З сосисок можна приготувати швидкий сніданок або вечерю. Їх можна подати з будь-яким гарніром, а ще можна приготувати запіканку з сосисками. Рецепти приготування саме цієї страви чекають вас нижче.
Запіканка з картоплі з сосискою
Інгредієнти: картопля - 500 г; яйця - 2 шт.; сосиски - 4 шт.; сир - 100 г; масло рослинна; сіль, чорний мелений перець. Приготування Чистимо картоплю і варимо його практично до готовності, посоливши за смаком. Потім його остуджуємо і натираємо на тертці. Окремо збиваємо яйця і акуратно змішуємо їх з картоплею. Солимо, перчимо і вимішуємо масу. Форму промазуємо маслом і викладаємо картопляну масу, зверху розкладаємо нарізані кубиками або кружальцями сосиски. Засипаємо тертим сиром. В розігрітій духовці готуємо картопляну запіканку з сосисками 20 хвилин.
Запіканка з кабачків з сосискою
Інгредієнти: кабачки - 300 г; морква - 300 г; капуста цвітна - 300 г; брокколі - 300 г; сосиски - 300 г; яйця - 5 шт.; сир - 200 г; сіль, чорний мелений перець, кріп - за смаком. Приготування Чистимо кабачки і моркву крупно нарізаємо їх, опускаємо в киплячу підсолену воду разом із суцвіттями брокколі і цвітної капусти хвилини на 3. Після цього воду зливаємо і даємо овочам охолонути. Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Розбиваємо яйця, посипаємо їх перцем, сіллю і добре збиваємо. Сосиски нарізаємо кружечками. Форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями і викладаємо овочеву суміш, зверху поміщаємо сосиски і заливаємо все це яйцями. Відправляємо в духовку, нагріту до 210°С на 15 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, кропом і ще готуємо 10 хвилин до золотистої скоринки.
Запіканка з сосисок в мультиварці
Інгредієнти: очищений картопля - 850 г; плавлений сир скибочками - 8 шт.; сосиски - 8 шт.; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, приправа для картоплі - за смаком; масло вершкове для змащування. Приготування Кожну сосиску обертаємо скибочкою сиру. Очищену картоплю тремо на тертці для моркви по-корейськи. Додаємо борошно, яйця, сіль і приправу до смаку. Гарненько все перемішуємо. Чашу мультиварки промазуємо маслом і викладаємо половину картоплі. Потім викладаємо сосиски і накриваємо їх залишилися картоплею. В режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Потім дістаємо запіканку за допомогою кошика для приготування на пару. Перевертаємо блідою стороною вниз і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин. А після цього вже дістаємо і подаємо до столу. За бажанням до запіканці з сосисками і сиром можна подати сметану.
Італійська макаронна запіканка з сосискою
Інгредієнти: макаронні вироби - 450 г; цибуля - 1 шт.; молоко - 450 мл; борошно - 30 г; сир гауда - 230 г; сосиски - 500 г; вершкове масло - 40 г; сир пекоріно - 70 г; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; мелені сухарі - 3 ст. ложки. Приготування Відразу нагріваємо духовку до температури 220°С. Форму для випічки змащуємо вершковим або рослинним маслом. Відварюємо макарони. Лук очищаємо і ріжемо кільцями. На сковороду кладемо вершкове масло й обсмажуємо на ньому
підготовлений цибулю до прозорості. Після цього додаємо просіяне борошно, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Тепер вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо до загустіння, приблизно 5 хвилин. Викладаємо тертий сир гауда і чекаємо, коли він повністю розплавиться. Потім знімаємо сковороду з вогню. Готові макарони відкидаємо на друшляк і з'єднуємо їх з молочно-цибульним соусом. Тепер додаємо шматочки сосисок, половину подрібненої петрушки, половину сиру пекоріно і перемішуємо. Викладаємо підготовлену масу у форму, змащену маслом і посипану сухарями. Зверху посипаємо рештою сиром і зеленню. Запікаємо близько 15 хвилин.