Вибір основи для піци цілком визначається лише вашими вподобаннями: тонка і ніжна, м'яка і повітряна, або щось посередині – будь-який з цих варіантів можна без проблем приготувати власноруч. Про подробиці замішування тіста для піци як у піцерії ми розповімо в наступних рецептах.
Рецепт тіста для піци як у піцерії
У разі якщо ви не любите надто тонке тісто, то спробуйте цей рецепт. Після випікання при високій температурі краю такої основи піднімаються і підрум'янюються, а середина залишається засмаженою і плоскою.
Інгредієнти: борошно - 255 г; дріжджі - 5 г; сіль - 10 г; цукор - 5 г; вода - 185 мл Приготування Смачне тісто вимагає тривалого часу для вистоювання, тому приготуйтеся замішувати його за добу до випікання самої піци.
Замішування проводиться елементарно просто при наявності в розпорядженні кухонного комбайна з насадками «гаками». Закиньте всі компоненти в чашу і вимішуйте. Вручну процес замішування проходить за аналогічною схемою, тільки вимагає більше сил.
Готове тісто накривають і залишають підрости в теплій кімнаті на цілу добу. З-за невеликої кількості дріжджів тісто буде підніматися повільно. Після закінчення відведеного часу тісто набереться вологи і стане більш поступливим у роботі. Розділіть його на шматки і розтягніть вручну до бажаних розмірів.
Випікайте при 255 градусах до рум'яного кольору. Смачне тісто на піцу в піцерії вийде зажаристым, якщо викладати його на попередньо прогрітий камінь або сковороду.
Даний тісто для італійської піци як у піцерії
Любителі піци з тонким коржем основі будуть раді цьому рецепту. На расстойку піде не більше півтори години, а на змішування всіх складових і того менше. Тонкість і ступінь зажаристости тесту визначає температура приготування і використовується для випічки форма. Бажано робити піцу на камені або в прогрітій чавунному посуді.
Інгредієнти: дріжджі - 2 1/4 ч. ложки; борошно - 255 г; вода - 165 мл; оливкова олія - 15 мл Приготування Розведіть в теплій воді трохи цукру і змішайте підсолоджений розчин з сухими дріжджами. Спінений дріжджовий розчин влийте до борошна з маслом. Залиште тісто підійти на годину, а після формуйте. Тонке тісто для піци як у піцерії краще формувати вручну, а не розкачувати качалкою. В результаті краю вийдуть трохи більш пишними, щоб утримувати соус, а основа залишиться тонкої і хрусткою. Випікайте піцу при 240 градусах.
Дріжджове тісто для піци як у піцерії
Крім традиційної суміші інгредієнтів у цій піці ми будемо використовувати добавки у вигляді сушеного часнику і ароматних трав.
Інгредієнти: борошно - 235 г; дріжджі - 1 1/2 ч. ложки; цукор - 5 г; часник сушений - 2 ч. ложки; оливкова олія - 45 мл; вода - 165 мл; італійські трави - 1 ч. ложка. Приготування Змішайте першу трійку компонентів разом з сушеним часником і сушеними травами. Підігрійте воду і влийте її до сухої суміші разом з маслом. Після замішування тіста протягом 7 хвилин, накрийте його і залиште в теплі, чекаючи подвоєння в обсязі. Далі розкочуйте
порції тіста і відправляйте в духовку при 220.
М'яке і пишне тісто для піци як у піцерії
Інгредієнти: вода - 275 мл; дріжджі - 10 г; мед - 10 мл; борошно - 365 г; оливкова олія - 25 мл Приготування Розвівши мед у воді, додайте туди дріжджі і дочекайтеся їх спінювання (активізації). Змішайте розчин з маслом і вилийте до борошна. Замісивши тісто, дайте йому відпочити перед розкочуванням не менше години. Щоб тісто вийшло пишним його випікають при невисокій температурі, близько 190 градусів, приблизно 20 хвилин.