Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарширована свиняча шийка

Фарширована свиняча шийка

17-03-2015, 16:49
808
Фарширована свиняча шийка
Фарширована свиняча шийка - чудово смачне і оригінальне блюдо. Відразу хочеться попередити, що з її приготуванням доведеться трохи повозитися, але воно того варто. Завдяки насиченому смаку і яскравим фарбам, страва виходить святковим, незвичайним і дуже ніжним. Давайте дізнаємося більше докладно, як приготувати фаршировану свинячу шийку.

Рецепт фаршированої свинячої шийки


Інгредієнти:

  • свиняча шийка - 1 кг;

  • майонез - 125 мл;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • мелені волоські горіхи - 05 склянки;

  • чорнослив без кісточок - 1 ст.;

  • сир твердий - за смаком;

  • зелень петрушки - 1 пучок.


  • Приготування
    Шматок свинини промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо гарненько сіллю і перцем, шпигуємо часничком, загортаємо в пергаментний папір і кладемо на 5 годин в холодильник. Після того, як м'ясо замаринується, гострим ножем робимо поперечні глибокі надрізи на відстані 2 сантиметрів, але чи не дорізати докінця. У утворилися прорізи кладемо начинку.
    Для її приготування чорнослив промиваємо, дрібно шаткуємо, з'єднуємо з меленими волоськими горіхами і подрібненою свіжою зеленню. За бажанням у кожен надріз кладемо по скибочці твердого сиру або шинки. Змащуємо поверхню свинячої шийки домашнім майонезом , загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо фаршировану свинячу шийку в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 1 години.

    Свиняча шийка, фарширована овочами


    Інгредієнти:

  • свиняча шийка - 1 кг;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • солодкий болгарський перець: червоний, зелений, жовтий - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кетчуп - 100 мл;

  • бекон - 2 скибочки;

  • сметана - за смаком;

  • сушені трави: чебрець, базилік, розмарин;

  • спеції.


  • Приготування
    Перці трьох кольорів промиваємо, обсушуємо, видаляємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Часник і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і
    Фарширована свиняча шийка
    обсмажуємо на сковороді 5 хвилин. Потім додаємо перець, солимо, перчимо за смаком і знімаємо з вогню. Даємо овочам охолонути і змішати з кетчупом. Свинячу шийку добре промиваємо і даємо їм повністю обсохнути. Потім її розрізаємо і відбиваємо спеціальним молоточком так, щоб вона виглядала як квадратний блін.
    Далі натираємо свинячу шию і ароматними спеціями сушеними травами, викладаємо рівним шаром овочеву масу і звертаємо все в рулет. Потім обв'язуємо його міцною ниткою, викладаємо на деко і відправляємо на 2 години в розігріту духовку. За 10 хвилин до кінця приготування викладаємо рулет на смужки бекону. Перед подачею на стіл, нарізаємо фаршировану шийку скибочками і подаємо зі сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і
    Свиняча шийка запечена в духовці
    Свиняча шийка запечена в духовці
    Запечена свиняча шийка - справжній делікатес: соковите і незвичайно ніжне м'ясо цієї частини туші чудово поєднується з будь-яким гарніром і багатьма
    Свинячий стейк
    Свинячий стейк
    Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
    Свиняча вирізка в духовці
    Свиняча вирізка в духовці
    Свиняча вирізка, приготовлена в духовці - завжди буде безпрограшним варіантом на вашому столі. Блюдо виходить настільки смачним і соковитим, що
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова