» » Як засолити ікру горбуші?

Як засолити ікру горбуші?

Як засолити ікру горбуші?
Якщо вам раптом пощастило, і в горбуші попалася ікра, а ви не знаєте, як її правильно засолити, то ця стаття саме те, що вам потрібно. Нижче ми докладно розповімо про всі нюанси правильної попередньої підготовки ікри горбуші, а також про її засолюванні і надалі зберіганні .

Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • ікра горбуші – 100 г;

  • йодована сіль не – 80-100 г;

  • фільтрована вода – 250 мл;

  • цукровий пісок (за бажанням) – 20 г;

  • олія рафінована оливкова або соняшникова – 10 мл


  • Приготування
    Приступаючи до оброблення горбуші, обов'язково подбайте про те, щоб ніж, використовуваний для цієї мети, був гострим. Дуже акуратно розрізаємо їм черевце, намагаючись не втикати вістрі занадто глибоко, щоб не пошкодити нутрощі і відповідно ікру, якщо вона, звичайно ж, в рибі є.
    Якщо вам пощастило, і ви виявили при розтині черевця два ястика (плівкових мішечка, в яких знаходиться ікра), то акуратно витягаємо їх на тарілку, щоб не пошкодити. При порушенні цілісності плівочок намагаємося не допускати контакту ікринок з прісною водою, інакше вони стануть надмірно жорсткими.
    Щоб витягти ікринки з ястиків вже після патрання риби можна скористатися ґратами з розміром отворів, що перевищують розмір ікринок як мінімум втричі. Дуже часто для цієї мети використовують звичайну ракетку для бадмінтону, акуратно натискаючи на неї мішечками і видавлюючи ікринки. Якщо такої немає, можна просто дбайливо розкрити плівочку і вискобліть ікру, але часу це займе набагато більше.
    Тепер приступимо безпосередньо до самої засолюванні червоної ікри. Для цього наливаємо необхідну кількість фільтрованої води в кухлик або маленьку каструльку і починаємо порціями додавати не йодовану велику
    Як засолити ікру горбуші?
    сіль, щоб отримати так званий тузлук. Визначити потрібну концентрацію солі у воді, можна опустивши в ємність сире яйце або картоплину і, якщо об'єкт почне спливати - додавати сіль більше не потрібно.
    Цукровий пісок можна за бажанням додати в розсіл, якщо ви не припускаєте довгостроково зберігати ікру. У приготовлений розсіл опускаємо витягнуті ікринки і витримуємо вісім-десять хвилин, після чого відкидаємо на друшляк, даємо стекти протягом двох годин, а потім перекладаємо в скляну банку. Додаємо рафіноване масло і акуратно перемішуємо, щоб зберегти цілісність ікринок.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:22
    Переглядів: 41