Фарширована свиняча шийка - чудово смачне і оригінальне блюдо. Відразу хочеться попередити, що з її приготуванням доведеться трохи повозитися, але воно того варто. Завдяки насиченому смаку і яскравим фарбам, страва виходить святковим, незвичайним і дуже ніжним. Давайте дізнаємося більше докладно, як приготувати фаршировану свинячу шийку.
Рецепт фаршированої свинячої шийки
Інгредієнти: свиняча шийка - 1 кг; майонез - 125 мл; спеції. Для начинки:
мелені волоські горіхи - 05 склянки; чорнослив без кісточок - 1 ст.; сир твердий - за смаком; зелень петрушки - 1 пучок. Приготування Шматок свинини промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо гарненько сіллю і перцем, шпигуємо часничком, загортаємо в пергаментний папір і кладемо на 5 годин в холодильник. Після того, як м'ясо замаринується, гострим ножем робимо поперечні глибокі надрізи на відстані 2 сантиметрів, але чи не дорізати докінця. У утворилися прорізи кладемо начинку.
Для її приготування чорнослив промиваємо, дрібно шаткуємо, з'єднуємо з меленими волоськими горіхами і подрібненою свіжою зеленню. За бажанням у кожен надріз кладемо по скибочці твердого сиру або шинки. Змащуємо поверхню свинячої шийки домашнім майонезом , загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо фаршировану свинячу шийку в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 1 години.
Свиняча шийка, фарширована овочами
Інгредієнти: свиняча шийка - 1 кг; масло рослинне - 4 ст. ложки; солодкий болгарський перець: червоний, зелений, жовтий - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кетчуп - 100 мл; бекон - 2 скибочки; сметана - за смаком; сушені трави: чебрець, базилік, розмарин; спеції. Приготування Перці трьох кольорів промиваємо, обсушуємо, видаляємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Часник і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і
обсмажуємо на сковороді 5 хвилин. Потім додаємо перець, солимо, перчимо за смаком і знімаємо з вогню. Даємо овочам охолонути і змішати з кетчупом. Свинячу шийку добре промиваємо і даємо їм повністю обсохнути. Потім її розрізаємо і відбиваємо спеціальним молоточком так, щоб вона виглядала як квадратний блін.
Далі натираємо свинячу шию і ароматними спеціями сушеними травами, викладаємо рівним шаром овочеву масу і звертаємо все в рулет. Потім обв'язуємо його міцною ниткою, викладаємо на деко і відправляємо на 2 години в розігріту духовку. За 10 хвилин до кінця приготування викладаємо рулет на смужки бекону. Перед подачею на стіл, нарізаємо фаршировану шийку скибочками і подаємо зі сметаною.