Як засолити ікру форелі?
Форель – чудово смачна лососева риба, від якої можна одержувати ікру, в тому числі, і гуманними способами. Ікра лососевих риб – один з найбільш чудових цінних і корисних делікатесів. Ікру форелі, засоленість і консервовану, можна купити в магазині. Деякі люди (особливо рибалки) мають можливість ловити форель, і солити свіжу ікру будинку, як це зробити правильно, ми розповімо в цій статті.
У деяких регіонах незасоленную ікру форелі можна знайти в торгових мережах та на рибних ринках. У цьому випадку переконайтеся в якості ікри: ікринки не повинні бути м'ятими, каламутними і липкими, мати характерний несвіжий запах. Ікра повинна бути укладена в тару максимально щільно.
Перед засоленням видаляємо тонкі плівки (ястики). Можна помістити ікру в сито і промити холодною водою (під слабким струменем, краще – з розбризкувачем), але це зовсім необов'язково (ті, хто ловлять форель, навряд чи це роблять). Деякі радять для кращого відділення плівок обшпарити ікру окропом, якщо ви хочете вареної ікри – вперед, ікринки подварятся і втратять і користь, і по смаку, і в ароматі. Правильно засолена ікра форелі повинна мати приємний природний запах свіжої риби (далі приправимо її маслом і соком лимона). Солити ікру можна на суху і в тузлуці (сольовий розчин).
Інгредієнти:
ікра форелі – близько 1 кг;
сіль поварена – 1-2 ст. ложки;
масло рослинне (краще оливкова першого холодного віджиму) – 1-2 ст. ложки.
Приготування
Підготовлену ікру форелі (без плівок) солимо і акуратно перемішуємо. Через півгодини додаємо рослинне масло і ще раз акуратно перемішуємо. Ікра готова. Можна покласти її в невеликі скляні баночки і зберігати в холодильнику (тільки не в морозильній камері) до 3-х тижнів, тільки що вийшов при засолюванні сік треба злити. Перед вживанням збризніть ікру соком лимона або лайма.
Інгредієнти:
ікра форелі – 1 кг;
вода – 1 л;
сіль кухонна.
Необов'язкові компоненти:
спеції на ваш смак (насіння анісу, фенхелю, коріандру, кмину, лавровий лист, гвоздика, запашний і червоний гострий перець та ін)
олія рослинна;
сік лимона.
Приготування
В кип'яченій (гарячої) води розчиняємо сіль так, щоб сире куряче яйце (або сира картоплина) спливло. Якщо хочете, додайте спеції. Тузлук готовий, остуджуємо його хоча б до 30 градусів С. Поміщаємо ікру (звільнені від плівок ікринки) в ємність з тузлуком. Ємність повинна бути скляної, керамічної або емальованому без вад. Чекаємо 15-30 хвилин, акуратно витягаємо ікру і поміщаємо в сито тонким шаром. Коли рідина стече можна закладати ікру в маленькі баночки, в кожну налити трохи олії і акуратно перемішати або відразу подавати до столу, приправивши олією і соком лимона.
Деякі додають в тузлук або сіль для «сухого» засолу цукор у співвідношенні 1:3. Звичайно, можна так робити, але посол без цукру більш природний.
Інгредієнти:
ікра форелі (у невеликій кількості);
часник – 1 -2 зубчики;
соєвий соус якісний;
олія кунжутна;
перець гострий червоний;
сік лимона або лайма.
Приготування
Часник продавим через ручний прес. Додамо трохи кунжутного масла сік лайма і соєвий соус (приблизно в рівних частках). Приправимо гострим червоним перцем. Почекаємо 8-16 хвилин – соус стане яскравішим на смак. Невелика кількість ікри, звільненій від плівок, помістимо в піалу і поллємо соусом. Через 5-8 хвилин можна їсти і насолоджуватися. Непогано до цього варіанти ікри подати мариновану спаржу і відварений рис .
