Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чіпси в духовці

Чіпси в духовці

17-03-2015, 19:24
8 719
Чіпси в духовці
Ні для кого не секрет, що чіпси - найбільш популярна і улюблена усіма закуска в світі, яка завоювала серця шанувальників швидких снеків своєю простотою і смаком. Полиці супермаркетів і магазинів завалені барвистими упаковками хрусткого зажареного картоплі всіх смаків і форм, а споживачі жадібно загрібають ці самі упаковки і поїдають канцерогенний магазинний продукт, навіть не підозрюючи про це. Ми ж з вами, як досвідчені кулінари, можемо приготувати домашні чіпси в духовці, ні краплі не піддаючи ризику своє здоров'я. Весь секрет такої готування в тому, що чіпси в духовці смажаться без масла, приправляється натуральними спеціями без смакових добавок і барвників, а отже не тільки не шкодять, але і зберігають всю користь, яку зберігають у собі картопляні бульби. Як зробити чіпси в духовці в домашніх умовах ми з вами розберемося в цій статті.

Рецепт приготування домашніх чіпсів


Чіпси в духовці - до абсурду простий і швидкий рецепт, він напевно прийде на виручку, якщо вам захочеться чимось «похрумтіти» під час перегляду фільму або якщо нагрянуть друзі з кількома пляшками пінного напою. Загалом, універсальний рецепт, і різноманітність смаків і місця для польоту фантазії незліченна безліч, адже синтетичні смакові добавки з лишком замінить сіль, паприка, «Пармезан» або трохи сушеного часнику. До всього іншого до подсушивающемуся картоплі можна покласти гілочку розмарину або чебрецю, а вже готові чіпси подавати з соусами на будь-який смак.
Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • сіль - за смаком;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир «Пармезан» - 80 р.


  • Приготування
    Картоплю добре миємо, за бажанням можна очищати або не очищати від шкірки, в будь-якому випадку кожен бульба нарізаємо тонкими скибочками за допомогою овочерізки, або спеціальної шинкування.
    Наш рецепт цілком дієтичний тому, якщо ви хочете вберегти себе від зайвих калорій, перед тим як приготувати чіпси в духовці, вимочіть скибочки картоплі в холодній воді. Крохмаль, який вийде разом з каламутним розчином після вимочування, тепер не тільки не осяде на ваших стегнах, але і зробить картопля більш хрустким після випікання.
    Далі скибочки картоплі необхідно підсушити з допомогою рушники і викласти на змащене маслом деко для випікання. Змащувати деко слід максимально обережно, адже ми не хочемо щоб картопля смажився або навпаки прилипав, а хочемо лише підрум'янити його, тому для змащування краще скористатися пензликом або ганчір'яної серветкою. Зверху скибочки теж можна змастити невеликою кількість масла.
    На деко кладемо пару гілочок розмарину, їх попередньо треба розплющити ножем або опустити в окріп для того, щоб листя випустили ароматні олії, а за 3-4 хвилини до готовності на картоплю варто також покласти кілька зубчиків часнику.
    Тепер наші чіпси можна відправляти в духовку, їх приготування займе близько 10 хвилин. Оцінити готовність можна візуально - рум'яні скибочки стануть хвилястими і почнуть відставати від листа.
    Чіпси в духовці
    Поки чіпси гарячі їх можна посипати сіллю, а як тільки охолонуть - додати жменю тертого «Пармезану».
    Аналогічним чином можна приготувати гострі чіпси, тільки замість розмарину під час запікання на картоплю можна викласти кільця перцю чилі, а готові чіпси обсипати сумішшю солі і паприки.
    Готові чіпси можна їсти самостійно або в доповненні з соусами з йогурту з часником і кропом, або з медово-гірчичним соусом . Відмінними добавками до чіпсів стануть класичні соуси для чіпсів начос - «Гуакамоле» і «Овочева сальса».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чіпси з лаваша
    Чіпси з лаваша
    Чіпси з лаваша - дієтична альтернатива популярній картопляної закуски. Подавати лавашние чіпси можна з соусами типу «Сальса», «Песто» або «Гуакамоле»
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш
    Сирні чіпси
    Сирні чіпси
    Всі ми звикли до традиційних картопляним чіпсам?! А що якщо їх зробити з сиру? Вийде адже не менш смачно, так що давайте спробуємо. А наші прості і
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси - це улюблена їжа багатьох людей, тому що вони смачні, і до того ж чудово втамовують голод. Але від куплених в магазині чіпсів мало користі,
    Чіпси начос
    Чіпси начос
    Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому