Найчастіше крупи використовуються в приготуванні каш. Але виявляється з них можна також приготувати більш цікаві страви. Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування крупник з грибами. Сподіваємося, що вони вам сподобаються, і це блюдо часто на вашому столі.
Рисовий крупник з грибами
Інгредієнти: рис круглий - 2 склянки; морква - 150 г; гриби - 250 г; подрібнена петрушка - 30 г; масло рослинне - 25 мл; свіжозмелений чорний перець; сіль. Приготування Гриби чистимо і варимо. Гриби ріжемо соломкою. Очищаємо моркву і варимо її у грибному бульйоні. Відварену моркву ріжемо соломкою. Тепер варимо розсипчасту кашу з рису. Коли вона буде готова, викладаємо в неї овочі і додаємо рослинне масло (половину). А решті змащуємо маслом форму. Поміщаємо в неї рис з овочами, зверху вливаємо 100 мл бульйону. Печемо рисовий крупник з грибами при 180°С 35 хвилин. Потім витягуємо його з форми, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Крупник гречаний з грибами
Інгредієнти: гречка - 300 г; цибуля ріпчаста - 120 г; гриби - 150 г; сметана - 150 г; вершки - 80 мл; сіль; рослинне масло. Приготування Гречку відварюємо до готовності з лавровим листом. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Потім додаємо подрібнені до стану кубиків гриби, сіль, перець і перемішуємо. Тепер висипаємо туди ж відварну гречку, вливаємо вершки і добре все розмішуємо і готуємо хвилин 7. Після цього даємо отриманої масі трохи охолонути. На сковороді розігріваємо олію і смажимо крупник з грибами, викладаючи їх в спеціальну круглу форму. Готові крупник викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною, прикрашаємо кропом і подаємо до столу.
Кукурудзяний крупник з грибами
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 250 г; нежирні вершки - 110 г; масло вершкове - 100 г; цибуля - 100 г; білі гриби - 350 г; часник - 2 зубчики; молоко 32 %-ної жирності - 450 мл; оливкова олія - 70 мл; сир твердий - 60 г; грибний бульйон - 700 мл; жовток - 1 шт.; сіль і перець - за смаком. Приготування Часник, цибулю чистимо, подрібнюємо і смажимо на оливковій олії. Потім викладаємо гриби, сіль, перець і готуємо ще хвилин 7. Грибний бульйон вливаємо в каструльку, даємо йому закипіти, вливаємо молоко, додаємо вершкове масло, кукурудзяну крупу, сіль і, помішуючи, варимо кашу. Коли вона буде готова, знімаємо її з плити, злегка остуджуємо, змішуємо з вершками і тертим сиром. Також додаємо мелений чорний перець, розтертий яєчний жовток і вводимо гриби. Тепер вимішуємо масу і викладаємо її в форму і при 220°С запікаємо 20-25 хвилин. Злегка охолоджений кукурудзяний крупник з грибами нарізаємо шматочками, розкладаємо по тарілках і кличемо всіх до столу.
Крупник з грибами і баклажанами
Інгредієнти: баклажани - 1 шт.; шинка - 100 г; масло вершкове - 30 г; гречана крупа - 1 склянка; яйця - 2 шт.; шампіньйони - 05 кг; сметана 20% жирності - 100 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Гречану крупу промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо розсипчасту кашу. Гриби нарізаємо скибочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі. Баклажани ріжемо кубиками і також обсмажуємо на рослинному маслі. У готову гречку викладаємо гриби, баклажани, нарізану кубиками шинку, вершкове масло, попередньо розтоплене, сметану, яйця і розмішуємо. Викладаємо отриману масу в змащену рослинною олією форму для запікання і ставимо в духовку. Готувати потрібно 25 хвилин при 180°С. Готовий крупник з грибами і овочами оформляємо зеленню.