Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечена картопля з салом в духовці

Запечена картопля з салом в духовці

14-10-2016, 10:58
4 769
Запечена картопля з салом в духовці
Нижче ми розглянемо самі смачні варіації запеченої картоплі з салом в духовці.
Вытапливающийся з сала жир буде сприяти утворення рум'яної і засмаженою скоринки на картоплі. При цьому самі шматочки сала, зажариваясь, будуть також перетворюватися в хрусткі шкварки.

Рецепт запеченої картоплі з салом в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 16 кг;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • сало – 45 р.


  • Приготування
    Картопля надріжте навпіл, прорізаючи бульби приблизно на 2/3. Сало розділіть на невеликі шматочки і покладіть кожен з них утворився надріз. Збризніть картоплю оливковою олією, щедро приправити сіллю і перцем. Запікання бульб займе близько півгодини при 200 градусах.

    Картопля, запечена у фользі з салом


    Інгредієнти:

  • молода картопля – 890 м;

  • сало – 80 г;

  • часник – 2 головки;

  • гілочка чебрецю.


  • Приготування
    Молода картопля гарненько вимийте і обсушіть. Кожен з бульб часто надріжте впоперек, не роблячи надріз наскрізь. Таким чином, у вас вийде картопляна гармошка, кожен з надрізів якої ми покладемо шматочок сала.
    Часник розітріть в пасту з сіллю і листочками чебрецю. Наповніть картопляні надрізи невеликою кількістю часниковою пасти і покладіть в кожен з них по шматочку сала. Посипте все сіллю і оберніть кожну з картоплин фольгою. Молода картопля запечена гармошкою з салом духовці готується 20-25 хвилин при 200 градусах.

    Картопля запечена з солоним салом в духовці


    Для цього рецепта найкраще віддавати перевагу шматочками солоного сала з м'ясними прошарками або ж солоного бекону. Завдяки наявності м'яса в шматочках, після запікання вони вийдуть більш хрусткими і ароматними.
    Інгредієнти:

  • картопля – 17 кг;

  • бекон – 175 г;

  • тертий сир – 45 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Щоб картоплю і шматочки бекону підрум'янилися одночасно, самі бульби попередньо необхідно крупно нарізати і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Напівготовий картопля відкидають на друшляк, дають йому обсохнути, а потім збризкують маслом, перемішують і розкладають на деко в один шар. Запікайте бульби до зарум'янювання при 220 градусах.
    Наріжте солоне сало або бекон квадратиками, сир натріть і посипте цією сумішшю шматочки картоплі. Випікайте все ще 10 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, запечена у фользі
    Картопля, запечена у фользі
    З картоплі сьогодні готують неймовірну кількість страв, тому досить складно здивувати чимось незвичайним на основі цих крохмалистих бульб. Але ми все
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці готується дуже просто і швидко, так що цей рецепт рекомендуємо освоїти всім. Дуже зручно: поки СВЧ готує для вас
    Картопля з салом в духовці
    Картопля з салом в духовці
    Запечена картопля і смачний, і корисний, а якщо його приготувати з салом, то вийде удвічі смачніше! Простий і оригінальний рецепт картоплі з салом в
    Запечена на вугіллі картопля
    Запечена на вугіллі картопля
    Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
    Печена картопля в духовці у фользі
    Печена картопля в духовці у фользі
    Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
    Картопля з часником в духовці
    Картопля з часником в духовці
    Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і