Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як засолити ікру форелі?

Як засолити ікру форелі?

7-07-2015, 19:03
2 601
Як засолити ікру форелі?
Форель – чудово смачна лососева риба, від якої можна одержувати ікру, в тому числі, і гуманними способами. Ікра лососевих риб – один з найбільш чудових цінних і корисних делікатесів. Ікру форелі, засоленість і консервовану, можна купити в магазині. Деякі люди (особливо рибалки) мають можливість ловити форель, і солити свіжу ікру будинку, як це зробити правильно, ми розповімо в цій статті.
У деяких регіонах незасоленную ікру форелі можна знайти в торгових мережах та на рибних ринках. У цьому випадку переконайтеся в якості ікри: ікринки не повинні бути м'ятими, каламутними і липкими, мати характерний несвіжий запах. Ікра повинна бути укладена в тару максимально щільно.
Перед засоленням видаляємо тонкі плівки (ястики). Можна помістити ікру в сито і промити холодною водою (під слабким струменем, краще – з розбризкувачем), але це зовсім необов'язково (ті, хто ловлять форель, навряд чи це роблять). Деякі радять для кращого відділення плівок обшпарити ікру окропом, якщо ви хочете вареної ікри – вперед, ікринки подварятся і втратять і користь, і по смаку, і в ароматі. Правильно засолена ікра форелі повинна мати приємний природний запах свіжої риби (далі приправимо її маслом і соком лимона). Солити ікру можна на суху і в тузлуці (сольовий розчин).

Як швидко засолити ікру форелі?


Інгредієнти:

  • ікра форелі – близько 1 кг;

  • сіль поварена – 1-2 ст. ложки;

  • масло рослинне (краще оливкова першого холодного віджиму) – 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Підготовлену ікру форелі (без плівок) солимо і акуратно перемішуємо. Через півгодини додаємо рослинне масло і ще раз акуратно перемішуємо. Ікра готова. Можна покласти її в невеликі скляні баночки і зберігати в холодильнику (тільки не в морозильній камері) до 3-х тижнів, тільки що вийшов при засолюванні сік треба злити. Перед вживанням збризніть ікру соком лимона або лайма.

    Як засолити свіжу ікру форелі в тузлуці?


    Інгредієнти:

  • ікра форелі – 1 кг;

  • вода – 1 л;

  • сіль кухонна.


  • Необов'язкові компоненти:

  • спеції на ваш смак (насіння анісу, фенхелю, коріандру, кмину, лавровий лист, гвоздика, запашний і червоний гострий перець та ін)

  • олія рослинна;

  • сік лимона.


  • Приготування
    В кип'яченій (гарячої) води розчиняємо сіль так, щоб сире куряче яйце (або сира картоплина) спливло. Якщо хочете, додайте спеції. Тузлук готовий, остуджуємо його хоча б до 30 градусів С. Поміщаємо ікру (звільнені від плівок ікринки) в ємність з тузлуком. Ємність повинна бути скляної, керамічної або емальованому без вад. Чекаємо 15-30 хвилин, акуратно витягаємо ікру і поміщаємо в сито тонким шаром. Коли рідина стече можна закладати ікру в маленькі баночки, в кожну налити трохи олії і акуратно перемішати або відразу подавати до столу, приправивши олією і соком лимона.
    Деякі додають в тузлук або сіль для «сухого» засолу цукор у співвідношенні 1:3. Звичайно, можна так робити, але посол без цукру більш природний.

    Як засолити ікру форелі в далекосхідному стилі?


    Інгредієнти:

  • ікра форелі (у невеликій кількості);

  • часник – 1 -2 зубчики;

  • соєвий соус якісний;

  • олія кунжутна;

  • перець гострий червоний;

  • сік лимона або лайма.


  • Як засолити ікру форелі?
    Приготування
    Часник продавим через ручний прес. Додамо трохи кунжутного масла сік лайма і соєвий соус (приблизно в рівних частках). Приправимо гострим червоним перцем. Почекаємо 8-16 хвилин – соус стане яскравішим на смак. Невелика кількість ікри, звільненій від плівок, помістимо в піалу і поллємо соусом. Через 5-8 хвилин можна їсти і насолоджуватися. Непогано до цього варіанти ікри подати мариновану спаржу і відварений рис .
    З алкогольних напоїв до ікри форелі добре подавати горілку, біле або рожеве вино, джин, аквавіт, міцні рисові напої, ягідні і гіркі міцні настоянки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель під соусом
    Форель під соусом
    Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
    Як засолити горбушу?
    Як засолити горбушу?
    Горбуша - доступна цінна промислова риба. Часто його вживають у копченому або солоному вигляді. І сьогодні ми детально поговоримо про те, як її
    Котлети з рибної ікри
    Котлети з рибної ікри
    Котлети бувають м'ясні, овочеві, грибні, рибні та зі змішаними інгредієнтами. І сьогодні ми розповімо, як посмажити дивовижні котлетки з рибної ікри.
    Як приготувати щучу ікру?
    Як приготувати щучу ікру?
    З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. І
    Як солити ікру?
    Як солити ікру?
    Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте
    Червона ікра - як вибрати?
    Червона ікра - як вибрати?
    Хоч червона ікра і є надзвичайно корисним дієтичним продуктом, частою гостею вона буває далеко не на кожному столі. Тим не менш, коли приходить час