляємо курку з печерицями і заливаємо соусом. Посипаємо рясно тертим сиром і ставимо запікатися в духовку, прогріту до 200°С.

    Рис з печерицями в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печериці - 400 р;

  • масло рослинне - 50 мл;
  • Рис з печерицями

  • рис - 2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • вода - 4 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    У чашу мультиварки кладемо відварені гриби і насипаємо рис. Потім додаємо рослинне масло, додаємо за смаком сіль, спеції і подрібнений часник. Заливаємо всі продукти водою, вибираємо програму «Плов», закриваємо кришкою і готуємо до звукового сигналу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча грудка з печерицями
    Куряча грудка з печерицями
    З поєднання таких простих інгредієнтів, як куряча грудка і печериці можна створити багато смачних і цікавих страв. І сьогодні ми підкажемо вам кілька
    Печериці у сметані
    Печериці у сметані
    Кулінари давно помітили ідеальне поєднання смаку печериць і сметани. Крім того, таке грибне блюдо виходить досить ситним (гриби цілком можуть
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
    Печінка з грибами
    Печінка з грибами
    Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
    Фаршировані печериці, запечені в духовці
    Фаршировані печериці, запечені в духовці
    Фаршировані печериці, запечені в духовці - чудове блюдо для святкового або фуршетного столу. Така вишукана страва неодмінно викличе захоплення ваших
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми