Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Копчена курка в домашніх умовах

Копчена курка в домашніх умовах

21-09-2016, 10:04
912
Копчена курка в домашніх умовах
Копчена курка, приготована в домашніх умовах виходить набагато ароматніший і смачніше придбаної в магазині. Крім того, зроблена власноруч закуска на сто відсотків позбавлена усіляких шкідливих домішок, які не завжди добропорядні виробники додають в маринад для посилення і поліпшення смаку, а то і для маскування несвіжого сировини.
Далі ми розповімо, як зробити копчену курку будинку в коптильні гарячого копчення і розкриємо всі тонкощі і секрети приготування такого.

Копчена курка в домашніх умовах - рецепт в коптильні


Інгредієнти:

  • ціла курка середнього розміру – 1 шт.;

  • сіль кам'яна не йодована – 90 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • приправа для птиці – за смаком;

  • напівсолодке біле вино – 160 мл


  • Приготування
    Для копчення необхідно вибрати тільки свіжу курячу тушку бройлерних порід. Абсолютно непридатна для приготування такого перемороженная птах, її м'ясо в кращому випадку вийде рихлим і несмачним, а в гіршому взагалі розпадеться і відстане від кісток під час копчення.
    Отже, свіжу курку споліскуємо прохолодною водою, позбавляє від залишків пір'я і ретельно обсушуємо. Якщо є необхідність прискорити процес маринування і копчення, то можна розрізати тушку птиці вздовж грудки і розгорнути як курча тютюну.
    Тепер готуємо пряну суміш для маринування. Змішуємо цукровий пісок із сіллю і міксом ароматних спецій і прянощів для птиці, заливаємо все білим вином напівсолодким і натираємо отриманої субстанцією м'ясо курки з усіх боків, зовні і всередині. Для швидкого просочування можна залишити курку на пару годин при кімнатних умовах, а для традиційного помістити годин на п'ять-сім на полицю холодильника. По закінченні часу обтираем залишки маринаду і спецій серветками і укладаємо птицю на решітку коптильні гарячого копчення. Попередньо на дно пристрою насипаємо вологих тирси з деревини вільхи або фруктових дерев і додатково встановлюємо піддон для збору жиру.
    Температура під час всього процесу копчення повинна підтримуватися на рівні 120 градусів. Молоденька тушка птиці, надрізана в області грудки прокоптится вже через одну годину. Для цілої великої тушки потрібно часу вдвічі більше. Готовність курячого м'яса визначаємо за відсутності кривавого соку при проколі.
    Копчена курка в домашніх умовах

    Можна піти дещо іншим шляхом приготування птиці і зробити варено-копчену курку. Для цього промаринованную попередньо тушку відварюємо в підсоленій за смаком воді зі спеціями до напівготовності, а потім викладаємо на решітку коптильні і доводимо до повної готовності вже за допомогою диму.
    Якщо у вас в домашньому арсеналі є коптильня холодного копчення, то птицю можна приготувати і в ній. Для цього промаринованную тушку обмиваємо від залишків спецій, даємо трохи обсохнути на повітрі, після чого поміщаємо в пристрій і коптимо при температурі 40 градусів приблизно три доби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Копчена курка в коптильні в домашніх умовах
    Копчена курка в коптильні в домашніх умовах
    Відмінний спосіб зберегти м'ясо надовго – закоптити його. Відомий він з давніх часів, і сьогодні користується успіхом в домашньому господарстві.
    Копчена риба
    Копчена риба
    Любителям виключно домашніх делікатесів неодмінно сподобається ця стаття. Далі розповімо, як вдома закоптити рибу різними способами. Таке частування
    Копчений лящ
    Копчений лящ
    Обов'язково спробуйте зробити копченого ляща власноруч - це і смачніше і набагато корисніше. Пропонуємо найбільш правильний спосіб приготування цієї
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Скумбрія холодного копчення
    Скумбрія холодного копчення
    Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
    Як коптити курку?
    Як коптити курку?
    Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий