Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Приголомшливо хрусткі чіпси з баклажанів

Приголомшливо хрусткі чіпси з баклажанів

17-03-2015, 19:12
1 545
Приголомшливо хрусткі чіпси з баклажанів
Чіпси є популярним продуктом, який обожнюють і дорослі, і діти. Проте всі ми прекрасно знаємо про те, що це смачне ласощі не тільки не приносить користі нашому організму, але і завдає йому колосальної шкоди. А чи знаєте ви, що рум'яні, хрусткі і ароматні чіпси можна зробити не тільки з картоплі. Давайте все - таки спробуємо не позбавляти себе цього задоволення і разом приготуємо корисні чіпси з баклажанів.

Смажені чіпси з баклажанів


Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • сіль - за смаком;

  • спеції - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Баклажани миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими однаковими кружечками. Кожен скибочку солимо з двох сторін і акуратно розкладаємо між шарами паперових рушників, зверху ставимо дошку, а на неї вантаж. Як тільки баклажани дадуть сік, виймаємо скибочки, обсушуємо, обвалюємо гарненько в борошні і смажимо до готовності і золотистого кольору в розігрітій олії. Потім перекладаємо готові чіпси на серветки і даємо стекти зайвому маслу.

    Чіпси з баклажанів в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Баклажан ретельно миємо, витираємо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Потім кожен скибочку знову промиваємо під струменем холодної води і гарненько обсушуємо. Висипаємо баклажани в поліетиленовий пакет, вливаємо трохи рослинного масла, додаємо за смаком спеції, сіль, зав'язуємо пакет і енергійно все перемішуємо. Тепер викладаємо скибочки на піддон мікрохвильовки і запікаємо на високій потужності 750 Вт протягом 5 хвилин. Наші чіпси в мікрохвильовці готові! Подаємо до столу і насолоджуємося їх приголомшливим смаком. У процесі приготування можете використовувати мелену паприку, прованські трави, часникову сіль, товчений сухий часник, куркуму і будь-які інші спеції на ваш розсуд і смак.

    Смачні чіпси з баклажанів в духовці


    Чіпси з баклажанів виходять неймовірно смачними і хрусткими тільки в тому випадку, якщо овочі заздалегідь замочити на 12 годин у спеціальному маринаді, а найкраще на всю ніч.
    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.


  • Для маринаду:

  • оцет бальзамічний - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як зробити чіпси . Отже, для початку готуємо маринад: змішати бальзамічний оцет з оливковою олією в рівних пропорціях. Потім додаємо трохи солі, цукру до смаку, перемішуємо і пробуємо на смак. Маринад в результаті повинен вийти досить солодким, на противагу кислому оцту.
    Баклажани миємо, обсушуємо рушником, відрізаємо кінчики і нарізаємо тонкими пластинками однакової товщини. Далі кожен шматочок перекладаємо в миску з маринадом, перемішуємо, щільно затягуємо харчовою плівкою і прибираємо на 12 годин у холодильник. Періодично, через кожні 2 години, баклажани обережно перемішуємо, щоб маринад як слід, просочив всі шматочки. Після закінчення
    Приголомшливо хрусткі чіпси з баклажанів
    часу переходимо до випікання: дістаємо чашу з баклажанами, викладаємо кожен скибочку на решітку або деко, застелене папером для випічки. Поливаємо зверху маринадом і ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів приблизно на 40 - 60 хвилин. Час запікання залежить від стану баклажанів: готові чіпси не повинні бути вологими, але і перетримувати їх теж небезпечно, так як вони просто можуть підгоріти. Після закінчення зазначеного часу, дістаємо обережно гарячі хрусткі чіпси, перекладаємо в миску і наслаждаем дивним і насиченим смаком страви. Подаємо з будь-яким соусом або просто з кетчупів і сметаною. Такі чіпси на відміну від картопляних, менш калорійні, але при цьому дуже смачні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш
    Свинячі рулетики з баклажанів
    Свинячі рулетики з баклажанів
    Свинячі рулетики з баклажанів - чудова оригінальна закуска до свята, яка неодмінно сподобається вашим гостям. А приготувати її не складе великої
    Сирні чіпси
    Сирні чіпси
    Всі ми звикли до традиційних картопляним чіпсам?! А що якщо їх зробити з сиру? Вийде адже не менш смачно, так що давайте спробуємо. А наші прості і
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси - це улюблена їжа багатьох людей, тому що вони смачні, і до того ж чудово втамовують голод. Але від куплених в магазині чіпсів мало користі,
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і