Осетинський сир
Молодий осетинський сир готується на манер бринзи і в деякій мірі нагадує її текстуру. Цей ропні сир подають свіжим або використовують рецепти випічки, найпопулярнішим з яких вважаються знамениті осетинські пироги.
Для приготування осетинського сиру знадобиться пепсин. Іноді він продається в таблетках або у формі розчину. Нижче ми наведемо пропорції для приготування сиру з порошком пепсину, але ви можете адаптувати його під наявний під рукою фермент.
Інгредієнти:
молоко – 56 л;
порошок пепсину на кінчику ножа;
сметана – 460 р.
Приготування
Молоко кімнатної температури заквасьте сметаною. В частині отриманої суміші добре розчиніть пепсиновый порошок і додати його до решти молока із сметаною. Маса швидко почне згортатися. Накрийте ємність з майбутнім сиром і залиште в теплі приблизно на годину. Не чіпайте сир, щоб сформувати рівномірний і однорідний згусток. Після закінчення години розріжте утворився на поверхні згусток ножем на рівні квадрати. Залиште ємність з майбутнім сиром ще на півгодини, щоб згустки опустилися на дно. Обережно перенесіть сирні згустки на покритий подвійним шаром марлі друшляк, зберіть його краю і залиште сир під вантажем на пару годин. По завершенні відведеного часу осетинський сир в домашніх умовах буде готовий, залишиться лише присипати його боки сіллю.
Якщо плануєте залишити сир на зберігання, то занурте його в концентрований соляний розчин.
Інгредієнти:
молоко – 43 л;
сичужний фермент – 1 флакон;
йогурт – 65 мл;
чайна ложка солі;
сушені трави для обсипання.
Приготування
Злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому невелику кількість йогурту. Залиште суміш закваситься на півгодини, а тим часом розведіть флакон сичужного ферменту у воді, дотримуючись пропорцій, зазначеним в інструкції.
Влийте розведений фермент до молока, перемішайте, накрийте посуд і залиште на годину. По закінченні часу розріжте сирний згусток на порції з допомогою ножа. Дайте згустків опуститися на дно приблизно 15 хвилин, а потім відокремте їх від сироватки, відкиньте на марлю і залиште під вантажем на 3 години. Посоліть поверхню сиру і обсипте травами (при бажанні).
Якщо ви не знаєте, як зберігати осетинський сир в домашніх умовах, то опустіть головку сиру в міцний соляний розчин, щоб надовго зберегти його, або дайте злегка підсохнути і подавайте відразу ж.
Осетинський сир - рецепт в домашніх умовах
Для приготування осетинського сиру знадобиться пепсин. Іноді він продається в таблетках або у формі розчину. Нижче ми наведемо пропорції для приготування сиру з порошком пепсину, але ви можете адаптувати його під наявний під рукою фермент.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко кімнатної температури заквасьте сметаною. В частині отриманої суміші добре розчиніть пепсиновый порошок і додати його до решти молока із сметаною. Маса швидко почне згортатися. Накрийте ємність з майбутнім сиром і залиште в теплі приблизно на годину. Не чіпайте сир, щоб сформувати рівномірний і однорідний згусток. Після закінчення години розріжте утворився на поверхні згусток ножем на рівні квадрати. Залиште ємність з майбутнім сиром ще на півгодини, щоб згустки опустилися на дно. Обережно перенесіть сирні згустки на покритий подвійним шаром марлі друшляк, зберіть його краю і залиште сир під вантажем на пару годин. По завершенні відведеного часу осетинський сир в домашніх умовах буде готовий, залишиться лише присипати його боки сіллю.
Якщо плануєте залишити сир на зберігання, то занурте його в концентрований соляний розчин.
Як зробити осетинський сир в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому невелику кількість йогурту. Залиште суміш закваситься на півгодини, а тим часом розведіть флакон сичужного ферменту у воді, дотримуючись пропорцій, зазначеним в інструкції.
Влийте розведений фермент до молока, перемішайте, накрийте посуд і залиште на годину. По закінченні часу розріжте сирний згусток на порції з допомогою ножа. Дайте згустків опуститися на дно приблизно 15 хвилин, а потім відокремте їх від сироватки, відкиньте на марлю і залиште під вантажем на 3 години. Посоліть поверхню сиру і обсипте травами (при бажанні).
Якщо ви не знаєте, як зберігати осетинський сир в домашніх умовах, то опустіть головку сиру в міцний соляний розчин, щоб надовго зберегти його, або дайте злегка підсохнути і подавайте відразу ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити сир в домашніх умовах?
Якщо вас бентежить натуральність покупних сирів, то навіть відсутність навичок сироваріння не зможе стати перешкодою на шляху до приготування
Домашній йогурт без йогуртниці – рецепт
У приготуванні натурального йогурту немає нічого складного. Головне - знати основні моменти, які далі докладно описані. До того ж немає необхідності
Сир сулугуні в домашніх умовах
Сулугуні - ропні грузинський сир, який користується величезною популярністю в усьому світі. Пропонуємо приготувати його в домашніх умовах. Виходить
Моцарелла в домашніх умовах
Сир моцарела зовсім недавно був для нас настільки делікатесом, що знайти на прилавках магазинів було практично неможливо. І тим не менш, багато
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна