Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для піци як у піцерії

Тісто для піци як у піцерії

3-07-2016, 21:47
947
Тісто для піци як у піцерії
Вибір основи для піци цілком визначається лише вашими вподобаннями: тонка і ніжна, м'яка і повітряна, або щось посередині – будь-який з цих варіантів можна без проблем приготувати власноруч. Про подробиці замішування тіста для піци як у піцерії ми розповімо в наступних рецептах.

Рецепт тіста для піци як у піцерії


У разі якщо ви не любите надто тонке тісто, то спробуйте цей рецепт. Після випікання при високій температурі краю такої основи піднімаються і підрум'янюються, а середина залишається засмаженою і плоскою.
Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • дріжджі - 5 г;

  • сіль - 10 г;

  • цукор - 5 г;

  • вода - 185 мл


  • Приготування
    Смачне тісто вимагає тривалого часу для вистоювання, тому приготуйтеся замішувати його за добу до випікання самої піци.
    Замішування проводиться елементарно просто при наявності в розпорядженні кухонного комбайна з насадками «гаками». Закиньте всі компоненти в чашу і вимішуйте. Вручну процес замішування проходить за аналогічною схемою, тільки вимагає більше сил.
    Готове тісто накривають і залишають підрости в теплій кімнаті на цілу добу. З-за невеликої кількості дріжджів тісто буде підніматися повільно. Після закінчення відведеного часу тісто набереться вологи і стане більш поступливим у роботі. Розділіть його на шматки і розтягніть вручну до бажаних розмірів.
    Випікайте при 255 градусах до рум'яного кольору. Смачне тісто на піцу в піцерії вийде зажаристым, якщо викладати його на попередньо прогрітий камінь або сковороду.

    Даний тісто для італійської піци як у піцерії


    Любителі піци з тонким коржем основі будуть раді цьому рецепту. На расстойку піде не більше півтори години, а на змішування всіх складових і того менше. Тонкість і ступінь зажаристости тесту визначає температура приготування і використовується для випічки форма. Бажано робити піцу на камені або в прогрітій чавунному посуді.
    Інгредієнти:

  • дріжджі - 2 1/4 ч. ложки;

  • борошно - 255 г;

  • вода - 165 мл;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Розведіть в теплій воді трохи цукру і змішайте підсолоджений розчин з сухими дріжджами. Спінений дріжджовий розчин влийте до борошна з маслом. Залиште тісто підійти на годину, а після формуйте. Тонке тісто для піци як у піцерії краще формувати вручну, а не розкачувати качалкою. В результаті краю вийдуть трохи більш пишними, щоб утримувати соус, а основа залишиться тонкої і хрусткою. Випікайте піцу при 240 градусах.

    Дріжджове тісто для піци як у піцерії


    Крім традиційної суміші інгредієнтів у цій піці ми будемо використовувати добавки у вигляді сушеного часнику і ароматних трав.
    Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • дріжджі - 1 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 5 г;

  • часник сушений - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • вода - 165 мл;

  • італійські трави - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Змішайте першу трійку компонентів разом з сушеним часником і сушеними травами. Підігрійте воду і влийте її до сухої суміші разом з маслом. Після замішування тіста протягом 7 хвилин, накрийте його і залиште в теплі, чекаючи подвоєння в обсязі. Далі розкочуйте
    Тісто для піци як у піцерії
    порції тіста і відправляйте в духовку при 220.

    М'яке і пишне тісто для піци як у піцерії


    Інгредієнти:

  • вода - 275 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • мед - 10 мл;

  • борошно - 365 г;

  • оливкова олія - 25 мл


  • Приготування
    Розвівши мед у воді, додайте туди дріжджі і дочекайтеся їх спінювання (активізації). Змішайте розчин з маслом і вилийте до борошна. Замісивши тісто, дайте йому відпочити перед розкочуванням не менше години. Щоб тісто вийшло пишним його випікають при невисокій температурі, близько 190 градусів, приблизно 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Якщо ви вирішили спекти піцу спонтанно, то у такій ситуації виручать прості рецепти швидкого тесту, адже в начинку, швидше за все, відправиться те,
    Тісто для італійської піци
    Тісто для італійської піци
    У цьому рецепті описаний процес приготування тонкого тіста для італійської піци. Це швидке, просте і у всіх відносинах просто чудове тісто, освоїти
    Рідке тісто для піци
    Рідке тісто для піци
    Основа будь-якої піци – смачне дріжджове або бездріжджове тісто. Пропонуємо вам кілька варіантів рідкого тіста для піци, які не тільки сподобаються
    Тонке тісто для піци без дріжджів
    Тонке тісто для піци без дріжджів
    Найпростіший варіант основи для піци – без дріжджів. Саме без їх присутності тісто виходить тоненьким і хрустким. Головна перевага такого тесту
    Тісто для піци без яєць
    Тісто для піци без яєць
    Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
    Тісто для піци в хлібопічці
    Тісто для піци в хлібопічці
    Всі ми любимо піцу. Але на її приготування потрібно певний час. І щоб прискорити процес приготування цієї страви ми пропонуємо вам кілька варіантів