Кожна господиня хоча б раз на тиждень готує на гарнір рис. Іноді він виходить дуже смачним, ароматним, але бувають випадки, коли рис виходить не таким розсипчастим, як хотілося б. А все залежить від обраного вами сорту і способу приготування. У даній статті ми розповімо вам, як урізноманітнити цей гарнір і приготувати рис з печерицями. Блюдо виходить неймовірно смачним, соковитим, насиченим грибним присмаком.
Суп з рисом і печерицями
Інгредієнти: свіжі печериці - 1 кг; вода - 25 л; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 3 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо з вами всі інгредієнти. Для цього картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинками, заливаємо ці продукти киплячою водою і проварюємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Цим часом гарненько промиваємо рис, кладемо його в суп, перемішуємо і варимо 15 хвилин. Після цього заправляємо страву з вершковим маслом, сметаною, приправляємо перцем і сіллю.
Рис з куркою і печерицями
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 600 г; рис - 1 ст.; свіжі печериці - 10 шт.; олія - для смаження; спеції (прованські трави. Приготування Пропонуємо вам ще один рецепт приготування печериць з рисом. Гриби обробляємо, крупно нарізаємо, перекладаємо на сковороду з рослинним маслом, посипаємо прованськими травами і пасеруємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до печерицям і трохи обсмажуємо. Потім викладаємо в сковороду готовий рис, все перемішуємо, підсолюємо за смаком і доводимо страву до готовності. Ну, ось і все, смажені шампіньйони з рисом готові!
Рис з печерицями та овочами
Інгредієнти: рис - 1 ст.; капуста білокачанна - 250 г; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; свіжа зелень петрушки - 05 пучка; спеції, лавровий лист; олія рослинна. Приготування Рис промиваємо, а чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко разом з тертою морквою до золотистого кольору. Зелень рубаємо, а капусту дрібненько шаткуємо і додаємо до обжарке. Потім викладаємо рис, зелень, приправляємо всі спеції, солимо, перчимо і перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо теплою водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хв.
Рис з печерицями в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; свіжі печериці - 250 г; рис - 1 ст.; сир - 150 г; спеції (прованські трави; базилік, каррі - за смаком. Для соусу:
сметана - 200 мл; молоко - 1 ст.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Рис відварюємо до готовності. Печериці обробляємо і разом з куркою дрібно нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо гриби з м'ясом у невеликій кількості олії до напівготовності. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування соусу: змішуємо сметану з молоком, посипаємо приправами за смаком і додаємо подрібнений часничок. У форму для випічки кладемо рівномірно шар рису, зверху розподіляємо курку з печерицями і заливаємо соусом. Посипаємо рясно тертим сиром і ставимо запікатися в духовку, прогріту до 200°С.
Рис з печерицями в мультиварці
Інгредієнти: печериці - 400 р; масло рослинне - 50 мл; рис - 2 ст.; часник - 2 зубчики; вода - 4 ст.; спеції. Приготування У чашу мультиварки кладемо відварені гриби і насипаємо рис. Потім додаємо рослинне масло, додаємо за смаком сіль, спеції і подрібнений часник. Заливаємо всі продукти водою, вибираємо програму «Плов», закриваємо кришкою і готуємо до звукового сигналу.