Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Тбілісі» з яловичиною – рецепт

Салат «Тбілісі» з яловичиною – рецепт

28-02-2016, 20:40
696
Салат «Тбілісі» з яловичиною – рецепт
Рецепт салату «Тбілісі» з яловичиною – творчість сучасних домогосподарок. Свою назву він, ймовірно, отримав за рахунок наявності хмелі-сунелі у складі, всі інші складові абсолютно інтернаціональні. Ми хочемо запропонувати вам відразу кілька варіацій такої закуски, приготовленої з різноманітним поєднанням інгредієнтів.

Салат «Тбілісі» - шалено смачно


Почати пропонуємо з найбільш автентичною версії закуски. Склад її включає просту основу з бобів і цибулі, доповнену шматочками яловичої м'якоті і горішками.
Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 230 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • червоний цибуля - 35 г;

  • солодкий перець - 85 м;

  • жменя зелені кінзи;

  • банку консервованої червоної квасолі;

  • часник - 2 зубки;

  • щіпка хмелі-сунелі ;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • винний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Надішліть яловичу вирізку варитися, а самі візьміться за підготовку інших компонентів страви. Подрібніть горіхи, розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця разом з солодким перцем. Обов'язково спробуйте цибуля: занадто гострий овоч доведеться обшпарити перед додаванням у закуску. Злийте зайву рідину з бобових і прийміть за заправку. Для простої салатної заправки розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. Розведіть пасту оцтом, додайте хмелі-сунелі і влийте оливкове масло. Збийте всі разом.
    Відварну яловичину охолодіть і наріжте соломкою. Змішайте м'ясо з іншими підготовленими складовими і заправте закуску.

    Грузинський салат «Тбілісі»


    У самих грузинів теж є подібний салат, правда він готується з додаванням редиски для остринки і нарізаною цибулиною фенхелю.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 270 г;

  • банку консервованої червоної квасолі;

  • редис - 4 шт.;

  • цибулина фенхелю - 1 шт.;

  • солодкий перець - 75 г;

  • щіпка хмелі-сунелі;

  • жменя волоських горіхів;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • винний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Для приготування такого салату м'ясо ми будемо не відварювати, а обсмажувати, попередньо нарізавши соломкою і приправивши сумішшю солі і хмелі-сунелі. Рум'яні шматочки яловичини охолодіть на серветках, а поки приготуйте інші інгредієнти. Розділіть цибулину фенхеля на тонкі півкільця, солодкий перець наріжте кільцями, горіхи подрібніть, а редис тонко наріжте. Змішайте всі підготовлені овочі з бобовими і яловичиною, посипте горіхами, заправити сумішшю масла і винного оцту, а потім відразу ж сервіруйте.

    Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною


    У цьому рецепті до традиційного для грузинської кухні ансамблю кінзи і горіхів приєднується ще один не менш аутеничный продукт – бринза, яка додасть приємну солонуватість готової закуски.
    Інгредієнти:

  • банку консервованої червоної квасолі;

  • червоний цибуля - 35 г;

  • яловичина - 240 г;

  • жменя зелені кінзи;

  • бринза - 45 г;

  • жменя волоських горішків;

  • солодкий перець - 135 р.


  • Для заправки:

  • сік 1/2 лимона;

  • часник - 2 зубки;

  • щіпка хмелі-сунелі;

  • рослинне масло - 55 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат «Тбілісі», поставте яловичу м'якоть варитися. Шматок яловичини наріжте соломкою після того, як вона охолоне. Розділіть на півкільця солодкий цибулю, подрібніть зелень кінзи і розкришите бринзу. Дрібно наріжте і волоські горіхи, а солодкий перець наріжте кільцями. Приготуйте просту заправку, змішавши товчений з сіллю часник з лимонним соком, маслом і хмелі-сунелі. Змішайте всі складові і заправте салат.

    Салат «Тбілісі» з яловичиною


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 390 г;

  • солодкий перець - 95 г;

  • жменя волоських горіхів;
  • Салат «Тбілісі» з яловичиною – рецепт

  • банку консервованої червоної квасолі;

  • томат - 80 г;

  • жменя зелені кінзи;

  • винний оцет - 15 мл;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    Відваріть яловичину і наріжте її соломкою. Шматочки м'яса змішайте з нарізаним перцем, цибулею і томатом, посипте салат горішками і кінзою, а потім полийте заправкою з оцту і масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Харчо - класичний рецепт
    Харчо - класичний рецепт
    Харчо - це класика грузинської кухні. Сьогодні його готують у багатьох будинках нашої країни, тому і альтернативних рецептів зібралося так багато.
    Салат з кедровими горішками і куркою
    Салат з кедровими горішками і куркою
    Безперечно, салати на основі курки - найпопулярніші і доступні. Але, трохи пофантазувавши і доповнивши закуску новими, незвичайними компонентами,
    Салат з ковбасним сиром
    Салат з ковбасним сиром
    Навіть з такого, здавалося б неабиякого продукту, як ковбасний сир можна зробити чудову закуску. Рецепти салатів, які описані далі, доповнені
    Найпростіші салати на швидку руку - рецепти
    Найпростіші салати на швидку руку - рецепти
    Погодьтеся, що навіть повсякденний обід здатний перетворитися в оригінальну і ненудну трапезу, якщо доповнити меню новим салатиком. У цій статті
    Салат з консервованою кукурудзою
    Салат з консервованою кукурудзою
    Давайте пофантазуємо на тему салату, щоб можна було прилаштувати залежану баночку консервованої кукурудзи. Пропонуємо кілька рецептів, в яких
    Салат з червоної квасолі - рецепт
    Салат з червоної квасолі - рецепт
    Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про