Кулеб'яка з капустою

Начинка кулеб'яки укладається на основу з тіста «кутами» або «ярусами», іноді для запобігання змішування різних прошарків між ними прокладають прісні млинці. При правильному вертикальному розрізі в кожному скибі «ярусної» кулеб'яки представлені всі шари начинки (у варіанті з вкладанням начинки «кутами» трохи інакше).
Співвідношення начинки до загальної ваги кулеб'яки становить більше половини (в інших російських пирогах зазвичай менше половини), тому тісто має бути досить еластичним, щоб розкачати його в тонкий пласт, який буде добре «тримати» начинку.
В залежності від типу тіста і начинки кулеб'яка може подаватися як закуска, як основне блюдо або доповнення до нього (замість хліба до різних супів і похлебкам), рідше - в якості десерту (здобне тісто і/або солодкі начинки).
Розповімо, як приготувати кулеб'яку, основним компонентом якої є капуста. Капусту будемо використовувати традиційну для російської кухні - білокачанну.
Рецепт пісної кулеб'яки з капустою і грибами
Кулеб'яку з такою начинкою найкраще робити з прісного дріжджового тіста , яке нескладно замісити самостійно класичним способом (з попереднім готуванням опари), або можна купити готове свіже дріжджове тісто в домової кухні або інших точках громадського харчування (це там, де продаються пиріжки).
Капусту можна використовувати як квашену, так і свіжу. Зрозуміло, квашену капусту слід попередньо промити і відкинути на друшляк. Якщо використовуєте свіжу капусту нашаткуйте її і залийте в мисці крутим окропом, залиште на 5-8 хвилин, потім відкиньте на друшляк - так буде значно корисніше, ніж гасити її, збережеться більше вітамінів. Якщо, на вашу думку, капуста після запарювання вийшла недостатньо м'якою, можна злити воду і ще раз залити окропом на 5 хвилин.
Ще треба спекти кілька млинців з окремо приготованого млинцевого тіста з додаванням до нього рослинного або розтопленого вершкового масла. Печіть їх на сухій сковороді.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби і очищену цибулю ріжемо досить дрібно. Пасеруємо цибулю на олії в сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Потім додаємо гриби і, зменшивши вогонь, тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин, іноді помішуючи. Присаливаем, злегка остуджуємо і приправляємо меленим чорним перцем і продавлений через прес часником. Зелень рубаємо дрібно і додаємо до капусти.
Розкачуємо тісто в довгастий пласт. Краще формувати кулеб'яку вже на деку, який або змащений маслом, або простелений промасленим пекарської папером. Рівномірно викладаємо на пласт тіста уздовж посередині перший шар («ярус»), наприклад, це буде цибульно-грибна пассеровка. Зверху викладаємо млинці, повністю закриваючи перший шар начинки. На млинці другим «ярусом» викладаємо шар підготовленої капусти (див. вище), перемішаної з рубаною зеленню. Підверніть краї тіста і акуратно защипуємо «кіскою». Робимо зверху і з боків кілька проколів виделкою. Можна приліпити на шов прикраси з тіста.

Спекти більш ситну кулеб'яку можна з капустою, грибами, м'ясом і яйцем. З м'яса приготуємо фарш і обсмажимо його в окремій сковороді з дрібно нарізаною цибулею. Яйця зваримо круто, остудимо, очистимо і нарубим не занадто дрібно. Блінов треба спекти більше. Робіть 3-4 «ярусу», решта - так само (див. вище).
Рекомендуємо добрі рецепти

Страви з палтуса
Палтус - універсальна рибка, з якої можна приготувати практично будь-яку страву. Сьогодні ми вирішили розглянути, як з нього зробити кулеб'яку і

Рибник - рецепт
Рибник на Русі вважався святковим блюдом, яке готували лише в особливих випадках. У наші дні не потрібно чекати відповідного моменту, для

Кулеб'яка - рецепт
По суті кулеб'яка - це вид закритого м'ясного, рибного, капустяного або грибного пирога, зазвичай овальної форми. Він дуже смачний і ситний. Існує

Кулеб'яка з рибою
Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від

Кулеб'яка з м'ясом
Традиційна російська кулеб'яка - непросте блюдо з безліччю начинок, в цій статті ми розглянемо варіант я м'ясом, однак ґрунтуючись на даному рецепті,

Пиріжки з сосискою
Пиріжки з сосискою - страва знайоме нам з дитинства. І сьогодні ми поділимося з вами оригінальними і цікавими рецептами, як його зробити в домашніх