Моцарелла в домашніх умовах

Рецепт приготування моцарелли в домашніх умовах
Для приготування м'якого італійського сиру ніяких особливих інгредієнтів, крім сичужного ферменту, нам не знадобиться. Останній, бере участь у формуванні сирного кома, а тому замінювати, і вже тим більше виключати його зі списку, не варто. Рецепт приготування домашньої моцарели один і про нього ми розповімо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Виготовлення моцарели в домашніх умовах починається з заготівлі розчинів лимонної кислоти і сичугового ферменту. В окремій ємності відміряємо 240 мл води і розчиняємо у ній лимонну кислоту. Залишилася рідиною розводимо сичужний фермент.
Переливаємо молоко в глибоку емальовану каструлю і, скориставшись кулінарним термометром, доводимо його температуру до 32°С. Використання термометра і суворе дотримання температурних рамок принципово, адже ми використовуємо для приготування фермент, на активність роботи якого термопоказатели впливають безпосередньо. Після того, як необхідна відмітка досягнута, зніміть ємність з вогню і влийте фермент, обережно перемішуючи молоко і вважаючи до 30. На рахунок 30 зупиніть перемішування, накрийте каструлю кришкою і залиште майбутню домашню моцарелу в спокої на 5 хвилин.
Після закінчення часу, зніміть кришку і обережно перевірте консистенцію сиру на дотик. Основа для моцарели повинні бути м'якою, але не хисткою, якщо це не так, то дайте сиру постояти ще деякий час, а якщо все в нормі, то візьміть великий ніж і наріжте сирний ком кубиками, рухаючись спочатку вертикально, а потім горизонтально. Ніж повинен неодмінно стосуватися дна посуду, щоб ні один шматочок не ухилився від розрізання.
Після нарізки повертаємо каструлю знову на вогонь і підігріваємо сир до 40°С. Повільно прогріваючись, сирні грудки почнуть ущільнюватися, випускаючи жовтувате сироватку. Для рівномірного прогрівання в цей час сир можна обережно перемішайте. Після досягнення необхідної температури, знімаємо каструлю з вогню і продовжуємо перемішувати сир ще 5 хвилин. Після, обережно перекладіть сир в окрему тарілку, відокремлюючи його від сироватки, а потім поставте згустки прогрітися в мікрохвильовці хвилину, так вони стануть більш еластичними, що дуже посприяє вымешиванию. Якщо немає мікрохвильовки, то підігрівайте сир в контейнері, розміщеному в каструлі з гарячою водою.
Тепер почніть розминати сир так, як ви б розминали тісто. На цьому етапі моцарелла буде більше схожа на сир, але не впадайте у відчай, поставте сир в мікрохвильовку ще на півхвилини або до тих пір, поки він не досягне температури 57°С. Продовжуйте розтягувати моцарелу і знову складати її

Є моцарелу можна відразу, а можна покласти в контейнер і залити розчином на основі суміші склянки сироватки з чайною ложкою солі. В останньому випадку він буде зберігатися тиждень в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти

Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
Вершковий сир маскарпоне використовується в багатьох десертах, тірамісу і чизкейках. Але це порівняно дорогий продукт. В домашніх умовах можна

Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних

Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього

Сир в мультиварці
Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо

Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати

Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна