Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловича вирізка – рецепти

Яловича вирізка – рецепти

3-07-2016, 21:29
2 334
Яловича вирізка – рецепти
Для невмілого кулінара приготування яловичої вирізки може стати справжнім випробуванням. Так як ця частина туші не містить жиру, її дуже легко пересушити при недотриманні технології приготування. Також не слід забувати і про те, що вирізку бажано не доводити до повної готовності, оскільки це також несприятливо позначається на щільності і текстурі шматка.
Докладно про рецепти яловичої вирізки в цьому матеріалі.

Яловича вирізка – рецепти приготування


Прийнято вважати, що яловича вирізка не підходить для приготування шашлику, знову ж таки, через відсутність жиру, але ми запевняємо, що при правильному дотриманні рецепту ви отримаєте дуже соковите і помітно більш здорове блюдо.
Інгредієнти:

  • сухе вино - 45 мл;

  • цукор - 15 г;

  • імбир тертий - 2 ст. ложки;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • кунжутна олія - 5 мл;

  • устричний соус - 15 мл


  • Приготування
    Приготуйте простий азіатський маринад, змішавши між собою всі компоненти зі списку. Саме ж м'ясо відокремте від плівки і розділіть на шматочки розміром на один укус. Змішайте яловичину з маринадом і залишити промаринуватися на пару-трійку годин. Після маринування зберіть шашлик з яловичої вирізки на шпажках і обсмажуйте над вугіллям.

    Яловича вирізка в духовці


    Якщо ви не знаєте, що простого можна приготувати з яловичої вирізки, то зупиніться на запіканні шматка в беконі з компанією ароматних трав.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 1 шт.;

  • свіжий шавлія - 1/2 пучка;

  • часниковий зубчик;

  • бекон - 6-7 скибочок.


  • Приготування
    В ступі розітріть пучку солі з шавлією і часником. Розподіліть ароматну пасту по всьому шматку і оберніть його плівкою. Залиште маринуватися на всю ніч. Після, зніміть плівку, оберніть вирізку смужками бекону, закріплюючи їх зубочистками при необхідності. Випікайте страву при 220 градусах під фольгою перші 15 хвилин, після чого зніміть фольгу і продовжуйте приготування ще 15 хвилин.
    Яловича вирізка – рецепти

    Стейк з яловичої вирізки


    Стейки або медальйони з яловичої вирізки називають філе міньйон. Саме шматок вирізки вважається одним з найбільш смачних, дорогих і простих у приготуванні шматків.
    Ми збережемо повноту смаку, виключаючи всі ароматні різноманітні доповнення й маринади: трохи солі, мелений перець, олію і сама яловичина – все, що потрібно для рецепта.
    Розділіть м'ясо на медальйони і щедро приправте з обох сторін. Розжаримо гриль і влийте на нього олію. Обсмажуйте шматки вирізки по 3 хвилини з кожного боку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Що приготувати з свинячої вирізки?
    Що приготувати з свинячої вирізки?
    Особливо смачними і делікатними виходять страви, приготовані саме з свинячої вирізки. Далі опишемо чудові рецепти, які успішно різноманітять ваше
    Рулет з яловичини з грушами і сиром
    Рулет з яловичини з грушами і сиром
    Яловичина легко приймає різноманітні добавки, часом найнесподіваніші, від чого страви з цього м'яса виходять найбільш смачними і зовсім незвичайними.
    Яловичина в рукаві в духовці
    Яловичина в рукаві в духовці
    Ідеальним рішенням запекти яловичину, не переживаючи з приводу її соковитості в результаті, буде використання спеціального рукава. Таким чином
    Медальйони зі свинячої вирізки
    Медальйони зі свинячої вирізки
    Представляємо незрівнянний рецепт любителям свинини і бекону. Мова йде про медальйонах з свинячої вирізки, які готуються легко і швидко. Їх можна
    Свиняча вирізка - рецепт
    Свиняча вирізка - рецепт
    Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми
    Страви з яловичої вирізки
    Страви з яловичої вирізки
    Жоден святковий стіл не обходиться без м'яса. Давайте розглянемо з вами сьогодні варіанти створення страв з вирізки яловичини, які стануть відмінною