» » Короп, запечений у духовці «Смачніше не буває!»

Короп, запечений у духовці «Смачніше не буває!»

Короп, запечений у духовці «Смачніше не буває!»
Відмінним варіантом святкової закуски стане короп, запечений в духовці: дійсно смачніше цієї страви не буває. Наведені рецепти виявляться цілком по плечу навіть недосвідченій господині.

Рецепт карпа, запеченого в духовці у фользі


Риба, загорнута фольгою, після термічної обробки в духовці має неповторний аромат і смак. Тому якщо ви не знаєте, як смачно запекти коропа в духовці, спробуйте приготувати його саме так.
Інгредієнти:

  • соняшникова олія – 1 ст. ложка;

  • короп – 18 кг;

  • сіль і горошини перцю – за смаком;

  • лавровий лист – 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.


  • Приготування
    Очистіть рибу від луски, промити і ретельно видаліть зябра. Розріжте черевце і вийміть нутрощі. Ще раз сполосніть коропа під струменем води і зовні, і всередині, а потім висушіть за допомогою паперових рушників. Цибулю почистіть і наріжте четвертинками кілець. Гарненько натріть карпа сіллю зсередини і з зовнішнього боку. Цибуля помістіть в миску, трохи підсолити і добре пам'ятаєте руками. Після цього додайте перець і лавровий лист у вигляді крихт (його слід трохи пом'яти руками). Добре все перемішайте, розкладіть на столі прямокутники з фольги і викладіть на них шар цибулі. На імпровізовану цибульну «подушку» покладіть коропа, а трохи кілець цибулі заховайте йому в черевце. Зверху посипте рибу цибулею і трохи збризніть рослинним маслом. Загорніть коропа у фольгу і залиште маринуватися в холодильнику на всю ніч. Після цього запікайте в духовці приблизно годину при виставленої температурі близько 200 градусів.

    Короп, запечений в духовці з овочами


    Таке блюдо по праву може вважатися досить вишуканим і створить вам славу досвідченого кулінара. Екзотичний і пряний смак карпа, запеченого в духовці з лимоном, запам'ятається навіть справжнім гурманам надовго.
    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • короп – 800 г;

  • петрушка і кріп – по 1 пучку;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • сіль, соняшникова олія, чорний мелений перець – за смаком;

  • болгарський перець – 420 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • ріпчаста цибуля – 230 г;

  • морква – 250 г;

  • баклажани – 400 р.


  • Приготування
    Очистіть луску з риби, ретельно видаліть зябра і вичистіть поверхню. Добре промийте карпа і просушіть, використовуючи паперові рушники. Часник натріть за допомогою дрібної терки і змішайте з перцем і сметаною, приготувавши імпровізований соус. Дрібно порубаєте зелень. Карпа трохи підсолити і намажте соусом зсередини і зовні. У черевце риби покладіть зелень і залиште настоятися хоча б на півгодини. Цибулю і моркву почистіть і поріжте невеликими кільцями. Баклажан слід вимити і порізати кружальцями, товщиною приблизно 5-7 мм З перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте його невеликими шматочками, а лимон наріжте півкільцями. Моркву і цибулю обсмажте на олії приблизно пару хвилин, постійно помішуючи. Потім цю заправку для коропа, запеченого в духовці в сметані, викладіть у форму для випічки. Точно так само підсмажуємо по черзі перець і баклажани, викладаючи їх шарами в деко. У рибі зробіть акуратні поперечні надрізи і вставте в них лимонні дольки. Покладіть коропа на овочі і збризніть його соком половинки лимона. Запікайте приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки 180 градусів.

    Короп, запечений в духовці з грибами


    Якщо ви підшукуєте кулінарне блюдо, про який ваші гості скажуть «пальчики оближеш!», це самий підходящий варіант. Адже від такого коропа, запеченого шматочками в духовці, просто неможливо відірватися.
    Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;

  • короп – 17 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • помідори – 400 р;

  • сіль, перець, соняшникова олія – за смаком;

  • лимон – 1 шт.;

  • твердий сир – 300 г;

  • майонез – 700 г;

  • борошно – 100 г;

  • ріпчаста цибуля – 5 шт.


  • Приготування
    Почистіть і вимийте цибулю, а потім наріжте його кільцями. Гриби і помідори промийте, помідори наріжте невеликими шматочками, а гриби – тоненькими пластинками. Сир натріть за допомогою великої терки. Карпа гарненько вимийте і випатрайте. Відокремте рибне філе від хребта і кісток, наріжте шматочками середнього розміру і збризніть лимонним соком. Обваляйте філе в борошні і пару хвилин прожарюйте на сковорідці з олією. Потім на деко покладіть шарами послідовно рибу, цибулю, гриби, томати та сир. Полити все майонезом і запікайте в духовці близько півтора годин при температурі близько 180 градусів.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:33
    Переглядів: 258