Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Молодий картопля, запечена в шкірці в духовці

Молодий картопля, запечена в шкірці в духовці

14-10-2016, 10:57
718
Молодий картопля, запечена в шкірці в духовці
Молода картопля хороший не тільки у відвареному вигляді. Його можна запекти в духовці, причому зробити це прямо в шкірці. Особливо зручно готувати таким манером невеликі молоденькі картоплини, адже щоб почистити їх необхідно витратити чимало часу і зусиль. За смаком запечений в шкірці овоч не поступається почищенному і виходить надзвичайно гарним і смачним.

Як приготувати дрібний молодий картопля, запечена в шкірці в духовці?


Інгредієнти:

  • картопля молода – 995 г;

  • соняшникова без запаху масло – 20 мл;

  • сіль дрібна – за смаком.


  • Приготування
    Самий трудомісткий етап у всьому процесі приготування даного страви – це миття молодої картоплі. Якщо картоплини вам дісталися немиті, озброюємося терпіння, чистої кухонної щіточкою і приступаємо до змивання всіх видимих і невидимих забруднень.
    Після водних процедур овоч необхідно ретельно обсушити, скориставшись серветкою або рушником. Тепер наливаємо в миску з картоплею трохи рослинного без аромату олії, підсолюємо вміст дрібної сіллю і ретельно перемішуємо. Висипаємо картоплини в ємність для запікання або на деко, щоб вони покривали дно посудини одним шаром і відправляємо для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку хвилин на сорок. Час від часу перевертаємо картофелинки на інший бік, даючи можливість підрум'янитися їм з іншого боку.
    При бажанні можна притрусити молодий картопля, запечена в шкірці, подрібненим часником або подати з улюбленим соусом.

    Молода картопля в шкірці, запечений в духовці – рецепт з часником і базиліком


    Інгредієнти:

  • картопля молода – 995 г;

  • зубки часникові – 3-4 шт.;

  • базилік сушений – 1 ст. ложка;

  • олія соняшникова або оливкова рафінована – 25 мл;

  • сіль поварена – 15 р.


  • Приготування
    Так само як і у вищезгаданому рецепті, картоплини ретельно промиваємо, змиваючи забруднення, і обсушуємо. Укладаємо плоди тимчасово в миску, додаємо сіль і сушений базилік, перетираємо через тертку або продавлюємо через прес очищені часникові зубці, вливаємо олію рослинну, обов'язково без аромату і все ретельно перемішуємо, щоб приправи, масло і сіль рівномірно розподілилася по бульб.
    Прогріваємо духовку до температури 215 градусів і розташовуємо в неї деко з викладеним на нього картоплею. Хвилин через двадцять п'ять картоплини перевертаємо на інший бік, після чого залишаємо їх для запікання ще на стільки ж. Якщо картопляні бульби великі можливо знадобитися ще хвилин десять, щоб вони добре пропеклися і стали повністю м'якими.

    Як приготувати молоду картоплю в шкірці, запечена в духовці з фаршем?


    Інгредієнти:

  • картопля молода розміром трохи більше середнього – 10 шт.;

  • фарш м'ясний – 320 г;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 180 г;

  • базилік (свіжа зелень) – 2 гілочки;

  • кріп (свіжа зелень) – 2 гілочки;

  • олія соняшникова або оливкова рафінована – 15 мл;

  • кухонна сіль і мелений перець – за смаком;

  • сир твердий – 90 р.


  • Приготування
    Для запікання молодого картоплі в шкірці вибираємо картоплини за розміром трохи більше ніж куряче яйце і відварюємо їх з моменту початку кипіння протягом семи хвилин. Після цього розрізаємо за допомогою гострого ножа картоплини на дві поздовжні половинки і укладаємо на промаслений лист.
    Болгарські перці позбавляємо від насіння і нарізаємо як можна дрібніше кубиками. Тим же манером подрібнюємо і часник, а також шаткуємо промиті гілочки базиліка та кропу. З'єднуємо овочеві компоненти і зелень з фаршем, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо, після чого викладаємо по одній ложці на кожну половинку картоплі. Запікаємо закуску протягом півгодини при температурі 185 градусів, а потім притрушиваем твердим перетертим сиром і залишаємо ще хвилин на п'ять, щоб він розплавився.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечена картопля з салом в духовці
    Запечена картопля з салом в духовці
    Завдяки крохмалистістю картоплі, він чудово вбирає різноманітні смаки і аромати, якими ви вирішите його доповнити при запіканні. Саме тому ідеальної
    Картопля з сиром, запечене в духовці
    Картопля з сиром, запечене в духовці
    Безпрограшний варіант смачно і ситно нагодувати велику компанію - запекти картоплю в компанії сиру. Далі також опишемо, якими оригінальними
    Молодий картопля запечена в духовці
    Молодий картопля запечена в духовці
    У сезон молодої картоплі приготуйте це швидке, смачне і дуже смачне блюдо, яке неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Пропонуємо рецепт простого
    Молода картопля в мультиварці
    Молода картопля в мультиварці
    Варити молода картопля простіше простого. Але важливо простежити за часом приготування і не розварити картоплю. Довірте цей процес мультиварці.
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його