Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт

Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт

18-11-2016, 17:33
504
Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
Червона риба – один із найкорисніших продуктів завдяки вмісту в ній насичених жирних кислот омега-3 і величезної кількості вітамінів. Однак є її часто – досить дороге задоволення. На цей випадок варто скористатися рецептом червоної ікри «П'ятихвилинки», який відомий здавна тим, хто пов'язав своє життя з ловом лосося, кети, горбуші та інших риб даної категорії. Хоча вона зберігається не дуже довго, смак моря надовго залишиться у ваших спогадах, а здоров'я суттєво погіршився.

Як зробити ікру «П'ятихвилинка» з кети?


Щоб освоїти такий рецепт ікри «П'ятихвилинки», вам знадобиться зовсім небагато часу, вправності і невелика кількість інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • чистий відфільтрована вода – 25 л;

  • картопля – 1 шт.;

  • ястики ікру кети – 10 шт.;

  • сіль – 500 р.


  • Приготування
    Візьміть 3-4 ястика і помістіть в каструлю з досить високими бортами. На ручний міксер встановіть мішалки для тіста і запустіть прилад на найменшій швидкості, помістивши його в каструлю. При цьому ястики будуть легко намотуватися на гачки насадок, а ікринки при відділенні від них залишаться не пошкодженими. Перевірте, щоб виявилися оброблені всі ястики і приберіть міксер, перевіривши, щоб в ємності залишалися тільки чисті ікринки. Навіть якщо ви раніше не мали поняття, як солити ікру «П'ятихвилинку» в домашніх умовах, цю процедуру ви освоїте досить легко. Таким же чином обробіть наступну партію ястиків.
    Потім приготуйте розсіл (тузлук). Для цього розчиніть сіль у воді і занурте в неї очищену сиру картоплину. Якщо він продовжує плавати на поверхні, це говорить про готовність розсолу. Прокип'ятіть і остудіть його. Якщо на дні залишається трохи пластівців, обережно перелийте чистий розсіл в іншу ємність і використовуйте його. Покладіть в розсіл ікринки і залиште їх на п'ять хвилин. Потім покладіть ікру у велику марлю, зав'яжіть вузлик і підвісьте її на ніч для стікання. Вранці закуску можна розкласти поліетиленових пакетиках і заморозити, а потім їсти протягом декількох днів.

    Як зробити ікру «П'ятихвилинку» з горбуші?


    У нашій країні ця риба більш ніж популярна, проте ікра з неї коштує досить дорого. Розібратися, як готувати ікру «П'ятихвилинку», цілком можливо навіть починаючому кулінару, так що сміливо беріться за це.
    Інгредієнти:

  • ікра горбуші – 600 г;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 6 ст. ложок з верхом.


  • Приготування
    Обережно розкрийте черево горбуші і вийміть ікринки, намагаючись не пошкодити їх. Прослідкуйте, щоб ікра повністю розтанула, і помістіть її на обробну дошку. Візьміть ніж і його зворотної (тупий) стороною починайте обережно натискати на ікринки, починаючи з краю, щоб очистити їх від оболонки.
    Зваріть тузлук: закип'ятіть воду і відразу ж розчиніть в ній сіль. Переконайтеся в готовності розсолу, поклавши в нього сире яйце: воно повинно плавати зверху. Коли розсіл охолоне, залийте їм ікру і залиште приблизно на 4-5 хвилин. Після цього відцідіть тузлук з допомогою друшляка, акуратно помішуючи ложкою. Тепер ви знаєте, як посолити червону ікру «П'ятихвилинку» легко і просто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити червону ікру в домашніх умовах?
    Як солити червону ікру в домашніх умовах?
    Якщо у вас є можливість придбати свіжу червону ікру будь-якої морської риби, неодмінно скористайтеся можливістю засолити її власноруч. Адже тільки
    Як посолити ікру кети?
    Як посолити ікру кети?
    Рецепти, детально описані далі, підкажуть вам, як правильно, максимально швидко і, головне, смачно посолити власноруч ікру кети. Така закуска дійсно
    Ікра горбуші - як солити будинку?
    Ікра горбуші - як солити будинку?
    Якщо вас можна віднести до числа шанувальників червоної ікри, то має сенс навчитися її засолюванні власноруч. Далі підкажемо базові способи
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як і всі лососеві, кета дуже цінна не тільки своїй живильній м'якоттю, але і неймовірно смачною червоною ікрою. Про те, як створити чудовий делікатес
    Як засолити ікру горбуші?
    Як засолити ікру горбуші?
    Ідеальний спосіб уникнути обману при купівлі червоної ікри - це зробити власноруч! Пропонуємо чудовий і простий рецепт засолки ікри горбуші. Також
    Як солити ікру?
    Як солити ікру?
    Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте