Кабачкові оладки
Оладки з кабачків - страва дуже нескладне в приготуванні, але дуже смачне, а тому і досить популярний. Крім того, кабачки містять корисну клітковину, тому страви з них - малокалорійні. Кабачкові оладки добре підходять для дитячого харчування, хоча дорослі теж люблять цю страву. Для того щоб кабачкові оладки вийшли не надто прісними, можна приготувати їх з морквою і зеленню (петрушка, кріп, кінза).
Інгредієнти:
1-2 кабачка (краще молодих);
4-8 столових ложок пшеничного борошна;
2-3 курячих яйця;
трохи рослинного масла;
півпучка зелені (кріп, петрушка).
Приготування:
Якщо кабачки молоді, можна не очищати їх від шкірки, якщо плоди цілком зрілі - треба зчистити шкірку і видалити серцевину. Кабачки натремо на тертці (половину - на великій, другу - на дрібній для отримання різної текстури). Якщо хочете, можна натерти на дрібній тертці 1 дрібну морква. Додамо до натертим кабачків яйця, борошно і подрібнену зелень. Обов'язково додамо 1 ложку рослинного масла, щоб оладки не пригоріли. Вимесим тісто виделкою, віночком, а краще міксером, тоді оладки вийдуть більш пишними і ніжними. Тісто має бути по густоті приблизно як середньо-рідка сметана. Тепер розігріємо масло в сковороді і будемо за допомогою спеціальної або столової ложки формувати на її поверхні оладки. Смажимо оладки з обох боків до приємного золотистого відтінку, перевертаючи лопаткою. Готові оладки з кабачків подавати до столу найкраще зі сметаною і зі свіжим чаєм. Не менш гарні кабачкові оладки з часником, однак класти часник в тісто не варто - краще натерти готові оладки часником (або полити часниково-сметанним соусом).
Кабачки і сир - приємне поєднання
Інгредієнти:
150 г сиру;
2-3 курячих яйця;
1-2 кабачка;
5-8 столових ложок пшеничного борошна;
зелень;
сіль;
трохи рослинного масла.
Приготування:
Все робимо так само, як в рецепті, описаному вище, тільки ще додаємо в тісто сир. Тісто має бути трохи більш тонкою структурою. Сирно-кабачкові оладки виходять трохи більш щільними, їх поверхня рівніше. Краще після обсмажування з обох сторін потримати блюдо деякий час під кришкою на слабкому вогні. Готові кабачкові оладки з сиром можна натерти часником і подавати зі сметаною і свіжим чаєм або, приміром, кумисом.
Оладки з манкою
Можна приготувати кабачкові оладки з манкою або кукурудзяним борошном.
Інгредієнти:
1-2 кабачка;
1 морква;
3 курячих яйця;
4-8 столових ложок манної крупи або кукурудзяного борошна в суміші з пшеничним (1:1);
трохи рослинного масла;
зелень.
Приготування:
Готуємо тісто з протертих кабачків, моркви і подрібненої зелені з манною крупою або сумішшю кукурудзяного борошна з пшеничним. Смажимо оладки на сковороді з обох боків до красивого золотистого відтінку. Оладки, приготовані за таким рецептом, не менш смачні, але прожарювати їх слід кілька довше.
Менше вуглеводів
Можна приготувати кабачкові оладки зовсім без борошна. Кабачки та моркву протираємо на тертці, а потім добре віджимаємо овочеву масу, щоб видалити сік. Додаємо подрібнену зелень і яйця. Перемішуємо і злегка збиваємо. Формуємо оладки ложкою на сковороду з олією і обсмажуємо хвилин по 5-8 з кожної сторони. Подавати оладки добре з йогуртом.
Оладки на кефірі
Можна приготувати кабачкові оладки на кефірі.
Інгредієнти:
1-2 кабачка;
1 склянку кефіру;
10-12 столових ложок пшеничного борошна;
зелень;
морква;
сіль - за бажанням і смаком.
