Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як солити червону ікру в домашніх умовах?

Як солити червону ікру в домашніх умовах?

18-11-2016, 22:44
470
Як солити червону ікру в домашніх умовах?
Для щасливих володарів непомітних на перший погляд мішечків (ястиків) з червоною ікрою, ми розповімо, як правильно засолити їх вміст і отримати в підсумку улюблений багатьма коштовний делікатес.

Як правильно солити свіжу червону ікру горбуші в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • ікра горбуші;

  • сіль крупна не йодована – 65 г;

  • очищена вода – 255 мл;

  • цукор-пісок – 25 г;

  • олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 10 мл


  • Приготування
    Якщо куплена в магазині горбуша виявилася з «багатим приданим» і порадувала вас при розтині черевця наявністю двох ястиків з червоною ікрою, озброюємося рецептом і приступаємо до засолюванні ласощі.
    Найскладніше у всьому процесі заготівлі – це правильно зняти плівки (ястики), які надійно оберігають ікру від пошкоджень, зберігши при цьому цілісність ікринок. Для цього можна просто запастися терпінням і вискрібати ікру потроху, крок за кроком відокремлюючи її від плівок, або ж скористатися більш швидким, але вимагає деяких навичок і вправності способом. В останньому випадку додатково знадобиться сито з великими поділками (крупніше, ніж ікра) або ж просто ракетка для гри в бадмінтон. Спочатку потрібно порушити цілісність плівки з одного боку, а потім видавлювати ікринки, притискаючи ястика до сітки.
    Коли найвідповідальніший етап підготовки ікри горбуші буде виконаний, приступаємо безпосередньо до її засолюванні. Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок, остуджуємо і заливаємо нею червону ікру. Хвилин через сім зливаємо ікру на дрібне сито і залишаємо на пару годин стікати. На завершення перекладаємо ікру в баночку, наливаємо туди ж трохи масла, перемішуємо делікатес акуратно і можемо приступати до дегустації.

    Як солити будинку червону ікру кети на тривале зберігання?


    Інгредієнти:

  • ікра кети;

  • сіль крупна не йодована – 75 г;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – за смаком;

  • очищена вода – 2 л.


  • Приготування
    Якщо джерелом червоної ікри у вашому випадку є кета, після вилучення ястиків з черевця їх необхідно сполоснути в теплому сольовому розчині, приготовленому з літра води і половини чайної ложечки кам'яної не йодованої солі. Після цього плівку необхідно підчепити вилочкою і звільнити ікринки, скориставшись одним з описаних вище способів.
    Тепер для засолювання ікринки опускаємо в теплий розчин солі, поклавши її дві столових ложки на літр води. Через сім-десять хвилин ікру зливаємо на сито і перекладаємо на кухонне рушник для вбирання вологи. Укладаємо готовий продукт у підготовлену стерильну ємність, додаємо трохи масла, перемішуємо акуратно, щоб не пошкодити цілісність ікринок, наливаємо ще трохи олії і зверху і розташовуємо на полиці холодильника на тривалий зберігання .
    Як ви вже встигли помітити, цукор при заготівлі ікри для тривалого зберігання ми не додаємо.

    Як солити заморожену червону ікру?


    Інгредієнти:

  • ікра червона заморожена;

  • сіль крупна не йодована – 65-75 г;

  • очищена вода – 995 мл;

  • цукор-пісок – 25-35 р;

  • олія соняшникова або оливкова олія без запаху – за смаком.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до засолюванні замороженої червоної ікри, її потрібно розморозити в щадному режимі, переклавши ястики на нижню полицю в холодильне відділення. За кілька годин продукт відтане, і тепер сполоснем його трохи підсоленою теплою водою (40-45 градусів). Після такої водної процедури плівка з ястыком відійде простіше і легше, а допомогти їй у цьому, можна за допомогою використання великої сита або ракетки, як і у випадках вище.
    Підготовлену ікру заливаємо тепер перекипяченным і остившім розсолом, в якому витримані пропорції солі, цукру і води в кількості 65 г, 25 г і 1 л відповідно або за смаком трохи більше.
    Через двадцять хвилин ікру зливаємо на сито, даємо їй пару годин стекти, а потім змішуємо з олією соняшниковою або оливковою без запаху, укладаємо в суху стерильну банку, закриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посолити ікру кети?
    Як посолити ікру кети?
    Рецепти, детально описані далі, підкажуть вам, як правильно, максимально швидко і, головне, смачно посолити власноруч ікру кети. Така закуска дійсно
    Ікра горбуші - як солити будинку?
    Ікра горбуші - як солити будинку?
    Якщо вас можна віднести до числа шанувальників червоної ікри, то має сенс навчитися її засолюванні власноруч. Далі підкажемо базові способи
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як солити ікру кети в домашніх умовах?
    Як і всі лососеві, кета дуже цінна не тільки своїй живильній м'якоттю, але і неймовірно смачною червоною ікрою. Про те, як створити чудовий делікатес
    Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
    Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
    Напевно багато хто, купивши в маркеті баночку червоної ікри, стикалися з неякісним, часом зовсім не смачним продуктом. Тому, якщо є така можливість,
    Як засолити ікру горбуші?
    Як засолити ікру горбуші?
    Ідеальний спосіб уникнути обману при купівлі червоної ікри - це зробити власноруч! Пропонуємо чудовий і простий рецепт засолки ікри горбуші. Також
    Як солити ікру?
    Як солити ікру?
    Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте