Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крученики - рецепт

Крученики - рецепт

19-03-2015, 13:43
3 166
Крученики - рецепт
У цій статті ми вам розповімо, як приготувати курячі крученики. Це страва української кухні. Для їх приготування шматочки курячого філе відбиваються, і в них загортається різна начинка. Готові рулетики перев'язують ниткою або скріплюють шпажками, потім вони обсмажуються до рум'яності, а потім ще іноді протушиваются в соусі. Блюдо дуже смачне і ситне, і водночас доступне, адже готується з зовсім звичайних продуктів.

Крученики з курячого філе


Інгредієнти:

  • куряче філе - 05 кг;

  • бекон - 100 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • зелень петрушки - 30 г;

  • перець і сіль - за смаком;

  • яйця - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе миємо, обсушуємо й нарізаємо пластинами, трохи їх відбиваємо. Кожен шматочок солимо і перчимо. Зелень петрушки змішуємо з м'яким вершковим маслом. Бекон дрібненько ріжемо, а сир тремо на тертці. Додаємо все це до вершкового масла і добре перемішуємо. На кожен шматочок відбитого філе викладаємо трохи начинки і звертаємо рулетом. Перев'язуємо кожен крученик кулінарною ниткою, маку спочатку в яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях. Обсмажуємо на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до рум'яної скоринки.

    Курячі Крученики з чорносливом


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 600 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • чорнослив - 300 г;

  • вершки 20%-ної жирності - 100 мл;

  • соєвий соус - 80 мл;

  • майонез - 200 г;

  • сіль і перець.


  • Приготування
    Попередньо промите і обсушенное філе нарізаємо пластинами.
    Крученики - рецепт
    Трохи їх відбиваємо, солимо і перчимо. Перемішуємо соєвий соус з майонезом, цибулю подрібнюємо і викладаємо разом з куркою в маринад. Прибираємо в холодильник приблизно на годину, а можна і більше. Тим часом промиваємо чорнослив і обсушуємо його. Якщо чорнослив із кісточками, то їх необхідно видалити. Тепер дістаємо м'ясо з маринаду, на кожен шматочок викладаємо трохи чорносливу, і формуємо рулетики. Перев'язуємо їх ниткою і викладаємо у форму, в якій будемо запікати. Зверху на крученики з курки викладаємо цибулю з маринаду, поливаємо їх самим маринадом, а потім заливаємо вершками. Ставимо форму в попередньо розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах близько півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крученики з чорносливом
    Крученики з чорносливом
    Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
    Куряче філе з сиром
    Куряче філе з сиром
    Курка - універсальний продукт, що чудово поєднується з іншими інгредієнтами. І сьогодні ми поговоримо про такому смачному і простої блюді, як куряче
    Крученики з грибами
    Крученики з грибами
    Крученики з грибами - це дивовижно апетитне блюдо, які сподобається вашим домашнім і гостям. А як їх приготувати, ми вам зараз розповімо. Читайте
    Куряче філе з помідорами
    Куряче філе з помідорами
    Куряче філе з помідорами - це чудове ситне блюдо, яке виручить будь-яку господарку, коли не вистачає часу на готування. Ми приготували для вас кілька
    Курячі крученики
    Курячі крученики
    Крученики - смачна страва української кухні. І сьогодні ми з вами поділимося варіантами приготування курячих кручеників. Читайте наші оригінальні і
    Рулет із курячого філе
    Рулет із курячого філе
    М'ясні рулети чудово виглядають на святковому столі. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато. І зараз ми розповімо, як зробити