Салат «Тбілісі» з яловичиною – рецепт
Рецепт салату «Тбілісі» з яловичиною – творчість сучасних домогосподарок. Свою назву він, ймовірно, отримав за рахунок наявності хмелі-сунелі у складі, всі інші складові абсолютно інтернаціональні. Ми хочемо запропонувати вам відразу кілька варіацій такої закуски, приготовленої з різноманітним поєднанням інгредієнтів.
Почати пропонуємо з найбільш автентичною версії закуски. Склад її включає просту основу з бобів і цибулі, доповнену шматочками яловичої м'якоті і горішками.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 230 г;
жменя волоських горіхів;
червоний цибуля - 35 г;
солодкий перець - 85 м;
жменя зелені кінзи;
банку консервованої червоної квасолі;
часник - 2 зубки;
щіпка хмелі-сунелі ;
оливкова олія - 65 мл;
винний оцет - 15 мл
Приготування
Надішліть яловичу вирізку варитися, а самі візьміться за підготовку інших компонентів страви. Подрібніть горіхи, розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця разом з солодким перцем. Обов'язково спробуйте цибуля: занадто гострий овоч доведеться обшпарити перед додаванням у закуску. Злийте зайву рідину з бобових і прийміть за заправку. Для простої салатної заправки розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. Розведіть пасту оцтом, додайте хмелі-сунелі і влийте оливкове масло. Збийте всі разом.
Відварну яловичину охолодіть і наріжте соломкою. Змішайте м'ясо з іншими підготовленими складовими і заправте закуску.
У самих грузинів теж є подібний салат, правда він готується з додаванням редиски для остринки і нарізаною цибулиною фенхелю.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 270 г;
банку консервованої червоної квасолі;
редис - 4 шт.;
цибулина фенхелю - 1 шт.;
солодкий перець - 75 г;
щіпка хмелі-сунелі;
жменя волоських горіхів;
рослинне масло - 35 мл;
винний оцет - 15 мл
Приготування
Для приготування такого салату м'ясо ми будемо не відварювати, а обсмажувати, попередньо нарізавши соломкою і приправивши сумішшю солі і хмелі-сунелі. Рум'яні шматочки яловичини охолодіть на серветках, а поки приготуйте інші інгредієнти. Розділіть цибулину фенхеля на тонкі півкільця, солодкий перець наріжте кільцями, горіхи подрібніть, а редис тонко наріжте. Змішайте всі підготовлені овочі з бобовими і яловичиною, посипте горіхами, заправити сумішшю масла і винного оцту, а потім відразу ж сервіруйте.
У цьому рецепті до традиційного для грузинської кухні ансамблю кінзи і горіхів приєднується ще один не менш аутеничный продукт – бринза, яка додасть приємну солонуватість готової закуски.
Інгредієнти:
банку консервованої червоної квасолі;
червоний цибуля - 35 г;
яловичина - 240 г;
жменя зелені кінзи;
бринза - 45 г;
жменя волоських горішків;
солодкий перець - 135 р.
Для заправки:
сік 1/2 лимона;
часник - 2 зубки;
щіпка хмелі-сунелі;
рослинне масло - 55 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати салат «Тбілісі», поставте яловичу м'якоть варитися. Шматок яловичини наріжте соломкою після того, як вона охолоне. Розділіть на півкільця солодкий цибулю, подрібніть зелень кінзи і розкришите бринзу. Дрібно наріжте і волоські горіхи, а солодкий перець наріжте кільцями. Приготуйте просту заправку, змішавши товчений з сіллю часник з лимонним соком, маслом і хмелі-сунелі. Змішайте всі складові і заправте салат.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 390 г;
солодкий перець - 95 г;
жменя волоських горіхів;
банку консервованої червоної квасолі;
томат - 80 г;
жменя зелені кінзи;
винний оцет - 15 мл;
рослинне масло - 35 мл
Приготування
Відваріть яловичину і наріжте її соломкою. Шматочки м'яса змішайте з нарізаним перцем, цибулею і томатом, посипте салат горішками і кінзою, а потім полийте заправкою з оцту і масла.
Салат «Тбілісі» - шалено смачно
Почати пропонуємо з найбільш автентичною версії закуски. Склад її включає просту основу з бобів і цибулі, доповнену шматочками яловичої м'якоті і горішками.
Інгредієнти:
Приготування
Надішліть яловичу вирізку варитися, а самі візьміться за підготовку інших компонентів страви. Подрібніть горіхи, розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця разом з солодким перцем. Обов'язково спробуйте цибуля: занадто гострий овоч доведеться обшпарити перед додаванням у закуску. Злийте зайву рідину з бобових і прийміть за заправку. Для простої салатної заправки розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. Розведіть пасту оцтом, додайте хмелі-сунелі і влийте оливкове масло. Збийте всі разом.
Відварну яловичину охолодіть і наріжте соломкою. Змішайте м'ясо з іншими підготовленими складовими і заправте закуску.
Грузинський салат «Тбілісі»
У самих грузинів теж є подібний салат, правда він готується з додаванням редиски для остринки і нарізаною цибулиною фенхелю.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого салату м'ясо ми будемо не відварювати, а обсмажувати, попередньо нарізавши соломкою і приправивши сумішшю солі і хмелі-сунелі. Рум'яні шматочки яловичини охолодіть на серветках, а поки приготуйте інші інгредієнти. Розділіть цибулину фенхеля на тонкі півкільця, солодкий перець наріжте кільцями, горіхи подрібніть, а редис тонко наріжте. Змішайте всі підготовлені овочі з бобовими і яловичиною, посипте горіхами, заправити сумішшю масла і винного оцту, а потім відразу ж сервіруйте.
Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною
У цьому рецепті до традиційного для грузинської кухні ансамблю кінзи і горіхів приєднується ще один не менш аутеничный продукт – бринза, яка додасть приємну солонуватість готової закуски.
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Перед тим, як приготувати салат «Тбілісі», поставте яловичу м'якоть варитися. Шматок яловичини наріжте соломкою після того, як вона охолоне. Розділіть на півкільця солодкий цибулю, подрібніть зелень кінзи і розкришите бринзу. Дрібно наріжте і волоські горіхи, а солодкий перець наріжте кільцями. Приготуйте просту заправку, змішавши товчений з сіллю часник з лимонним соком, маслом і хмелі-сунелі. Змішайте всі складові і заправте салат.
Салат «Тбілісі» з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть яловичину і наріжте її соломкою. Шматочки м'яса змішайте з нарізаним перцем, цибулею і томатом, посипте салат горішками і кінзою, а потім полийте заправкою з оцту і масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Харчо - класичний рецепт
Харчо - це класика грузинської кухні. Сьогодні його готують у багатьох будинках нашої країни, тому і альтернативних рецептів зібралося так багато.
Салат з кедровими горішками і куркою
Безперечно, салати на основі курки - найпопулярніші і доступні. Але, трохи пофантазувавши і доповнивши закуску новими, незвичайними компонентами,
Салат з ковбасним сиром
Навіть з такого, здавалося б неабиякого продукту, як ковбасний сир можна зробити чудову закуску. Рецепти салатів, які описані далі, доповнені
Найпростіші салати на швидку руку - рецепти
Погодьтеся, що навіть повсякденний обід здатний перетворитися в оригінальну і ненудну трапезу, якщо доповнити меню новим салатиком. У цій статті
Салат з консервованою кукурудзою
Давайте пофантазуємо на тему салату, щоб можна було прилаштувати залежану баночку консервованої кукурудзи. Пропонуємо кілька рецептів, в яких
Салат з червоної квасолі - рецепт
Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про