Крупник з грибами
Найчастіше крупи використовуються в приготуванні каш. Але виявляється з них можна також приготувати більш цікаві страви. Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування крупник з грибами. Сподіваємося, що вони вам сподобаються, і це блюдо часто на вашому столі.
Інгредієнти:
рис круглий - 2 склянки;
морква - 150 г;
гриби - 250 г;
подрібнена петрушка - 30 г;
масло рослинне - 25 мл;
свіжозмелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Гриби чистимо і варимо. Гриби ріжемо соломкою. Очищаємо моркву і варимо її у грибному бульйоні. Відварену моркву ріжемо соломкою. Тепер варимо розсипчасту кашу з рису. Коли вона буде готова, викладаємо в неї овочі і додаємо рослинне масло (половину). А решті змащуємо маслом форму. Поміщаємо в неї рис з овочами, зверху вливаємо 100 мл бульйону. Печемо рисовий крупник з грибами при 180°С 35 хвилин. Потім витягуємо його з форми, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
гречка - 300 г;
цибуля ріпчаста - 120 г;
гриби - 150 г;
сметана - 150 г;
вершки - 80 мл;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Гречку відварюємо до готовності з лавровим листом. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Потім додаємо подрібнені до стану кубиків гриби, сіль, перець і перемішуємо. Тепер висипаємо туди ж відварну гречку, вливаємо вершки і добре все розмішуємо і готуємо хвилин 7. Після цього даємо отриманої масі трохи охолонути. На сковороді розігріваємо олію і смажимо крупник з грибами, викладаючи їх в спеціальну круглу форму. Готові крупник викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною, прикрашаємо кропом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 250 г;
нежирні вершки - 110 г;
масло вершкове - 100 г;
цибуля - 100 г;
білі гриби - 350 г;
часник - 2 зубчики;
молоко 32 %-ної жирності - 450 мл;
оливкова олія - 70 мл;
сир твердий - 60 г;
грибний бульйон - 700 мл;
жовток - 1 шт.;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Часник, цибулю чистимо, подрібнюємо і смажимо на оливковій олії. Потім викладаємо гриби, сіль, перець і готуємо ще хвилин 7. Грибний бульйон вливаємо в каструльку, даємо йому закипіти, вливаємо молоко, додаємо вершкове масло, кукурудзяну крупу, сіль і, помішуючи, варимо кашу. Коли вона буде готова, знімаємо її з плити, злегка остуджуємо, змішуємо з вершками і тертим сиром. Також додаємо мелений чорний перець, розтертий яєчний жовток і вводимо гриби. Тепер вимішуємо масу і викладаємо її в форму і при 220°С запікаємо 20-25 хвилин. Злегка охолоджений кукурудзяний крупник з грибами нарізаємо шматочками, розкладаємо по тарілках і кличемо всіх до столу.
Інгредієнти:
баклажани - 1 шт.;
шинка - 100 г;
масло вершкове - 30 г;
гречана крупа - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
шампіньйони - 05 кг;
сметана 20% жирності - 100 г;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гречану крупу промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо розсипчасту кашу. Гриби нарізаємо скибочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі. Баклажани ріжемо кубиками і також обсмажуємо на рослинному маслі. У готову гречку викладаємо гриби, баклажани, нарізану кубиками шинку, вершкове масло, попередньо розтоплене, сметану, яйця і розмішуємо. Викладаємо отриману масу в змащену рослинною олією форму для запікання і ставимо в духовку. Готувати потрібно 25 хвилин при 180°С. Готовий крупник з грибами і овочами оформляємо зеленню.
Рисовий крупник з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби чистимо і варимо. Гриби ріжемо соломкою. Очищаємо моркву і варимо її у грибному бульйоні. Відварену моркву ріжемо соломкою. Тепер варимо розсипчасту кашу з рису. Коли вона буде готова, викладаємо в неї овочі і додаємо рослинне масло (половину). А решті змащуємо маслом форму. Поміщаємо в неї рис з овочами, зверху вливаємо 100 мл бульйону. Печемо рисовий крупник з грибами при 180°С 35 хвилин. Потім витягуємо його з форми, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Крупник гречаний з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гречку відварюємо до готовності з лавровим листом. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Потім додаємо подрібнені до стану кубиків гриби, сіль, перець і перемішуємо. Тепер висипаємо туди ж відварну гречку, вливаємо вершки і добре все розмішуємо і готуємо хвилин 7. Після цього даємо отриманої масі трохи охолонути. На сковороді розігріваємо олію і смажимо крупник з грибами, викладаючи їх в спеціальну круглу форму. Готові крупник викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною, прикрашаємо кропом і подаємо до столу.
Кукурудзяний крупник з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Часник, цибулю чистимо, подрібнюємо і смажимо на оливковій олії. Потім викладаємо гриби, сіль, перець і готуємо ще хвилин 7. Грибний бульйон вливаємо в каструльку, даємо йому закипіти, вливаємо молоко, додаємо вершкове масло, кукурудзяну крупу, сіль і, помішуючи, варимо кашу. Коли вона буде готова, знімаємо її з плити, злегка остуджуємо, змішуємо з вершками і тертим сиром. Також додаємо мелений чорний перець, розтертий яєчний жовток і вводимо гриби. Тепер вимішуємо масу і викладаємо її в форму і при 220°С запікаємо 20-25 хвилин. Злегка охолоджений кукурудзяний крупник з грибами нарізаємо шматочками, розкладаємо по тарілках і кличемо всіх до столу.
Крупник з грибами і баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Гречану крупу промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо розсипчасту кашу. Гриби нарізаємо скибочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі. Баклажани ріжемо кубиками і також обсмажуємо на рослинному маслі. У готову гречку викладаємо гриби, баклажани, нарізану кубиками шинку, вершкове масло, попередньо розтоплене, сметану, яйця і розмішуємо. Викладаємо отриману масу в змащену рослинною олією форму для запікання і ставимо в духовку. Готувати потрібно 25 хвилин при 180°С. Готовий крупник з грибами і овочами оформляємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Гречка з цибулею
Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
Гречка з грибами
Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
Гречана каша з грибами
Гречка - універсальна крупа, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, будь то м'ясо або овочі. У цій статті ми
Крупник з сиром для дітей
Крупник - це запіканка з гречаної або пшоняної крупи з додаванням сирної маси. Ми сьогодні розповімо кілька простих рецептиков приготування цього
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а