Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра горбуші - як солити будинку?

Ікра горбуші - як солити будинку?

18-11-2016, 17:34
463
Ікра горбуші - як солити будинку?
У баночці з магазинної ікрою ви з великою ймовірністю знайде масу консервантів, а можливо, навіть барвників, що додаються як для посилення естетичних якостей продукту, так і для тривалості зберігання. Такі добавки не тільки позначаються на смак, але й позначаються на здоров'ї їдця.
Крім іншого, часто буває значно дешевше придбати не потрошенную риб'ячу тушку з ікрою або, тим більше, виловити її самостійно, ніж платити за готову ікру в супермаркеті. Про всіх тонкощах того, як солити ікру горбуші вдома ми поговоримо нижче.

Як солити свіжу ікру горбуші будинку – рецепт


Далі виберіть метод посолу: горбушу, як і рибну м'якоть, солять «мокрим» способом в тузлуці або «сухим», просто обсипати сіллю. У цьому рецепті ми поговоримо про першому способі засолу.
Інгредієнти:

  • ікра;

  • вода;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як солити червону ікру горбуші, її необхідно підготувати. Вся ікра зазвичай зібрана в тонких плівкових мішечках – ястиках, від яких досить важко позбутися в разі, якщо вам не доводилося солити рибу раніше. Розрізавши ястика, можна просто протерти ікру через велике сито, або опустити ікру в окріп прямо в плівці і витримати 20 секунд: від окропу плівка швидко згорнеться.
    Ніяких точних пропорцій запам'ятовувати не потрібно, оскільки приготувати тузлук можна «на око» змішавши всього дві складові – воду і сіль. Сіль у теплій воді розводять до тих пір, поки опущена в тузлук картоплина не буде спливати на поверхню. Очищену від плівок ікру опускають у соляний розчин і залишають в ньому на два години. Далі розчин зливають, а ікру укладають в герметичну посуд. Засолену ікру зберігають у холоді не більше двох діб.

    Як правильно солити ікру горбуші сухим способом – рецепт


    Інгредієнти:

  • ікра – 1 кг;

  • олія рослинна – 15 г;

  • сіль – 90 р.


  • Приготування
    Ікра засолена сухим способом зберігається набагато довше аналога солоного в тузлуці. Це можливо завдяки тому, що ікринки буквально обсипані натуральним консервантом – сіллю, і лежать в ній прямо під час зберігання. Врахуйте, що для засолювання необхідно брати звичайну кам'яну сіль середнього помелу і не йодовану.
    На кілограм ікри беруть три столові ложки солі з гіркою. Ікринки акуратно перемішують, орудуючи дерев'яною ложкою. Далі ікру розкладають по герметичній тарі зі скла або харчового пластику, поливають ложкою рослинного масла і залишають на холоді на пару годин. Після, ікру можна зберігати до двох тижнів.

    Як солити ікру горбуші «П'ятихвилинка»?


    Якщо вас не влаштовує те, скільки доводиться солити ікру горбуші в рамках кожного з описаних вище способів, то можете випробувати рецепт «П'ятихвилинку». Приготовлена таким чином ікра виходить слабосоленої, зберігає максимум природного смаку, правда, і зберігається не довго. Для збільшення терміну зберігання засолену таким чином ікру слід заморозити.
    Інгредієнти:

  • ікра – 5 ястиків;

  • вода – 13 л;

  • сіль – 270 р.


  • Приготування
    Очистіть ікру від ястиків, намагаючись не пошкодити ікринки. Сіль розчиніть в гарячій воді і дайте тузлуку охолонути до кімнатної температури. Далі помістіть ікру в соляний розчин і залиште на 5 хвилин. Перекладіть ікру на марлю і дайте всій зайвій воді стекти, залишивши марлевий мішок підвішеним на 3 години.
    По завершенні часу ікру можна пробувати відразу, або розкладати по герметичним контейнерах або пакетах для подальшої заморозки або охолодження на недовгий термін. Якщо ви вирішите заморожувати ікру, то вибирайте самий щадний режим і температуру, а після розморожування дайте зайвої рідини з ікринок стекти на друшляку пару-трійку годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити червону ікру в домашніх умовах?
    Як солити червону ікру в домашніх умовах?
    Якщо у вас є можливість придбати свіжу червону ікру будь-якої морської риби, неодмінно скористайтеся можливістю засолити її власноруч. Адже тільки
    Як посолити ікру кети?
    Як посолити ікру кети?
    Рецепти, детально описані далі, підкажуть вам, як правильно, максимально швидко і, головне, смачно посолити власноруч ікру кети. Така закуска дійсно
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як і всі лососеві, кета дуже цінна не тільки своїй живильній м'якоттю, але і неймовірно смачною червоною ікрою. Про те, як створити чудовий делікатес
    Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
    Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
    Напевно багато хто, купивши в маркеті баночку червоної ікри, стикалися з неякісним, часом зовсім не смачним продуктом. Тому, якщо є така можливість,
    Як засолити ікру горбуші?
    Як засолити ікру горбуші?
    Ідеальний спосіб уникнути обману при купівлі червоної ікри - це зробити власноруч! Пропонуємо чудовий і простий рецепт засолки ікри горбуші. Також
    Як солити ікру?
    Як солити ікру?
    Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте