Яєчна локшина домашнього приготування зовсім не є необхідністю в наш час. Любителів свіжої домашньої локшини виробники забезпечили широким вибором свіжої пасти будь-яких розмірів і форм, а всі інші можуть по-старому купувати висушені брикети локшини за прийнятну ціну в будь-якому магазині. Ці рецепти, швидше, спрямовані на кулінарних ентузіастів, які бажають або випробувати власні навички роботи з тестом, або створювати унікальні смакові поєднання, які ще не представлені на ринку.
Яєчна локшина – рецепт
Почнемо з класичного рецепту, що містить у своєму складі лише борошно твердих сортів і яйця. Локшина з такого тіста виходить досить щільною і добре тримає форму, не развариваясь, а як плюс має приємний жовтуватий відтінок за рахунок великої кількості жовтків.
Інгредієнти: борошно - 255 г; яйця - 2 шт.; яєчні жовтки - 4 шт. Приготування Якщо не впевнені в якості борошна, завжди краще попередньо просіяти її, а потім змішати з хорошою пучкою солі. Просіяти можна прямо на робочу поверхню, на ній круте тісто буде помітно зручніше вимішувати. Змішайте жовтки разом з цілими яйцями і влийте в попередньо проведену в центрі борошняний гірки лунку. Збираючи борошно з країв, почніть змішувати складові, формуючи щільне тісто. Місити довго буде непросто, але це необхідно, щоб зміцнити глютеновые нитки. Продовжуйте вимішування 5-10 хвилин, потім залиште тісто на холоді на півгодини.
Для розкочування зручно мати машинку для пасти, але можна обійтися і парою міцних рук з качалкою. Тонко розкачайте тісто, скрутіть його в рулет і нарізати на локшину.
Скільки варити яєчну локшину залежить від її товщини, тонкі стрічки слід готувати не більше півтора хвилин в підсоленому окропі або бульйоні .
Домашня яєчна локшина – рецепт
Підфарбована паста виглядає на тарілці більш жваво і оригінально, так і чіпляє погляд. В якості барвника рекомендуємо використовувати натуральні овочеві соки, в нашому випадку – сік шпинату.
Інгредієнти: борошно - 255 г; яєчні жовтки - 2 шт.; оливкова олія - 45 мл; сік шпинату - 115 мл Приготування У гірці просіяного борошна зробіть лунку і влийте в неї масло з соком шпинату. Додайте оливкову олію слідом і поступово почніть вимішування, збираючи борошно з країв. Опрацюйте тісто кухонним комбайном або вручну не менше 10 хвилин, потім залиште відпочити в холоді, обернувши листом плівки. Полежавшее тісто тонко розкачайте і наріжте на локшину бажаної ширини. Варіть відразу ж або попередньо просушіть.
Як приготувати яєчну локшину з куркою?
Два види домашньої локшини у нас вже є, залишається лише визначити те, з чим і в яких блюдах її подавати.
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; брокколі - 270 г; часник - 3 зубки; гілочка розмарину і орегано; зелень цибулі - 3-4 пера; борошно - 25 г; молоко - 410 мл; лимонний сік - за смаком; томат - 1 шт.; тертий пармезан - 45 г; локшина свіжа - 310 р. Приготування Куряче філе наріжте соломкою і швидко обсмажте лише до тих пір, поки шматочки не схопляться зовні. На сковороду покладіть суцвіття броколі, влийте трохи води і дайте їм пропаритися до м'якості. Перекладіть броколі до курятині. В тій же посуді обсмажте борошно і розведіть її молоком. Приправте отриману суміш і залиште увариваться до загустіння, не забувши додати листя орегано і розмарину в середині приготування. Здобріть готовий соус лимонним соком і змішати все з курятиною, брокколі і тертим сиром. Додайте свіжозвареним локшину і зніміть з вогню. Здобріть готове блюдо з яєчною локшини зеленню цибулі і шматочками свіжого томату.