Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Яєчна локшина

9-05-2016, 22:04
642
Яєчна локшина
Яєчна локшина домашнього приготування зовсім не є необхідністю в наш час. Любителів свіжої домашньої локшини виробники забезпечили широким вибором свіжої пасти будь-яких розмірів і форм, а всі інші можуть по-старому купувати висушені брикети локшини за прийнятну ціну в будь-якому магазині. Ці рецепти, швидше, спрямовані на кулінарних ентузіастів, які бажають або випробувати власні навички роботи з тестом, або створювати унікальні смакові поєднання, які ще не представлені на ринку.

Яєчна локшина – рецепт


Почнемо з класичного рецепту, що містить у своєму складі лише борошно твердих сортів і яйця. Локшина з такого тіста виходить досить щільною і добре тримає форму, не развариваясь, а як плюс має приємний жовтуватий відтінок за рахунок великої кількості жовтків.
Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • яєчні жовтки - 4 шт.


  • Приготування
    Якщо не впевнені в якості борошна, завжди краще попередньо просіяти її, а потім змішати з хорошою пучкою солі. Просіяти можна прямо на робочу поверхню, на ній круте тісто буде помітно зручніше вимішувати. Змішайте жовтки разом з цілими яйцями і влийте в попередньо проведену в центрі борошняний гірки лунку. Збираючи борошно з країв, почніть змішувати складові, формуючи щільне тісто. Місити довго буде непросто, але це необхідно, щоб зміцнити глютеновые нитки. Продовжуйте вимішування 5-10 хвилин, потім залиште тісто на холоді на півгодини.
    Для розкочування зручно мати машинку для пасти, але можна обійтися і парою міцних рук з качалкою. Тонко розкачайте тісто, скрутіть його в рулет і нарізати на локшину.
    Скільки варити яєчну локшину залежить від її товщини, тонкі стрічки слід готувати не більше півтора хвилин в підсоленому окропі або бульйоні .

    Домашня яєчна локшина – рецепт


    Підфарбована паста виглядає на тарілці більш жваво і оригінально, так і чіпляє погляд. В якості барвника рекомендуємо використовувати натуральні овочеві соки, в нашому випадку – сік шпинату.
    Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • сік шпинату - 115 мл


  • Приготування
    У гірці просіяного борошна зробіть лунку і влийте в неї масло з соком шпинату. Додайте оливкову олію слідом і поступово почніть вимішування, збираючи борошно з країв. Опрацюйте тісто кухонним комбайном або вручну не менше 10 хвилин, потім залиште відпочити в холоді, обернувши листом плівки. Полежавшее тісто тонко розкачайте і наріжте на локшину бажаної ширини. Варіть відразу ж або попередньо просушіть.

    Як приготувати яєчну локшину з куркою?


    Два види домашньої локшини у нас вже є, залишається лише визначити те, з чим і в яких блюдах її подавати.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 12 кг;

  • брокколі - 270 г;

  • часник - 3 зубки;

  • гілочка розмарину і орегано;

  • зелень цибулі - 3-4 пера;

  • борошно - 25 г;

  • молоко - 410 мл;
  • Яєчна локшина

  • лимонний сік - за смаком;

  • томат - 1 шт.;

  • тертий пармезан - 45 г;

  • локшина свіжа - 310 р.


  • Приготування
    Куряче філе наріжте соломкою і швидко обсмажте лише до тих пір, поки шматочки не схопляться зовні. На сковороду покладіть суцвіття броколі, влийте трохи води і дайте їм пропаритися до м'якості. Перекладіть броколі до курятині. В тій же посуді обсмажте борошно і розведіть її молоком. Приправте отриману суміш і залиште увариваться до загустіння, не забувши додати листя орегано і розмарину в середині приготування. Здобріть готовий соус лимонним соком і змішати все з курятиною, брокколі і тертим сиром. Додайте свіжозвареним локшину і зніміть з вогню. Здобріть готове блюдо з яєчною локшини зеленню цибулі і шматочками свіжого томату.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня яєчна локшина – рецепт
    Домашня яєчна локшина – рецепт
    Яєчну локшину домашню дуже просто виготовити самостійно. Далі описано базовий рецепт її приготування і розповімо кілька звичайних способів її
    Рецепт домашньої локшини для курячого супу
    Рецепт домашньої локшини для курячого супу
    Курячий бульйон чудово поєднується з локшиною, однак магазинний продукт не завжди буває якісним. Вихід – яєчна локшина домашня, адже рецепт її
    Курячий суп з домашньою локшиною
    Курячий суп з домашньою локшиною
    Смачний, легкий і дуже корисний курячий суп можна приготувати з цілком доступних продуктів і без клопоту. Для більшої ситності можна додати до складу
    Тісто для локшини по-домашньому
    Тісто для локшини по-домашньому
    Локшина використовується для приготування багатьох страв в якості гарніру або заправку в суп. І, звичайно ж, сама смачна локшина - приготована в
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно