Чіпси є популярним продуктом, який обожнюють і дорослі, і діти. Проте всі ми прекрасно знаємо про те, що це смачне ласощі не тільки не приносить користі нашому організму, але і завдає йому колосальної шкоди. А чи знаєте ви, що рум'яні, хрусткі і ароматні чіпси можна зробити не тільки з картоплі. Давайте все - таки спробуємо не позбавляти себе цього задоволення і разом приготуємо корисні чіпси з баклажанів.
Смажені чіпси з баклажанів
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; борошно - 100 г; сіль - за смаком; спеції - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Баклажани миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими однаковими кружечками. Кожен скибочку солимо з двох сторін і акуратно розкладаємо між шарами паперових рушників, зверху ставимо дошку, а на неї вантаж. Як тільки баклажани дадуть сік, виймаємо скибочки, обсушуємо, обвалюємо гарненько в борошні і смажимо до готовності і золотистого кольору в розігрітій олії. Потім перекладаємо готові чіпси на серветки і даємо стекти зайвому маслу.
Чіпси з баклажанів в мікрохвильовці
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; рослинна олія - 50 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Баклажан ретельно миємо, витираємо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Потім кожен скибочку знову промиваємо під струменем холодної води і гарненько обсушуємо. Висипаємо баклажани в поліетиленовий пакет, вливаємо трохи рослинного масла, додаємо за смаком спеції, сіль, зав'язуємо пакет і енергійно все перемішуємо. Тепер викладаємо скибочки на піддон мікрохвильовки і запікаємо на високій потужності 750 Вт протягом 5 хвилин. Наші чіпси в мікрохвильовці готові! Подаємо до столу і насолоджуємося їх приголомшливим смаком. У процесі приготування можете використовувати мелену паприку, прованські трави, часникову сіль, товчений сухий часник, куркуму і будь-які інші спеції на ваш розсуд і смак.
Смачні чіпси з баклажанів в духовці
Чіпси з баклажанів виходять неймовірно смачними і хрусткими тільки в тому випадку, якщо овочі заздалегідь замочити на 12 годин у спеціальному маринаді, а найкраще на всю ніч.
Інгредієнти: баклажан - 2 шт. Для маринаду:
оцет бальзамічний - 3 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Давайте розберемося, як зробити чіпси . Отже, для початку готуємо маринад: змішати бальзамічний оцет з оливковою олією в рівних пропорціях. Потім додаємо трохи солі, цукру до смаку, перемішуємо і пробуємо на смак. Маринад в результаті повинен вийти досить солодким, на противагу кислому оцту.
Баклажани миємо, обсушуємо рушником, відрізаємо кінчики і нарізаємо тонкими пластинками однакової товщини. Далі кожен шматочок перекладаємо в миску з маринадом, перемішуємо, щільно затягуємо харчовою плівкою і прибираємо на 12 годин у холодильник. Періодично, через кожні 2 години, баклажани обережно перемішуємо, щоб маринад як слід, просочив всі шматочки. Після закінчення

часу переходимо до випікання: дістаємо чашу з баклажанами, викладаємо кожен скибочку на решітку або деко, застелене папером для випічки. Поливаємо зверху маринадом і ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів приблизно на 40 - 60 хвилин. Час запікання залежить від стану баклажанів: готові чіпси не повинні бути вологими, але і перетримувати їх теж небезпечно, так як вони просто можуть підгоріти. Після закінчення зазначеного часу, дістаємо обережно гарячі хрусткі чіпси, перекладаємо в миску і наслаждаем дивним і насиченим смаком страви. Подаємо з будь-яким соусом або просто з кетчупів і сметаною. Такі чіпси на відміну від картопляних, менш калорійні, але при цьому дуже смачні.