М'ясо по-албанською
Благодатний клімат, географічні та історичні особливості, а також взаємодія з жителями сусідніх країн, вплинули на албанську кухню. Вона стала більш різноманітною. Самі албанці в основній своїй масі - мусульмани не їдять свинини, тому в стравах з м'яса часто використовують телятину. Але м'ясо по-албанською готують із свинини з додаванням яловичини, або з курки. Блюдо дуже смачне! Готове м'ясо соковите і тане в роті!
М'ясо по-албанською - це різновид рублених котлет . Приготування м'яса по-албанською можливо різними способами. М'ясо смажать, тушкують, запікають, готують з урахуванням національних особливостей. А також, при приготуванні, додають різні інгредієнти і спеції.
Багато хто думають, як саме приготувати м'ясо по-албанською, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Зупинимося на цікавих, а головне - смачних варіантах.
М'ясо по-албанською зі свинини з додаванням яловичини.
Інгредієнти:
м'ясо - 500 г;
яйця - 2 штуки;
майонез - 3 ст. ложки;
крохмаль - 3 ст. ложки;
борошно - 4 склянки;
цибуля - 1 - 2 штуки;
часник (за бажанням або замість цибулі);
перець і сіль - за смаком;
для смаження - рослинне масло.
Приготування
Рецепт приготування м'яса по-албанською досить простий і не вимагає спеціальних навичок.
Взяти м'ясо (250 г свинини 250 г яловичини) і під прохолодною водою промити. Обсушити рушником, обрізати сухожилля і плівку з м'яса, і покласти на обробну дошку. З допомогою ножа нарізати на дрібні шматочки і скласти його в емальований посуд. Чим дрібніше нарежете, тим швидше посмажите, і тим смачніше вийде.
До м'яса додати куряче яйце і перемішати. За смаком: сіль, перець, спеції. Після цього, до вмісту насипати борошно або крохмаль (для цього потрібно використовувати сито). На 200 г сухого інгредієнта знадобиться 1 кг м'яса. Потім все добре перемішати і простежити, щоб не було грудочок.
Від лушпиння очистити цибулю ріпчаста, дрібно нарізати кубиками. Розібрати На часточки часник і натерти кожну на крупній тертці. За бажанням можна нарізати дрібними кубиками. Все це додати в емальований посуд і полити майонезом. Також можна використовувати будь-який вид соусу, куплений в магазині або приготований вами самостійно. Потім перемішати всі інгредієнти, які висипані в емальований посуд і поставити на кілька годин, а краще на добу в холодильник. Вміст, по консистенції має нагадувати тісто на оладки.
Сковорідку розігріти, додати оливкове або рослинне масло. Котлети викладати ложкою, як оладки. 3-4 хвилини - час приготування котлети з одного боку. Складати їх гіркою на тарілку і подавати з будь-яким гарніром. Можна прикрасити зеленню і подати з томатним або будь-яким іншим соусом до смаку.
За цим рецептом можна готувати м'ясо по-албанською тільки зі свинини або яловичини.
Ось ще один рецепт приготування м'яса по-албанською з курки.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
яйця - 3 штуки;
3 столові ложки крохмалю;
3 столових ложки майонезу;
сіль і перець за смаком;
рослинна або оливкова олія.
Приготування
Інструкція з приготування цієї страви дуже схожа на вже описану вище. Тому дуже коротко про спосіб приготування:
Куряче філе вимити, обсушити і на дуже дрібні шматочки порізати, потім скласти в миску.
Додати яйця, крохмаль, майонез, перець, сіль, добре перемішати і залишити в холодильнику на 1 - 3 ч.
Розігріти на сковороді рослинне або оливкове масло.
Отриману масу викладати ложкою на сковороду і, як оладки, обсмажувати з двох сторін.
Чудове смачне блюдо готове. Як готувати м'ясо по-албанською - вибирати вам. Все залежить від того, яке м'ясо ви більше віддаєте перевагу. Приємного апетиту!
М'ясо по-албанською - це різновид рублених котлет . Приготування м'яса по-албанською можливо різними способами. М'ясо смажать, тушкують, запікають, готують з урахуванням національних особливостей. А також, при приготуванні, додають різні інгредієнти і спеції.
Багато хто думають, як саме приготувати м'ясо по-албанською, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Зупинимося на цікавих, а головне - смачних варіантах.
М'ясо по-албанською - рецепт № 1
М'ясо по-албанською зі свинини з додаванням яловичини.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування м'яса по-албанською досить простий і не вимагає спеціальних навичок.
За цим рецептом можна готувати м'ясо по-албанською тільки зі свинини або яловичини.
М'ясо по-албанською - рецепт № 2
Ось ще один рецепт приготування м'яса по-албанською з курки.
Інгредієнти:
Приготування
Інструкція з приготування цієї страви дуже схожа на вже описану вище. Тому дуже коротко про спосіб приготування:
Чудове смачне блюдо готове. Як готувати м'ясо по-албанською - вибирати вам. Все залежить від того, яке м'ясо ви більше віддаєте перевагу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з крохмалем
Котлети з додаванням крохмалю виходять соковитими і добре прожариваются. Давайте з вами розглянемо кілька простих варіантів створення м'ясних котлет
Котлети по-міністерськи
Кожна господиня вміє готувати котлети. Однак не варто забувати, що способів приготування цієї страви досить багато. Отже, вашій увазі представлений
Свиняча шийка запечена в духовці
Запечена свиняча шийка - справжній делікатес: соковите і незвичайно ніжне м'ясо цієї частини туші чудово поєднується з будь-яким гарніром і багатьма