Фарширована свиняча шийка
Фарширована свиняча шийка - чудово смачне і оригінальне блюдо. Відразу хочеться попередити, що з її приготуванням доведеться трохи повозитися, але воно того варто. Завдяки насиченому смаку і яскравим фарбам, страва виходить святковим, незвичайним і дуже ніжним. Давайте дізнаємося більше докладно, як приготувати фаршировану свинячу шийку.
Інгредієнти:
свиняча шийка - 1 кг;
майонез - 125 мл;
спеції.
Для начинки:
мелені волоські горіхи - 05 склянки;
чорнослив без кісточок - 1 ст.;
сир твердий - за смаком;
зелень петрушки - 1 пучок.
Приготування
Шматок свинини промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо гарненько сіллю і перцем, шпигуємо часничком, загортаємо в пергаментний папір і кладемо на 5 годин в холодильник. Після того, як м'ясо замаринується, гострим ножем робимо поперечні глибокі надрізи на відстані 2 сантиметрів, але чи не дорізати докінця. У утворилися прорізи кладемо начинку.
Для її приготування чорнослив промиваємо, дрібно шаткуємо, з'єднуємо з меленими волоськими горіхами і подрібненою свіжою зеленню. За бажанням у кожен надріз кладемо по скибочці твердого сиру або шинки. Змащуємо поверхню свинячої шийки домашнім майонезом , загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо фаршировану свинячу шийку в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 1 години.
Інгредієнти:
свиняча шийка - 1 кг;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
солодкий болгарський перець: червоний, зелений, жовтий - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
кетчуп - 100 мл;
бекон - 2 скибочки;
сметана - за смаком;
сушені трави: чебрець, базилік, розмарин;
спеції.
Приготування
Перці трьох кольорів промиваємо, обсушуємо, видаляємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Часник і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і обсмажуємо на сковороді 5 хвилин. Потім додаємо перець, солимо, перчимо за смаком і знімаємо з вогню. Даємо овочам охолонути і змішати з кетчупом. Свинячу шийку добре промиваємо і даємо їм повністю обсохнути. Потім її розрізаємо і відбиваємо спеціальним молоточком так, щоб вона виглядала як квадратний блін.
Далі натираємо свинячу шию і ароматними спеціями сушеними травами, викладаємо рівним шаром овочеву масу і звертаємо все в рулет. Потім обв'язуємо його міцною ниткою, викладаємо на деко і відправляємо на 2 години в розігріту духовку. За 10 хвилин до кінця приготування викладаємо рулет на смужки бекону. Перед подачею на стіл, нарізаємо фаршировану шийку скибочками і подаємо зі сметаною.
Рецепт фаршированої свинячої шийки
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Шматок свинини промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо гарненько сіллю і перцем, шпигуємо часничком, загортаємо в пергаментний папір і кладемо на 5 годин в холодильник. Після того, як м'ясо замаринується, гострим ножем робимо поперечні глибокі надрізи на відстані 2 сантиметрів, але чи не дорізати докінця. У утворилися прорізи кладемо начинку.
Для її приготування чорнослив промиваємо, дрібно шаткуємо, з'єднуємо з меленими волоськими горіхами і подрібненою свіжою зеленню. За бажанням у кожен надріз кладемо по скибочці твердого сиру або шинки. Змащуємо поверхню свинячої шийки домашнім майонезом , загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо фаршировану свинячу шийку в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 1 години.
Свиняча шийка, фарширована овочами
Інгредієнти:
Приготування
Перці трьох кольорів промиваємо, обсушуємо, видаляємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Часник і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і обсмажуємо на сковороді 5 хвилин. Потім додаємо перець, солимо, перчимо за смаком і знімаємо з вогню. Даємо овочам охолонути і змішати з кетчупом. Свинячу шийку добре промиваємо і даємо їм повністю обсохнути. Потім її розрізаємо і відбиваємо спеціальним молоточком так, щоб вона виглядала як квадратний блін.
Далі натираємо свинячу шию і ароматними спеціями сушеними травами, викладаємо рівним шаром овочеву масу і звертаємо все в рулет. Потім обв'язуємо його міцною ниткою, викладаємо на деко і відправляємо на 2 години в розігріту духовку. За 10 хвилин до кінця приготування викладаємо рулет на смужки бекону. Перед подачею на стіл, нарізаємо фаршировану шийку скибочками і подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані стегенця
Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і
Свиняча шийка запечена в духовці
Запечена свиняча шийка - справжній делікатес: соковите і незвичайно ніжне м'ясо цієї частини туші чудово поєднується з будь-яким гарніром і багатьма
Свинячий стейк
Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
Свиняча вирізка в духовці
Свиняча вирізка, приготовлена в духовці - завжди буде безпрограшним варіантом на вашому столі. Блюдо виходить настільки смачним і соковитим, що
Рулет зі свинячої рульки
Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова