» » Соус для фаршированих перців

Соус для фаршированих перців

Соус для фаршированих перців
Незважаючи на можливу простоту страви, варіацій соусів для фаршированих перців насправді існує безліч, але не варто лякатися, адже навіть з урахуванням їх смакового відмінності, технологія приготування залишається практично незмінною. Докладно про наших рецептах-фаворитах розповімо в наступному матеріалі.

Соус для фаршированого перцю – рецепт


Зрозуміло, не існує конкретного соусу, призначеного лише для приготування фаршированих перців, але існують базові рецепти, які прекрасно підходять для будь-якої страви. Один з таких базових соусів якраз перед вами.
Інгредієнти:

  • оливкова олія – 15 мл;

  • ріпчаста цибуля – 270 г;

  • часник – 2 зубки;

  • томати у власному соку – 780 г;

  • сушений орегано – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Подрібнивши ріпчасту цибулю, спасеруйте його в розігрітій оливковій олії до прозорості. До прозорими шматочками цибулі додайте пюрированный часник, а через півхвилини додайте томати разом з соком, яким вони залиті. Доповніть блюдо сушеним орегано, пучкою солі й цукру, а потім почніть тиснути томати дерев'яною ложкою. Томіть шматочки близько 20 хвилин, поки вони не розваряться в однорідний соус, після чого використовуйте смачний соус для фаршированих перців за призначенням або заготовлюйте для інших улюблених страв.

    Соус для гасіння фаршированих перців зі сметаною


    Класичним томатного соусу багато хто воліє його поєднання зі сметаною. На виході виходить набагато більш вершковий і кремовий соус чудово підходить до будь фаршированим овочам.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 45 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • томати у власному соку – 730 г;

  • сметана – 115 г;

  • цукор – 45 г;

  • пучку солі.


  • Приготування
    Використовуйте розтоплене вершкове масло для пасерування шматочків цибулі, після чого додайте до них томати у власному соку, всипте сіль з цукром і залиште нудитися близько 20 хвилин, поки помідори не розпадуться, утворивши пюреобразную масу. Змішайте основу соусу зі сметаною і покладіть перці.

    Як приготувати соус для фаршированих перців з томатної пасти?


    Для більшої економії багато воліють замінювати томати томатною пастою поза сезону. Така альтернатива є набагато кращою ідеєю, ніж може здатися на перший погляд. Крім того, що соус на основі такої допоможе вам заощадити гроші, так він ще і набагато швидше готується.
    Інгредієнти:

  • томатна паста – 85 м;

  • борошно – 35 г;

  • сушена петрушка, орегано, базилік – по 1/2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • вода – 520 мл;

  • часник – 2 зубки.


  • Приготування
    Приготуйте основу соусу, спассеровав разом шматочки цибулі та часнику. Коли зажарка дійде до напівготовності, всипте висушені трави, додайте борошно і томатну пасту. Влийте трохи води, щоб розвести борошно і уникнути формування грудочок. Далі додайте до отриманої маси всю рідину, що залишилася, і залиште соус вирувати на середньому вогні до загусання.

    Соус для фаршированих м'ясом перців


    Інгредієнти:

  • свіжі томати – 29 кг;

  • борошно – 15 г;

  • часник сушений – 1 ч. ложка;

  • розмарин – 1 гілочка;

  • базилік – 2-3 гілочки.


  • Приготування
    Свіжі томати бланшируйте, зніміть з них шкірку, а саму м'якоть пюрируйте з допомогою блендера. Отримане пюре змішайте з дрібно нарізаними травами, сушеним часником, сіллю, цукром і борошном. Додайте соус на вогні і варіть до кипіння. Після, помістіть в нього перці і влийте трохи води, рівно стільки, щоб покрити фаршировані овочі приблизно на 2/3. Під час приготування зайва волога допоможе довести перці до повної готовності, а після випарується ближче до кінця гасіння, ставши густим томатним соусом.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:52
    Переглядів: 53