Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для італійської піци

Тісто для італійської піци

12-07-2015, 22:01
713
Тісто для італійської піци
Запорукою успіху в приготуванні справжньої італійської піци є її основа – тісто. Для його приготування використовують борошно самого дрібного - нульового помелу в чистому вигляді або з додаванням звичайного борошна вищого сорту. Справжня італійська піца, як правило, готується з тонкого тіста, але в залежності від смакових переваг тісто можна зробити і пишним.
Справжню, ідеальну італійську піцу випікають у спеціальній італійській печі з дубовими дровами при температурі 485 градусів 1-15 хвилини. При такому приготуванні піца виходить апетитно хрустка зовні ароматна і соковита всередині. Без чуда–печі домогтися такого результату надзвичайно складно, але ми розповімо вам, як приготувати тісто для італійської піци, щоб піца вийшла максимально близька до оригіналу.

Класичне тісто для італійської піци


Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • вода – 1 склянка;

  • цукровий пісок – 2 ч. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо опару . Для цього в невелику посуд зі склянкою теплої води додаємо дріжджі, цукор, трохи солі, одну столову ложку борошна, перемішуємо і ставимо в тепле місце. Готовність опари перевіряємо за пишною шапці, що утворилася зверху. Зазвичай для цього достатньо 10-15 хвилин.
    Тепер замішуємо тісто. Опару перекладаємо в посуд побільше, додаємо оливкову олію, сіль, борошно близько двох склянок і замішуємо тісто. Потім викладаємо всю масу на стіл або робочу поверхню, присипану борошном, і вимішуємо тісто близько десяти хвилин, при необхідності потроху підсипаючи борошно. Тісто має вийти м'яке, пластичне, податливе і не повинно бути сильно тягучим.
    Вымешенный колобок змащуємо оливковою олією, накриваємо рушником і ставимо в теплу духовку приблизно на дві години. Потім розділяємо тісто на три частини, з яких і вийдуть наші основи для піци.
    Тепер кожну частину розминаємо руками на присипаної борошном поверхні до отримання коржі, яку потім розтягуємо на костяшках пальців. Таким чином, у вас виходить готова основа для тонкої італійської піци з тіста за класичним рецептом.

    Бездріжджове тісто для піци


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • молоко – 1/2 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У борошно, перемішану з сіллю вливаємо молоко, ретельно змішане з яйцями і оливковою олією, і замішуємо тісто. Як результат, отримуємо м'яку і еластичну консистенцію. Час вимішування повинно бути не менше п'ятнадцяти хвилин. Потім даємо тісту настоятися під вологим рушником протягом півгодини, ділимо на частини, розкачуємо тісто і формуємо піцу.

    Тісто для піци з прованськими травами


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • молоко – 1/2 склянки;

  • дріжджі сухі – 3 ч. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • трави прованські – за смаком.


  • Приготування
    У нагрітому до теплого стану молоці розмішуємо дріжджі, сіль і цукор. Потім поступово додаємо борошно. В кінці замісу додаємо оливкову олію, прованські трави і гарненько вимішуємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Залишаємо, накрите
    Тісто для італійської піци
    тісто рушником, в теплій духовці поки не підійде. Потім розділяємо його на частини і руками формуємо основу для піци.
    Справжнє італійське тісто для піци, як тонке, так і пишне, готують на дріжджах без додавання яєць і молочних продуктів. Вимішувати його треба з любов'ю, в спокійній обстановці і тільки руками, ніяких скалок. Тоді піца вийде дійсно смачною і справді італійської.
    Наповнення для піци може бути найрізноманітнішим. Все залежить від вашого смаку і наявності продуктів в холодильнику. Необхідний мінімум – томатний соус і сир.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Просте тісто для піци
    Просте тісто для піци
    Іноді стикаєшся з такою проблемою, коли потрібно приготувати піцу швидко і просто. З начинкою все зрозуміло, можна використовувати все, що душі
    Пишне тісто для піци
    Пишне тісто для піци
    Традиційно італійську піцу готують з тонкого бездріжджового тесту, однак, деякі люди дуже люблять, коли основа пишна і її багато. Пропонуємо вам
    Тісто для піци без яєць
    Тісто для піци без яєць
    Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
    Піца з сосисками
    Піца з сосисками
    Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
    Тісто для піци в хлібопічці
    Тісто для піци в хлібопічці
    Всі ми любимо піцу. Але на її приготування потрібно певний час. І щоб прискорити процес приготування цієї страви ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Піца з ковбасою і помідорами
    Піца з ковбасою і помідорами
    Якщо ви любите піцу посочнее, то рекомендуємо приготувати піцу з ковбасою і помідорами. Це просте блюдо не складе великих витрат, але байдужими ви