Запіканка з сосисками
З сосисок можна приготувати швидкий сніданок або вечерю. Їх можна подати з будь-яким гарніром, а ще можна приготувати запіканку з сосисками. Рецепти приготування саме цієї страви чекають вас нижче.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
яйця - 2 шт.;
сосиски - 4 шт.;
сир - 100 г;
масло рослинна;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
Чистимо картоплю і варимо його практично до готовності, посоливши за смаком. Потім його остуджуємо і натираємо на тертці. Окремо збиваємо яйця і акуратно змішуємо їх з картоплею. Солимо, перчимо і вимішуємо масу. Форму промазуємо маслом і викладаємо картопляну масу, зверху розкладаємо нарізані кубиками або кружальцями сосиски. Засипаємо тертим сиром. В розігрітій духовці готуємо картопляну запіканку з сосисками 20 хвилин.
Інгредієнти:
кабачки - 300 г;
морква - 300 г;
капуста цвітна - 300 г;
брокколі - 300 г;
сосиски - 300 г;
яйця - 5 шт.;
сир - 200 г;
сіль, чорний мелений перець, кріп - за смаком.
Приготування
Чистимо кабачки і моркву крупно нарізаємо їх, опускаємо в киплячу підсолену воду разом із суцвіттями брокколі і цвітної капусти хвилини на 3. Після цього воду зливаємо і даємо овочам охолонути. Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Розбиваємо яйця, посипаємо їх перцем, сіллю і добре збиваємо. Сосиски нарізаємо кружечками. Форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями і викладаємо овочеву суміш, зверху поміщаємо сосиски і заливаємо все це яйцями. Відправляємо в духовку, нагріту до 210°С на 15 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, кропом і ще готуємо 10 хвилин до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
очищений картопля - 850 г;
плавлений сир скибочками - 8 шт.;
сосиски - 8 шт.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
сіль, приправа для картоплі - за смаком;
масло вершкове для змащування.
Приготування
Кожну сосиску обертаємо скибочкою сиру. Очищену картоплю тремо на тертці для моркви по-корейськи. Додаємо борошно, яйця, сіль і приправу до смаку. Гарненько все перемішуємо. Чашу мультиварки промазуємо маслом і викладаємо половину картоплі. Потім викладаємо сосиски і накриваємо їх залишилися картоплею. В режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Потім дістаємо запіканку за допомогою кошика для приготування на пару. Перевертаємо блідою стороною вниз і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин. А після цього вже дістаємо і подаємо до столу. За бажанням до запіканці з сосисками і сиром можна подати сметану.
Інгредієнти:
макаронні вироби - 450 г;
цибуля - 1 шт.;
молоко - 450 мл;
борошно - 30 г;
сир гауда - 230 г;
сосиски - 500 г;
вершкове масло - 40 г;
сир пекоріно - 70 г;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком;
мелені сухарі - 3 ст. ложки.
Приготування
Відразу нагріваємо духовку до температури 220°С. Форму для випічки змащуємо вершковим або рослинним маслом. Відварюємо макарони. Лук очищаємо і ріжемо кільцями. На сковороду кладемо вершкове масло й обсмажуємо на ньому підготовлений цибулю до прозорості. Після цього додаємо просіяне борошно, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Тепер вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо до загустіння, приблизно 5 хвилин. Викладаємо тертий сир гауда і чекаємо, коли він повністю розплавиться. Потім знімаємо сковороду з вогню. Готові макарони відкидаємо на друшляк і з'єднуємо їх з молочно-цибульним соусом. Тепер додаємо шматочки сосисок, половину подрібненої петрушки, половину сиру пекоріно і перемішуємо. Викладаємо підготовлену масу у форму, змащену маслом і посипану сухарями. Зверху посипаємо рештою сиром і зеленню. Запікаємо близько 15 хвилин.
Запіканка з картоплі з сосискою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо картоплю і варимо його практично до готовності, посоливши за смаком. Потім його остуджуємо і натираємо на тертці. Окремо збиваємо яйця і акуратно змішуємо їх з картоплею. Солимо, перчимо і вимішуємо масу. Форму промазуємо маслом і викладаємо картопляну масу, зверху розкладаємо нарізані кубиками або кружальцями сосиски. Засипаємо тертим сиром. В розігрітій духовці готуємо картопляну запіканку з сосисками 20 хвилин.
Запіканка з кабачків з сосискою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо кабачки і моркву крупно нарізаємо їх, опускаємо в киплячу підсолену воду разом із суцвіттями брокколі і цвітної капусти хвилини на 3. Після цього воду зливаємо і даємо овочам охолонути. Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Розбиваємо яйця, посипаємо їх перцем, сіллю і добре збиваємо. Сосиски нарізаємо кружечками. Форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями і викладаємо овочеву суміш, зверху поміщаємо сосиски і заливаємо все це яйцями. Відправляємо в духовку, нагріту до 210°С на 15 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, кропом і ще готуємо 10 хвилин до золотистої скоринки.
Запіканка з сосисок в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кожну сосиску обертаємо скибочкою сиру. Очищену картоплю тремо на тертці для моркви по-корейськи. Додаємо борошно, яйця, сіль і приправу до смаку. Гарненько все перемішуємо. Чашу мультиварки промазуємо маслом і викладаємо половину картоплі. Потім викладаємо сосиски і накриваємо їх залишилися картоплею. В режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Потім дістаємо запіканку за допомогою кошика для приготування на пару. Перевертаємо блідою стороною вниз і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин. А після цього вже дістаємо і подаємо до столу. За бажанням до запіканці з сосисками і сиром можна подати сметану.
Італійська макаронна запіканка з сосискою
Інгредієнти:
Приготування
Відразу нагріваємо духовку до температури 220°С. Форму для випічки змащуємо вершковим або рослинним маслом. Відварюємо макарони. Лук очищаємо і ріжемо кільцями. На сковороду кладемо вершкове масло й обсмажуємо на ньому підготовлений цибулю до прозорості. Після цього додаємо просіяне борошно, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Тепер вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо до загустіння, приблизно 5 хвилин. Викладаємо тертий сир гауда і чекаємо, коли він повністю розплавиться. Потім знімаємо сковороду з вогню. Готові макарони відкидаємо на друшляк і з'єднуємо їх з молочно-цибульним соусом. Тепер додаємо шматочки сосисок, половину подрібненої петрушки, половину сиру пекоріно і перемішуємо. Викладаємо підготовлену масу у форму, змащену маслом і посипану сухарями. Зверху посипаємо рештою сиром і зеленню. Запікаємо близько 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з ковбасою
Хто з нас не любить макарони та сосиски?! Це ж 2 таких смачних продукту, хоч і не зовсім корисних. Але, коли немає часу на готування - це один з
Картопля з сосисками
Картопля з сосисками - це прекрасний варіант швидкого обіду або вечері, коли не вистачає часу на готування. Її можна зробити декількома цікавими
Котлети з сосисок
Якщо ви хочете приготувати що-небудь ситне, оригінальне і на швидку руку - спробуйте зробити котлети з сосисок. Таке блюдо можна подати з будь-яким
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Тушкована капуста з сосискою
Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
Картопляний шніцель
Шніцель - це тонкий шматок свинини, телятини або іншого м'яса, запанированний в сухарях і обсмажений на рослинному маслі. У нашій статті ми