Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хачапурі з сиром і зеленню - рецепт

Хачапурі з сиром і зеленню - рецепт

3-07-2016, 21:44
1 689
Хачапурі з сиром і зеленню - рецепт
Хачапурі – національне грузинське блюдо, яке чудово підійде для перекусу на сніданок чи стане непоганою закускою на святковому столі. Існує безліч рецептів, але найбільш класичним є хачапурі з сиром і свіжою зеленню. Давайте ж разом навчимося готувати цю смачну і тане в роті блюдо.

Рецепт хачапурі з сиром


Інгредієнти:

  • кефір – 415 мл;

  • цукор – 10 г;

  • спеції;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 875 м;

  • масло вершкове;

  • масло рослинне – 30 мл


  • Для начинки:

  • сир – 315 г;

  • зелень свіжа – 85 м;

  • яйце – 65 г;

  • часник – за бажанням.


  • Приготування
    Кефір трохи підігріваємо і кидаємо соду. Через 15 хвилин додаємо спеції, цукор, рослинне масло, додаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його хвилин на 30 а тим часом переходимо до приготування начинки: сир розминаємо виделкою, додаємо подрібнену зелень, видавлюємо через прес часник, розбиваємо куряче яйце і перемішуємо. Тісто ділимо на шматочки і розкачуємо з них коржики. На кожну заготовку викладаємо трохи начинки, а потім краї тіста збираємо в «мішечок» і скріплюємо зверху. Надаємо руками плоску форму і обсмажуємо коржі до рум'яного стану на сухій сковороді. Гарячі хачапурі з сиром і зеленню рясно змащуємо вершковим маслом і складаємо один на одного стопкою.

    Ледачі хачапурі з сиром на сковороді


    Інгредієнти:

  • сир твердих сортів – 205 г;

  • яйце відбірне – 2 шт.;

  • сир – 215 г;

  • борошно -35 г;

  • розпушувач;

  • свіжа зелень – 95 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з сиром, додаємо тертий сир, подрібнену зелень, додаємо розпушувач, спеції і всипаємо борошно. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його і викладаємо тісто ложкою, формуючи невеликі оладки. Обсмажуємо ледачі хачапурі до одержання рум'яної скоринки і подаємо до столу з будь-яким соусом.

    Рецепт хачапурі з сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 525 г;

  • сир – 245 г;

  • часник – на смак;

  • сир твердий – 245 г;

  • яйця – 95 г;

  • свіжа зелень – 85 м;
  • Хачапурі з сиром і зеленню - рецепт

  • спеції.


  • Приготування
    Тісто розгортаємо і розрізаємо на 10 однакових квадратиків. Сир викладаємо в миску, розтираємо виделкою, розбиваємо яйце, додаємо дрібно тертий сир і приправляємо спеціями за смаком. Далі додаємо подрібнений часник і свіжу рубану зелень. У середину кожного квадрата викладаємо трохи начинки, загортаємо куточки до центру і щільно з'єднуємо всі шви. Перекладаємо заготовки на промаслений лист, промазуємо зверху яйцем і випікаємо хачапурі з листкового тіста з сиром до рум'яності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хачапурі з м'ясом
    Хачапурі з м'ясом
    Дуже смачні грузинські коржі часто готують з сирним наповненням, проте існують різновиди хачапурі з начинкою з м'яса. Так вироби виходять надзвичайно
    Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи
    Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи
    Грузинські хачапурі вже давно зайняли особливе місце в серцях і записних книжках більшості господинь. Щоб їх приготувати простим способом не потрібно
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
    Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
    Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
    Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
    Хачапурі з бринзою - рецепт
    Хачапурі з бринзою - рецепт
    Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його