Приготування:
Тісто замішуємо з протертих кабачків (моркви і подрібненої зелені) з кефіром і борошном. Смажимо як правило, з обох сторін. Слід сказати, що в тісто для будь-яких оладки з кабачків можна за смаком додати сухі спеції. Крім того, оладки можна не смажити, а піч - для цього сковороду необхідно періодично рясно змащувати шматочком свинячого сала. Оладки, приготовані таким чином, містять менше шкідливих речовин.
Як готувати кабачкові оладки?
Інгредієнти:
Приготування:
Якщо кабачки молоді, можна не очищати їх від шкірки, якщо плоди цілком зрілі - треба зчистити шкірку і видалити серцевину. Кабачки натремо на тертці (половину - на великій, другу - на дрібній для отримання різної текстури). Якщо хочете, можна натерти на дрібній тертці 1 дрібну морква. Додамо до натертим кабачків яйця, борошно і подрібнену зелень. Обов'язково додамо 1 ложку рослинного масла, щоб оладки не пригоріли. Вимесим тісто виделкою, віночком, а краще міксером, тоді оладки вийдуть більш пишними і ніжними. Тісто має бути по густоті приблизно як середньо-рідка сметана. Тепер розігріємо масло в сковороді і будемо за допомогою спеціальної або столової ложки формувати на її поверхні оладки. Смажимо оладки з обох боків до приємного золотистого відтінку, перевертаючи лопаткою. Готові оладки з кабачків подавати до столу найкраще зі сметаною і зі свіжим чаєм. Не менш гарні кабачкові оладки з часником, однак класти часник в тісто не варто - краще натерти готові оладки часником (або полити часниково-сметанним соусом).
Кабачки і сир - приємне поєднання
Інгредієнти:
Приготування:
Все робимо так само, як в рецепті, описаному вище, тільки ще додаємо в тісто сир. Тісто має бути трохи більш тонкою структурою. Сирно-кабачкові оладки виходять трохи більш щільними, їх поверхня рівніше. Краще після обсмажування з обох сторін потримати блюдо деякий час під кришкою на слабкому вогні. Готові кабачкові оладки з сиром можна натерти часником і подавати зі сметаною і свіжим чаєм або, приміром, кумисом.
Оладки з манкою
Можна приготувати кабачкові оладки з манкою або кукурудзяним борошном.
Інгредієнти:
Приготування:
Готуємо тісто з протертих кабачків, моркви і подрібненої зелені з манною крупою або сумішшю кукурудзяного борошна з пшеничним. Смажимо оладки на сковороді з обох боків до красивого золотистого відтінку. Оладки, приготовані за таким рецептом, не менш смачні, але прожарювати їх слід кілька довше.
Менше вуглеводів
Можна приготувати кабачкові оладки зовсім без борошна. Кабачки та моркву протираємо на тертці, а потім добре віджимаємо овочеву масу, щоб видалити сік. Додаємо подрібнену зелень і яйця. Перемішуємо і злегка збиваємо. Формуємо оладки ложкою на сковороду з олією і обсмажуємо хвилин по 5-8 з кожної сторони. Подавати оладки добре з йогуртом.
Оладки на кефірі
Можна приготувати кабачкові оладки на кефірі.
Інгредієнти:
Приготування:
Тісто замішуємо з протертих кабачків (моркви і подрібненої зелені) з кефіром і борошном. Смажимо як правило, з обох сторін. Слід сказати, що в тісто для будь-яких оладки з кабачків можна за смаком додати сухі спеції. Крім того, оладки можна не смажити, а піч - для цього сковороду необхідно періодично рясно змащувати шматочком свинячого сала. Оладки, приготовані таким чином, містять менше шкідливих речовин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - це дуже корисний і дієтичний продукт. Його використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми вам пропонуємо кілька рецептів
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі