Солодкуваті кедрові горішки надають салатів і закусок не тільки цікавий смак, але і приємну текстуру. Цього разу ми вирішили зробити салат з кедровими горішками і куркою – легка закуска, доступна до приготування цілорічно.
Салат з кедровими горішками і копченою куркою
Якщо ви хочете приготувати салат з експрес-рецептом, то не чекайте, поки птах звариться і охолоне, а купіть вже готове підкопчене куряче філе, завдяки якому ви не тільки прискорите процес підготовки складових, але і отримаєте салат з приємним ароматом копченостей на виході.
Інгредієнти: копчена курятина - 430 г; жменя кедрових горішків; майонез - 65 мл; діжонська гірчиця - 10 г; яблуко - 55 г; солодкий цибуля - 45 г; лимонний сік - 15 мл; салатні листя для подачі. Приготування Наріжте яблуко невеликими брусочками і збризніть цитрусовим соком. Солодкий цибуля розділіть на максимально тонкі півкільця. Копчену курятину можна подрібнити також, як і яблука, розібрати на волокна. З'єднайте підготовлені компоненти салату разом і прийміть за приготування заправки.
Для заправки майонез збийте з гірчицею і дрібкою свіжозмеленого перцю – готово. Заправте салат, викладіть його поверх салатних листків і приступайте до трапези.
Рецепт салату з кедровими горішками і куркою
Інгредієнти: Для салату:
хліб - 75 г; оливкова олія - 25 мл; часник - 3 зубки; курятина - 230 г; салатний мікс - 1 упаковка; жменя кедрових горішків; бринза - 75 р. Для заправки:
мед - 25 мл; лимонний сік - 35 мл; оливкова олія - 60 мл Приготування Наріжте хліб, збризніть кубики маслом і додайте підрум'янитися під грилем. Ще гарячі сухарі змішати з розтертими з сіллю зубками часнику.
Курятину відваріть і наріжте тонкими пластинами. Викладіть салатний мікс в миску і залийте заправкою, що складається з збитого з маслом меду і лимонного соку. Зверху викладіть птицю, сухарики і розкришений бринзу. Посипте все горішками.
Салат з куркою, грибами і кедровими горішками
Інгредієнти: мікс салату - 140 г; відварна курятина - 125 г; печериці - 175 г; часник - 2 зубки; бальзамічний оцет - 45 мл; діжонська гірчиця - 15 г; червоний цибуля - 25 г; м'який сир - 115 г; оливкова олія - 45 мл; жменя кедрових горішків. Приготування Обсмаживши гриби з часником, змішайте з нарізаною курятиною, цибулею і салатним міксом. Заправте салат міксом оцту з гірчицею і маслом, а готову страву посипте горішками.
Салат з куркою, виноградом, ананасом і кедровими горішками
Цей салат отримав назву тропічного не просто так: мало того, що в його складі поєднуються одразу кілька солодких складових (виноград і ананас), але додатково до складу входить кокосова стружка, а в основі маринаду для курки – ананасовий сік. Може звучати екстравагантно, але на ділі це дивно смачно.
Інгредієнти: куряче філе - 880 г; ананасовий сік - 55 мл; соєвий соус - 35 мл; коричневий цукор - 5 г; рослинна олія - 15 мл; майонез - 115 г; сметана - 55 мл; мелений карі і імбир - по щіпці; виноград - 1/2 ст.; ананас - 180 г; зелена цибуля - 2-3 пера; жменя кедрових горішків; кокосова стружка - 1/4 ст. Приготування Куряче філе злегка відбийте, щоб прискорити маринування. Змішайте сою з ананасовим соком, маслом і цукром, додайте дрібку солі і залийте маринадом птицю. Залиште на півгодини. Готову курятину обсмажте на добре розігрітому грилі, а потім охолодіть і наріжте соломкою.
Для простої заправки змішайте майонез зі сметаною і каррі. Розділіть виноградинки навпіл, ананас наріжте і пір'я цибулі. Змішайте всі підготовлені компоненти з заправкою і додайте курятину. Посипте салат кедровими горішками і кокосовою стружкою.