Благодатний клімат, географічні та історичні особливості, а також взаємодія з жителями сусідніх країн, вплинули на албанську кухню. Вона стала більш різноманітною. Самі албанці в основній своїй масі - мусульмани не їдять свинини, тому в стравах з м'яса часто використовують телятину. Але м'ясо по-албанською готують із свинини з додаванням яловичини, або з курки. Блюдо дуже смачне! Готове м'ясо соковите і тане в роті!
М'ясо по-албанською - це різновид рублених котлет . Приготування м'яса по-албанською можливо різними способами. М'ясо смажать, тушкують, запікають, готують з урахуванням національних особливостей. А також, при приготуванні, додають різні інгредієнти і спеції.
Багато хто думають, як саме приготувати м'ясо по-албанською, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Зупинимося на цікавих, а головне - смачних варіантах.
М'ясо по-албанською - рецепт № 1
М'ясо по-албанською зі свинини з додаванням яловичини.
Інгредієнти: м'ясо - 500 г; яйця - 2 штуки; майонез - 3 ст. ложки; крохмаль - 3 ст. ложки; борошно - 4 склянки; цибуля - 1 - 2 штуки; часник (за бажанням або замість цибулі); перець і сіль - за смаком; для смаження - рослинне масло. Приготування Рецепт приготування м'яса по-албанською досить простий і не вимагає спеціальних навичок.
Взяти м'ясо (250 г свинини 250 г яловичини) і під прохолодною водою промити. Обсушити рушником, обрізати сухожилля і плівку з м'яса, і покласти на обробну дошку. З допомогою ножа нарізати на дрібні шматочки і скласти його в емальований посуд. Чим дрібніше нарежете, тим швидше посмажите, і тим смачніше вийде. До м'яса додати куряче яйце і перемішати. За смаком: сіль, перець, спеції. Після цього, до вмісту насипати борошно або крохмаль (для цього потрібно використовувати сито). На 200 г сухого інгредієнта знадобиться 1 кг м'яса. Потім все добре перемішати і простежити, щоб не було грудочок. Від лушпиння очистити цибулю ріпчаста, дрібно нарізати кубиками. Розібрати На часточки часник і натерти кожну на крупній тертці. За бажанням можна нарізати дрібними кубиками. Все це додати в емальований посуд і полити майонезом. Також можна використовувати будь-який вид соусу, куплений в магазині або приготований вами самостійно. Потім перемішати всі інгредієнти, які висипані в емальований посуд і поставити на кілька годин, а краще на добу в холодильник. Вміст, по консистенції має нагадувати тісто на оладки. Сковорідку розігріти, додати оливкове або рослинне масло. Котлети викладати ложкою, як оладки. 3-4 хвилини - час приготування котлети з одного боку. Складати їх гіркою на тарілку і подавати з будь-яким гарніром. Можна прикрасити зеленню і подати з томатним або будь-яким іншим соусом до смаку. За цим рецептом можна готувати м'ясо по-албанською тільки зі свинини або яловичини.
М'ясо по-албанською - рецепт № 2
Ось ще один рецепт приготування м'яса по-албанською з курки.
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; яйця - 3 штуки; 3 столові ложки крохмалю; 3 столових ложки майонезу; сіль і перець за смаком; рослинна або оливкова олія. Приготування Інструкція з приготування цієї страви дуже схожа на вже описану вище. Тому дуже коротко про спосіб приготування:
Куряче філе вимити, обсушити і на дуже дрібні шматочки порізати, потім скласти в миску. Додати яйця, крохмаль, майонез, перець, сіль, добре перемішати і залишити в холодильнику на 1 - 3 ч. Розігріти на сковороді рослинне або оливкове масло. Отриману масу викладати ложкою на сковороду і, як оладки, обсмажувати з двох сторін. Чудове смачне блюдо готове. Як готувати м'ясо по-албанською - вибирати вам. Все залежить від того, яке м'ясо ви більше віддаєте перевагу. Приємного апетиту!