» » Осетинський сир

Осетинський сир

Осетинський сир
Молодий осетинський сир готується на манер бринзи і в деякій мірі нагадує її текстуру. Цей ропні сир подають свіжим або використовують рецепти випічки, найпопулярнішим з яких вважаються знамениті осетинські пироги.

Осетинський сир - рецепт в домашніх умовах


Для приготування осетинського сиру знадобиться пепсин. Іноді він продається в таблетках або у формі розчину. Нижче ми наведемо пропорції для приготування сиру з порошком пепсину, але ви можете адаптувати його під наявний під рукою фермент.
Інгредієнти:

  • молоко – 56 л;

  • порошок пепсину на кінчику ножа;

  • сметана – 460 р.


  • Приготування
    Молоко кімнатної температури заквасьте сметаною. В частині отриманої суміші добре розчиніть пепсиновый порошок і додати його до решти молока із сметаною. Маса швидко почне згортатися. Накрийте ємність з майбутнім сиром і залиште в теплі приблизно на годину. Не чіпайте сир, щоб сформувати рівномірний і однорідний згусток. Після закінчення години розріжте утворився на поверхні згусток ножем на рівні квадрати. Залиште ємність з майбутнім сиром ще на півгодини, щоб згустки опустилися на дно. Обережно перенесіть сирні згустки на покритий подвійним шаром марлі друшляк, зберіть його краю і залиште сир під вантажем на пару годин. По завершенні відведеного часу осетинський сир в домашніх умовах буде готовий, залишиться лише присипати його боки сіллю.
    Якщо плануєте залишити сир на зберігання, то занурте його в концентрований соляний розчин.

    Як зробити осетинський сир в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • молоко – 43 л;

  • сичужний фермент – 1 флакон;

  • йогурт – 65 мл;

  • чайна ложка солі;

  • сушені трави для обсипання.


  • Приготування
    Осетинський сир

    Злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому невелику кількість йогурту. Залиште суміш закваситься на півгодини, а тим часом розведіть флакон сичужного ферменту у воді, дотримуючись пропорцій, зазначеним в інструкції.
    Влийте розведений фермент до молока, перемішайте, накрийте посуд і залиште на годину. По закінченні часу розріжте сирний згусток на порції з допомогою ножа. Дайте згустків опуститися на дно приблизно 15 хвилин, а потім відокремте їх від сироватки, відкиньте на марлю і залиште під вантажем на 3 години. Посоліть поверхню сиру і обсипте травами (при бажанні).
    Якщо ви не знаєте, як зберігати осетинський сир в домашніх умовах, то опустіть головку сиру в міцний соляний розчин, щоб надовго зберегти його, або дайте злегка підсохнути і подавайте відразу ж.
    Додав: admin | 14-09-2016, 08:04
    Переглядів: 542