Короп, запечений у духовці «Смачніше не буває!»
Відмінним варіантом святкової закуски стане короп, запечений в духовці: дійсно смачніше цієї страви не буває. Наведені рецепти виявляться цілком по плечу навіть недосвідченій господині.
Риба, загорнута фольгою, після термічної обробки в духовці має неповторний аромат і смак. Тому якщо ви не знаєте, як смачно запекти коропа в духовці, спробуйте приготувати його саме так.
Інгредієнти:
соняшникова олія – 1 ст. ложка;
короп – 18 кг;
сіль і горошини перцю – за смаком;
лавровий лист – 4 шт.;
ріпчаста цибуля – 3 шт.
Приготування
Очистіть рибу від луски, промити і ретельно видаліть зябра. Розріжте черевце і вийміть нутрощі. Ще раз сполосніть коропа під струменем води і зовні, і всередині, а потім висушіть за допомогою паперових рушників. Цибулю почистіть і наріжте четвертинками кілець. Гарненько натріть карпа сіллю зсередини і з зовнішнього боку. Цибуля помістіть в миску, трохи підсолити і добре пам'ятаєте руками. Після цього додайте перець і лавровий лист у вигляді крихт (його слід трохи пом'яти руками). Добре все перемішайте, розкладіть на столі прямокутники з фольги і викладіть на них шар цибулі. На імпровізовану цибульну «подушку» покладіть коропа, а трохи кілець цибулі заховайте йому в черевце. Зверху посипте рибу цибулею і трохи збризніть рослинним маслом. Загорніть коропа у фольгу і залиште маринуватися в холодильнику на всю ніч. Після цього запікайте в духовці приблизно годину при виставленої температурі близько 200 градусів.
Таке блюдо по праву може вважатися досить вишуканим і створить вам славу досвідченого кулінара. Екзотичний і пряний смак карпа, запеченого в духовці з лимоном, запам'ятається навіть справжнім гурманам надовго.
Інгредієнти:
лимон – 1 шт.;
короп – 800 г;
петрушка і кріп – по 1 пучку;
сметана – 3 ст. ложки;
сіль, соняшникова олія, чорний мелений перець – за смаком;
болгарський перець – 420 г;
часник – 4 зубчики;
ріпчаста цибуля – 230 г;
морква – 250 г;
баклажани – 400 р.
Приготування
Очистіть луску з риби, ретельно видаліть зябра і вичистіть поверхню. Добре промийте карпа і просушіть, використовуючи паперові рушники. Часник натріть за допомогою дрібної терки і змішайте з перцем і сметаною, приготувавши імпровізований соус. Дрібно порубаєте зелень. Карпа трохи підсолити і намажте соусом зсередини і зовні. У черевце риби покладіть зелень і залиште настоятися хоча б на півгодини. Цибулю і моркву почистіть і поріжте невеликими кільцями. Баклажан слід вимити і порізати кружальцями, товщиною приблизно 5-7 мм З перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте його невеликими шматочками, а лимон наріжте півкільцями. Моркву і цибулю обсмажте на олії приблизно пару хвилин, постійно помішуючи. Потім цю заправку для коропа, запеченого в духовці в сметані, викладіть у форму для випічки. Точно так само підсмажуємо по черзі перець і баклажани, викладаючи їх шарами в деко. У рибі зробіть акуратні поперечні надрізи і вставте в них лимонні дольки. Покладіть коропа на овочі і збризніть його соком половинки лимона. Запікайте приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки 180 градусів.
Якщо ви підшукуєте кулінарне блюдо, про який ваші гості скажуть «пальчики оближеш!», це самий підходящий варіант. Адже від такого коропа, запеченого шматочками в духовці, просто неможливо відірватися.
Інгредієнти:
печериці – 300 г;
короп – 17 кг;
лимон – 1 шт.;
помідори – 400 р;
сіль, перець, соняшникова олія – за смаком;
лимон – 1 шт.;
твердий сир – 300 г;
майонез – 700 г;
борошно – 100 г;
ріпчаста цибуля – 5 шт.