З алкогольних напоїв до ікри форелі добре подавати горілку, біле або рожеве вино, джин, аквавіт, міцні рисові напої, ягідні і гіркі міцні настоянки.
У деяких регіонах незасоленную ікру форелі можна знайти в торгових мережах та на рибних ринках. У цьому випадку переконайтеся в якості ікри: ікринки не повинні бути м'ятими, каламутними і липкими, мати характерний несвіжий запах. Ікра повинна бути укладена в тару максимально щільно.
Перед засоленням видаляємо тонкі плівки (ястики). Можна помістити ікру в сито і промити холодною водою (під слабким струменем, краще – з розбризкувачем), але це зовсім необов'язково (ті, хто ловлять форель, навряд чи це роблять). Деякі радять для кращого відділення плівок обшпарити ікру окропом, якщо ви хочете вареної ікри – вперед, ікринки подварятся і втратять і користь, і по смаку, і в ароматі. Правильно засолена ікра форелі повинна мати приємний природний запах свіжої риби (далі приправимо її маслом і соком лимона). Солити ікру можна на суху і в тузлуці (сольовий розчин).
Як швидко засолити ікру форелі?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену ікру форелі (без плівок) солимо і акуратно перемішуємо. Через півгодини додаємо рослинне масло і ще раз акуратно перемішуємо. Ікра готова. Можна покласти її в невеликі скляні баночки і зберігати в холодильнику (тільки не в морозильній камері) до 3-х тижнів, тільки що вийшов при засолюванні сік треба злити. Перед вживанням збризніть ікру соком лимона або лайма.
Як засолити свіжу ікру форелі в тузлуці?
Інгредієнти:
Необов'язкові компоненти:
Приготування
В кип'яченій (гарячої) води розчиняємо сіль так, щоб сире куряче яйце (або сира картоплина) спливло. Якщо хочете, додайте спеції. Тузлук готовий, остуджуємо його хоча б до 30 градусів С. Поміщаємо ікру (звільнені від плівок ікринки) в ємність з тузлуком. Ємність повинна бути скляної, керамічної або емальованому без вад. Чекаємо 15-30 хвилин, акуратно витягаємо ікру і поміщаємо в сито тонким шаром. Коли рідина стече можна закладати ікру в маленькі баночки, в кожну налити трохи олії і акуратно перемішати або відразу подавати до столу, приправивши олією і соком лимона.
Деякі додають в тузлук або сіль для «сухого» засолу цукор у співвідношенні 1:3. Звичайно, можна так робити, але посол без цукру більш природний.
Як засолити ікру форелі в далекосхідному стилі?
Інгредієнти:
Приготування
Часник продавим через ручний прес. Додамо трохи кунжутного масла сік лайма і соєвий соус (приблизно в рівних частках). Приправимо гострим червоним перцем. Почекаємо 8-16 хвилин – соус стане яскравішим на смак. Невелика кількість ікри, звільненій від плівок, помістимо в піалу і поллємо соусом. Через 5-8 хвилин можна їсти і насолоджуватися. Непогано до цього варіанти ікри подати мариновану спаржу і відварений рис .
З алкогольних напоїв до ікри форелі добре подавати горілку, біле або рожеве вино, джин, аквавіт, міцні рисові напої, ягідні і гіркі міцні настоянки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель під соусом
Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
Як засолити горбушу?
Горбуша - доступна цінна промислова риба. Часто його вживають у копченому або солоному вигляді. І сьогодні ми детально поговоримо про те, як її
Котлети з рибної ікри
Котлети бувають м'ясні, овочеві, грибні, рибні та зі змішаними інгредієнтами. І сьогодні ми розповімо, як посмажити дивовижні котлетки з рибної ікри.
Як приготувати щучу ікру?
З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. І
Як солити ікру?
Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте
Червона ікра - як вибрати?
Хоч червона ікра і є надзвичайно корисним дієтичним продуктом, частою гостею вона буває далеко не на кожному столі. Тим не менш, коли приходить час