Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо по-албанською

М'ясо по-албанською

19-03-2015, 13:11
806
М'ясо по-албанською
Благодатний клімат, географічні та історичні особливості, а також взаємодія з жителями сусідніх країн, вплинули на албанську кухню. Вона стала більш різноманітною. Самі албанці в основній своїй масі - мусульмани не їдять свинини, тому в стравах з м'яса часто використовують телятину. Але м'ясо по-албанською готують із свинини з додаванням яловичини, або з курки. Блюдо дуже смачне! Готове м'ясо соковите і тане в роті!
М'ясо по-албанською - це різновид рублених котлет . Приготування м'яса по-албанською можливо різними способами. М'ясо смажать, тушкують, запікають, готують з урахуванням національних особливостей. А також, при приготуванні, додають різні інгредієнти і спеції.
Багато хто думають, як саме приготувати м'ясо по-албанською, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Зупинимося на цікавих, а головне - смачних варіантах.

М'ясо по-албанською - рецепт № 1


М'ясо по-албанською зі свинини з додаванням яловичини.
Інгредієнти:

  • м'ясо - 500 г;

  • яйця - 2 штуки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 3 ст. ложки;

  • борошно - 4 склянки;

  • цибуля - 1 - 2 штуки;

  • часник (за бажанням або замість цибулі);

  • перець і сіль - за смаком;

  • для смаження - рослинне масло.


  • Приготування
    Рецепт приготування м'яса по-албанською досить простий і не вимагає спеціальних навичок.

  • Взяти м'ясо (250 г свинини 250 г яловичини) і під прохолодною водою промити. Обсушити рушником, обрізати сухожилля і плівку з м'яса, і покласти на обробну дошку. З допомогою ножа нарізати на дрібні шматочки і скласти його в емальований посуд. Чим дрібніше нарежете, тим швидше посмажите, і тим смачніше вийде.

  • До м'яса додати куряче яйце і перемішати. За смаком: сіль, перець, спеції. Після цього, до вмісту насипати борошно або крохмаль (для цього потрібно використовувати сито). На 200 г сухого інгредієнта знадобиться 1 кг м'яса. Потім все добре перемішати і простежити, щоб не було грудочок.

  • Від лушпиння очистити цибулю ріпчаста, дрібно нарізати кубиками. Розібрати На часточки часник і натерти кожну на крупній тертці. За бажанням можна нарізати дрібними кубиками. Все це додати в емальований посуд і полити майонезом. Також можна використовувати будь-який вид соусу, куплений в магазині або приготований вами самостійно. Потім перемішати всі інгредієнти, які висипані в емальований посуд і поставити на кілька годин, а краще на добу в холодильник. Вміст, по консистенції має нагадувати тісто на оладки.

  • Сковорідку розігріти, додати оливкове або рослинне масло. Котлети викладати ложкою, як оладки. 3-4 хвилини - час приготування котлети з одного боку. Складати їх гіркою на тарілку і подавати з будь-яким гарніром. Можна прикрасити зеленню і подати з томатним або будь-яким іншим соусом до смаку.


  • За цим рецептом можна готувати м'ясо по-албанською тільки зі свинини або яловичини.

    М'ясо по-албанською - рецепт № 2


    Ось ще один рецепт приготування м'яса по-албанською з курки.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • яйця - 3 штуки;

  • 3 столові ложки крохмалю;

  • 3 столових ложки майонезу;

  • сіль і перець за смаком;

  • рослинна або оливкова олія.


  • Приготування
    Інструкція з приготування цієї страви дуже схожа на вже описану вище. Тому дуже коротко про спосіб приготування:
    М'ясо по-албанською


  • Куряче філе вимити, обсушити і на дуже дрібні шматочки порізати, потім скласти в миску.

  • Додати яйця, крохмаль, майонез, перець, сіль, добре перемішати і залишити в холодильнику на 1 - 3 ч.

  • Розігріти на сковороді рослинне або оливкове масло.

  • Отриману масу викладати ложкою на сковороду і, як оладки, обсмажувати з двох сторін.


  • Чудове смачне блюдо готове. Як готувати м'ясо по-албанською - вибирати вам. Все залежить від того, яке м'ясо ви більше віддаєте перевагу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з крохмалем
    Котлети з крохмалем
    Котлети з додаванням крохмалю виходять соковитими і добре прожариваются. Давайте з вами розглянемо кілька простих варіантів створення м'ясних котлет
    Котлети по-міністерськи
    Котлети по-міністерськи
    Кожна господиня вміє готувати котлети. Однак не варто забувати, що способів приготування цієї страви досить багато. Отже, вашій увазі представлений
    Свиняча шийка запечена в духовці
    Свиняча шийка запечена в духовці
    Запечена свиняча шийка - справжній делікатес: соковите і незвичайно ніжне м'ясо цієї частини туші чудово поєднується з будь-яким гарніром і багатьма