Приготування
Почистіть і вимийте цибулю, а потім наріжте його кільцями. Гриби і помідори промийте, помідори наріжте невеликими шматочками, а гриби – тоненькими пластинками. Сир натріть за допомогою великої терки. Карпа гарненько вимийте і випатрайте. Відокремте рибне філе від хребта і кісток, наріжте шматочками середнього розміру і збризніть лимонним соком. Обваляйте філе в борошні і пару хвилин прожарюйте на сковорідці з олією. Потім на деко покладіть шарами послідовно рибу, цибулю, гриби, томати та сир. Полити все майонезом і запікайте в духовці близько півтора годин при температурі близько 180 градусів.
Рецепт карпа, запеченого в духовці у фользі
Риба, загорнута фольгою, після термічної обробки в духовці має неповторний аромат і смак. Тому якщо ви не знаєте, як смачно запекти коропа в духовці, спробуйте приготувати його саме так.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть рибу від луски, промити і ретельно видаліть зябра. Розріжте черевце і вийміть нутрощі. Ще раз сполосніть коропа під струменем води і зовні, і всередині, а потім висушіть за допомогою паперових рушників. Цибулю почистіть і наріжте четвертинками кілець. Гарненько натріть карпа сіллю зсередини і з зовнішнього боку. Цибуля помістіть в миску, трохи підсолити і добре пам'ятаєте руками. Після цього додайте перець і лавровий лист у вигляді крихт (його слід трохи пом'яти руками). Добре все перемішайте, розкладіть на столі прямокутники з фольги і викладіть на них шар цибулі. На імпровізовану цибульну «подушку» покладіть коропа, а трохи кілець цибулі заховайте йому в черевце. Зверху посипте рибу цибулею і трохи збризніть рослинним маслом. Загорніть коропа у фольгу і залиште маринуватися в холодильнику на всю ніч. Після цього запікайте в духовці приблизно годину при виставленої температурі близько 200 градусів.
Короп, запечений в духовці з овочами
Таке блюдо по праву може вважатися досить вишуканим і створить вам славу досвідченого кулінара. Екзотичний і пряний смак карпа, запеченого в духовці з лимоном, запам'ятається навіть справжнім гурманам надовго.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть луску з риби, ретельно видаліть зябра і вичистіть поверхню. Добре промийте карпа і просушіть, використовуючи паперові рушники. Часник натріть за допомогою дрібної терки і змішайте з перцем і сметаною, приготувавши імпровізований соус. Дрібно порубаєте зелень. Карпа трохи підсолити і намажте соусом зсередини і зовні. У черевце риби покладіть зелень і залиште настоятися хоча б на півгодини. Цибулю і моркву почистіть і поріжте невеликими кільцями. Баклажан слід вимити і порізати кружальцями, товщиною приблизно 5-7 мм З перцю видалити плодоніжки і насіння і наріжте його невеликими шматочками, а лимон наріжте півкільцями. Моркву і цибулю обсмажте на олії приблизно пару хвилин, постійно помішуючи. Потім цю заправку для коропа, запеченого в духовці в сметані, викладіть у форму для випічки. Точно так само підсмажуємо по черзі перець і баклажани, викладаючи їх шарами в деко. У рибі зробіть акуратні поперечні надрізи і вставте в них лимонні дольки. Покладіть коропа на овочі і збризніть його соком половинки лимона. Запікайте приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки 180 градусів.
Короп, запечений в духовці з грибами
Якщо ви підшукуєте кулінарне блюдо, про який ваші гості скажуть «пальчики оближеш!», це самий підходящий варіант. Адже від такого коропа, запеченого шматочками в духовці, просто неможливо відірватися.
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть і вимийте цибулю, а потім наріжте його кільцями. Гриби і помідори промийте, помідори наріжте невеликими шматочками, а гриби – тоненькими пластинками. Сир натріть за допомогою великої терки. Карпа гарненько вимийте і випатрайте. Відокремте рибне філе від хребта і кісток, наріжте шматочками середнього розміру і збризніть лимонним соком. Обваляйте філе в борошні і пару хвилин прожарюйте на сковорідці з олією. Потім на деко покладіть шарами послідовно рибу, цибулю, гриби, томати та сир. Полити все майонезом і запікайте в духовці близько півтора годин при температурі близько 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Короп, запечений у фользі
Використання фольги для запікання будь-якої риби здатне забезпечити страва від надмірного пересихання м'яса. Навіть коропа досить складно зіпсувати,
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Короп на мангалі
Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
Короп у сметані
Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря