» » Салат з кедровими горішками і куркою

Салат з кедровими горішками і куркою

Салат з кедровими горішками і куркою
Солодкуваті кедрові горішки надають салатів і закусок не тільки цікавий смак, але і приємну текстуру. Цього разу ми вирішили зробити салат з кедровими горішками і куркою – легка закуска, доступна до приготування цілорічно.

Салат з кедровими горішками і копченою куркою


Якщо ви хочете приготувати салат з експрес-рецептом, то не чекайте, поки птах звариться і охолоне, а купіть вже готове підкопчене куряче філе, завдяки якому ви не тільки прискорите процес підготовки складових, але і отримаєте салат з приємним ароматом копченостей на виході.
Інгредієнти:

  • копчена курятина - 430 г;

  • жменя кедрових горішків;

  • майонез - 65 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • яблуко - 55 г;

  • солодкий цибуля - 45 г;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • салатні листя для подачі.


  • Приготування
    Наріжте яблуко невеликими брусочками і збризніть цитрусовим соком. Солодкий цибуля розділіть на максимально тонкі півкільця. Копчену курятину можна подрібнити також, як і яблука, розібрати на волокна. З'єднайте підготовлені компоненти салату разом і прийміть за приготування заправки.
    Для заправки майонез збийте з гірчицею і дрібкою свіжозмеленого перцю – готово. Заправте салат, викладіть його поверх салатних листків і приступайте до трапези.

    Рецепт салату з кедровими горішками і куркою


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • хліб - 75 г;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • курятина - 230 г;

  • салатний мікс - 1 упаковка;

  • жменя кедрових горішків;

  • бринза - 75 р.


  • Для заправки:

  • мед - 25 мл;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • оливкова олія - 60 мл


  • Приготування
    Наріжте хліб, збризніть кубики маслом і додайте підрум'янитися під грилем. Ще гарячі сухарі змішати з розтертими з сіллю зубками часнику.
    Курятину відваріть і наріжте тонкими пластинами. Викладіть салатний мікс в миску і залийте заправкою, що складається з збитого з маслом меду і лимонного соку. Зверху викладіть птицю, сухарики і розкришений бринзу. Посипте все горішками.

    Салат з куркою, грибами і кедровими горішками


    Інгредієнти:

  • мікс салату - 140 г;

  • відварна курятина - 125 г;

  • печериці - 175 г;

  • часник - 2 зубки;

  • бальзамічний оцет - 45 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • червоний цибуля - 25 г;

  • м'який сир - 115 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • жменя кедрових горішків.


  • Приготування
    Обсмаживши гриби з часником, змішайте з нарізаною курятиною, цибулею і салатним міксом. Заправте салат міксом оцту з гірчицею і маслом, а готову страву посипте горішками.

    Салат з куркою, виноградом, ананасом і кедровими горішками


    Цей салат отримав назву тропічного не просто так: мало того, що в його складі поєднуються одразу кілька солодких складових (виноград і ананас), але додатково до складу входить кокосова стружка, а в основі маринаду для курки – ананасовий сік. Може звучати екстравагантно, але на ділі це дивно смачно.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 880 г;

  • ананасовий сік - 55 мл;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • коричневий цукор - 5 г;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • майонез - 115 г;

  • сметана - 55 мл;
  • Салат з кедровими горішками і куркою

  • мелений карі і імбир - по щіпці;

  • виноград - 1/2 ст.;

  • ананас - 180 г;

  • зелена цибуля - 2-3 пера;

  • жменя кедрових горішків;

  • кокосова стружка - 1/4 ст.


  • Приготування
    Куряче філе злегка відбийте, щоб прискорити маринування. Змішайте сою з ананасовим соком, маслом і цукром, додайте дрібку солі і залийте маринадом птицю. Залиште на півгодини. Готову курятину обсмажте на добре розігрітому грилі, а потім охолодіть і наріжте соломкою.
    Для простої заправки змішайте майонез зі сметаною і каррі. Розділіть виноградинки навпіл, ананас наріжте і пір'я цибулі. Змішайте всі підготовлені компоненти з заправкою і додайте курятину. Посипте салат кедровими горішками і кокосовою стружкою.
    Додав: admin | 30-01-2016, 13:04
    Переглядів: 300