Нижче ми розглянемо самі смачні варіації запеченої картоплі з салом в духовці.
Вытапливающийся з сала жир буде сприяти утворення рум'яної і засмаженою скоринки на картоплі. При цьому самі шматочки сала, зажариваясь, будуть також перетворюватися в хрусткі шкварки.
Рецепт запеченої картоплі з салом в духовці
Інгредієнти: картопля – 16 кг; оливкова олія – 55 мл; сало – 45 р. Приготування Картопля надріжте навпіл, прорізаючи бульби приблизно на 2/3. Сало розділіть на невеликі шматочки і покладіть кожен з них утворився надріз. Збризніть картоплю оливковою олією, щедро приправити сіллю і перцем. Запікання бульб займе близько півгодини при 200 градусах.
Картопля, запечена у фользі з салом
Інгредієнти: молода картопля – 890 м; сало – 80 г; часник – 2 головки; гілочка чебрецю. Приготування Молода картопля гарненько вимийте і обсушіть. Кожен з бульб часто надріжте впоперек, не роблячи надріз наскрізь. Таким чином, у вас вийде картопляна гармошка, кожен з надрізів якої ми покладемо шматочок сала.
Часник розітріть в пасту з сіллю і листочками чебрецю. Наповніть картопляні надрізи невеликою кількістю часниковою пасти і покладіть в кожен з них по шматочку сала. Посипте все сіллю і оберніть кожну з картоплин фольгою. Молода картопля запечена гармошкою з салом духовці готується 20-25 хвилин при 200 градусах.
Картопля запечена з солоним салом в духовці
Для цього рецепта найкраще віддавати перевагу шматочками солоного сала з м'ясними прошарками або ж солоного бекону. Завдяки наявності м'яса в шматочках, після запікання вони вийдуть більш хрусткими і ароматними.
Інгредієнти: картопля – 17 кг; бекон – 175 г; тертий сир – 45 г; жменя зелені петрушки. Приготування Щоб картоплю і шматочки бекону підрум'янилися одночасно, самі бульби попередньо необхідно крупно нарізати і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Напівготовий картопля відкидають на друшляк, дають йому обсохнути, а потім збризкують маслом, перемішують і розкладають на деко в один шар. Запікайте бульби до зарум'янювання при 220 градусах.
Наріжте солоне сало або бекон квадратиками, сир натріть і посипте цією сумішшю шматочки картоплі. Випікайте все ще 10 хвилин при 180 градусах.