Яловичина у вершковому соусі
Дуже смачно приготувати яловичину під вершковим соусом рецепт такої страви нескладний, а результат чудовий - воно годиться як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Вибираємо свіже м'ясо без кісточок від нестарого тварини. Вершки можна використовувати будь-якої жирності, головне, щоб це був натуральний молочний продукт (а не рослинний) без некорисних хімічних добавок.
Інгредієнти:
яловиче м'ясо - близько 600 г;
масло рослинне або свинячий жир;
лавровий лист - 2-3 шт.;
гвоздика - 2-3 суцвіття;
перець горошком запашний - 5-8 шт.;
вершки молочні натуральні - близько 150 мл;
гірчиця готова;
мускатний горіх мелений;
перець чорний мелений;
часник - 1 зубчик;
цибулю зелений, а також зелень петрушки, базилика, кинзи і розмарину.
Приготування
М'ясо (якщо промиваємо, то обов'язково обсушуємо шматок чистої серветкою) нарізаємо нетовстими короткими смужками упоперек волокон. На середньому вогні розігріваємо в сковороді олію або жир (його не повинно бути занадто мало або занадто багато). Злегка обсмажуємо м'ясо, часто перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично перевертаючи і підливаючи води, щоб не пригоріло, протягом не менше 40 хвилин (ну, а більше - до бажаної м'якості). У процесі гасіння додаємо лавровий лист, гвоздику і перець горошком.
Коли м'ясо, по вашому розумінню, майже готове, приправляємо вершки меленим чорним перцем, мускатним горіхом і невеликою кількістю гірчиці (втім, це на ваш смак). Вливаємо цей соус в сковороду з м'ясом і тушкуємо все разом ще протягом 3-8 хвилин. Вимикаємо вогонь і приправляємо подрібненим або продавлений часником.
Викладаємо на порційні тарілки поруч з гарніром (він може бути практично будь-яким). Рясно поливаємо соусом, що утворився в сковороді при гасінні. Посипаємо рубаною зеленню. Подаємо яловичину у вершковому соусі зі столовим вином, найкраще - рожевим.
Щоб приготувати яловичину в вершково-часниковому соусі, в усьому слідуємо вищевикладеної рецептурою, лише зменшуємо кількість гірчиці і збільшуємо кількість часнику до 3-5 зубчиків (у цьому варіанті краще його продавити через ручний прес).
Приготування
Це блюдо готуємо дещо інакше. Нарізане м'ясо так само, як і в першому рецепті, тушкуємо в сковороді до готовності. Вершково-грибний соус краще приготуємо окремо.
Дрібно наріжемо очищену цибулину і спассеруем в сковороді на олії разом з дрібно порізаними грибами (грам 200-300). Тушкуємо протягом 15 хвилин. Вливаємо вершки і протушиваем ще хвилин 5 з додаванням спецій. Приправляємо часником після вимкнення вогню, злегка остудити. Можна довести блендером. Подаємо разом з м'ясом і гарніром.
Яловичина в вершково-гірчичному соусі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо (якщо промиваємо, то обов'язково обсушуємо шматок чистої серветкою) нарізаємо нетовстими короткими смужками упоперек волокон. На середньому вогні розігріваємо в сковороді олію або жир (його не повинно бути занадто мало або занадто багато). Злегка обсмажуємо м'ясо, часто перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично перевертаючи і підливаючи води, щоб не пригоріло, протягом не менше 40 хвилин (ну, а більше - до бажаної м'якості). У процесі гасіння додаємо лавровий лист, гвоздику і перець горошком.
Коли м'ясо, по вашому розумінню, майже готове, приправляємо вершки меленим чорним перцем, мускатним горіхом і невеликою кількістю гірчиці (втім, це на ваш смак). Вливаємо цей соус в сковороду з м'ясом і тушкуємо все разом ще протягом 3-8 хвилин. Вимикаємо вогонь і приправляємо подрібненим або продавлений часником.
Викладаємо на порційні тарілки поруч з гарніром (він може бути практично будь-яким). Рясно поливаємо соусом, що утворився в сковороді при гасінні. Посипаємо рубаною зеленню. Подаємо яловичину у вершковому соусі зі столовим вином, найкраще - рожевим.
Щоб приготувати яловичину в вершково-часниковому соусі, в усьому слідуємо вищевикладеної рецептурою, лише зменшуємо кількість гірчиці і збільшуємо кількість часнику до 3-5 зубчиків (у цьому варіанті краще його продавити через ручний прес).
Яловичина в вершково-грибному соусі
Приготування
Це блюдо готуємо дещо інакше. Нарізане м'ясо так само, як і в першому рецепті, тушкуємо в сковороді до готовності. Вершково-грибний соус краще приготуємо окремо.
Дрібно наріжемо очищену цибулину і спассеруем в сковороді на олії разом з дрібно порізаними грибами (грам 200-300). Тушкуємо протягом 15 хвилин. Вливаємо вершки і протушиваем ще хвилин 5 з додаванням спецій. Приправляємо часником після вимкнення вогню, злегка остудити. Можна довести блендером. Подаємо разом з м'ясом і гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий соус для макаронів
Макаронні вироби чудово поєднуються з різними соусами. І сьогодні ми розповімо вам декілька порад, як приготувати вершковий соус для них. Таке блюдо
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо
Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
Яловичина в соєвому соусі
Яловичина - смачне і корисне м'ясо, з якого можна створити безліч різноманітних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна